Мултифункционален инструмент „Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 17/01/2020 от Радина | Видяно 23 324 пъти

Ако сте майстор, ще се съгласите, че огромният арсенал от различни инструменти и машини за работа, не е просто прищявка на производителите, а е наистина ценен материален капитал, който често улеснява работата.

Несъмнено, за да разполагаме с много работни уреди, е необходимо и повече място, където да ги съхраняваме. Е, помислете колко добре би било един уред да съчетава в себе си функционалностите на множество такива?

Такава придобивка е особено ценна, защото само с един инструмент е възможно извършването на няколко дейности, като не се налага покупката на други стоки. Изключително удобни са за пренасяне от едно място на друго и често са в комплект със специално куфарче, където са подредени всички приставки и аксесоари за тях.

Мултифункционалните уреди притежават допълнителни аксесоари и са предназначени за различни дейности в строителството и хоби активностите. Невероятни помощници са по време на ремонт и по-специално при употреба в труднодостъпни места.

Срещаме се с професионалист в сферата на строително-ремонтните дейности, с когото ще изпробваме мултифункционалния инструмент „Parkside", за да разберем как на практика работи той. В магазините на Lidl ще намерите този уред на изключително достъпна цена от 23.01.2020 до изчерпване на количествата.


Първи впечатления

За да сме сигурни, че един подобен инструмент е наистина добър, първото нещо, на което трябва да обърнем внимание, са неговите технически характеристики. Ето какви са параметрите на уреда, който ще изпробваме:

  • Номинална консумация: 310 W;
  • Номинално напрежение: 230 V~, 50 Hz (променлив ток);   
  • Номинална честота на въртене на празен ход: n0 15 000 – 21 000 min-1;
  • Уредът вибрира до 21 000 пъти в минута в двете посоки. Това позволява прецизна и качествена работа дори и на труднодостъпни места.   
  • Стойност на шумовите емисии: Измерена стойност за шум съгласно EN 60745.

В комплекта откриваме:

  • 1 многофункционален инструмент PMFW 310 D2;
  • 1 потапящ се нож (20 mm) Z20 C3;
  • 1 потапящ се нож (32 mm) Z32 C3;
  • 1 шлифовъчна плоча;    
  • 1 сегментен нож Z85 C3;            
  • 1 остъргващ нож Z52 B2;
  • 18 шкурки за виброшлайф;
  • 1 адаптер за външно извличане;
  • 1 куфар за носене.

„Производителите на този инструмент са осигурили в комплекта всичко, което може да ни е необходимо. Техническите характеристики са добри, когато става дума за подобен универсален уред“ - споделя майсторът ни.

Този инструмент работи със захранващ кабел, което е особено важно, когато имаме нужда да спестим време от зареждане на батерията.

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва сами да премахнем стари фуги от плочки и да наемем изпълнител?


Детайлен поглед отвътре

Предвид описаните параметри и мултифункционалността на този инструмент, става ясно, че той е подходящ за:

  • рязане на дърво, ПВЦ, метал или теракот;        
  • шлайфане;
  • изрязване;
  • полиране.               

„Това, че можем да спестим стотици левове за други инструменти, е наистина впечатляващо. Този инструмент е огромно облекчение на натоварването при работа, а дизайнът му е ергономичен, което означава, че работата с него ще бъде много удобна“ - споделя довереният ни майстор.

Според характера на задачата и обработваната повърхност, може бързо да промените работния режим чрез настройка на честотата на вибрациите, като тя зависи не само от материала и работните условия, но може да се определи и от практическия опит.

„Вследствие осцилиращото задвижване работният инструмент вибрира до 21 000 пъти в минута в двете посоки, като това позволява наистина прецизна работа на труднодостъпни места" - казва майсторът.

„Уредът позволява лесна смяна на принадлежностите, а с това пестим време, когато се налага работата да бъде свършена в срок."

За да изберем правилния уред, е нужно да обърнем внимание и на шума и вибрациите, които произвежда. Тук разбираме, че по скала „А“ нивото на шума е 81 dB(A), а нивото на звукова мощност - LWA: 92 dB(A). Стойността на вибрационните емисии ah е 9,0 m/s2.

Мерки за намаляване на вибрационното натоварване са употребата на ръкавици, а също така е хубаво да носите и антифони за ваша безопасност.

Вижте още: Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?


В процес на работа

За да се убедим в качеството на мултифункционалния инструмент и в това да бъде удачен избор за множество проекти, нашият майстор тества уреда за няколко ремонтни задачи:

  • Майсторът пробва инструмента „Parkside” за разрязване на отвори в стена от гипсокартон. Мястото беше труднодостъпно, но чрез потапяне и правилна работа с инструмента, задачата изглеждаше професионално свършена.
  • За да изпробва функционалността на този инструмент, майсторът шлифова и ръбовете на паркетна настилка, като предварително настрои честотата на вибрациите. „Без никакъв проблем и с голяма лекота шлифовах ръбовете на паркета, а компактният дизайн на тази мултифункционална машина пасна идеално в ръката ми, като ми осигури по-продължителна и приятна работа.“
  • „Съединих необходимите елементи, за да свържа прахосмукачка към инструмента, изчистих след себе си и всичко изглеждаше професионално свършено – това е уред, който препоръчвам на всички, които искат да улеснят работата си, без да инвестират в десетки инструменти на високи цени."

В заключение можем да обобщим, че мултифункционалният инструмент „Parkside" е помощник за всичко. Препоръчителен инструмент е за всяка ремонтна дейност, а цената му и 3-годишната гаранция със сигурност го правят сред най-добрите продукти от този клас на пазара.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта