Боядисване на стая в 6 стъпки

Публикувано на 18/02/2013 от Борис Санчес | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 38 179 пъти

Срещнахме се с нашите професионални бояджии и те бяха така любезни да разкрият 6те най-важни стъпки при боядисване на стая.

Преди за започнете, трябва да преместите мебелите извън стаята и да сложите стар вестник близо до стените. След това можете да пристъпите към подготовка за боядисването:


Стъпка 1

Почистете стените
Премахнете прахта и мръсотията с гъба/парцал и препарат. После почистете стените с вода. Ако има дупки по стената, първо ги запълнете и после отстранете неравностите по повърхността с шкурка. 

Вижте още: Как се шпаклова стена в 3 стъпки

Стъпка 2

Облепете контактите и рамките на прозорците и вратите
Използвайте тиксо/самозалепяща се лента, за да предпазите пространствата около ключовете за осветлението, контактите и рамките на прозорците и вратите. Веднага след боядисването, отлепете лекопласта, докато още не е засъхнала боята.


Стъпка 3

Грундирайте стените
Много хора смятат, че стени, боядисвани многократно, не трябва да се грундират. В действителност грундът спомага за пълноценния блясък и равномерното покритие на боята, като придава по-завършен вид на стената.

Стъпка 4

Използвайте четка
За тесните пространства като тези около парното, около рамките на прозореца или около ъглите и контактите, използвайте плоска или скосена четка, която Ви дава гъвкавост и прецизност при боядисването.


Стъпка 5

Боядисвайте с W-образни движения
Изсипете боята в панерчето за боядисване и потопете валяка, докато поеме еднакво количество боя от всички страни. Отцедете върху специалното "прагче" и започнете да нанасяте боята близо до ивицата, нанесена вече от четката. Нанасяйте боята с W-образни движения, бъдете последователни, работете стена по стена.

Стъпка 6

Отлепете лекопласта и се насладете
След това оставете боята да изсъхне 3-4 часа и можете да повторите стъпка 5. При нужда изчистете дребни детайли със скосената четка.

Вижте още: Как да отстраните големи пукнатини в стената

И все пак, ако предпочитате да се доверите на професионалист, който да извърши тази на пръв поглед сложна задача, винаги можете да направите заявка за боядисване, напълно безплатно, и да изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта