Детайлен поглед отвътре

Последна редакция на 05/05/2024 от Радина
Източник | Видяно 1 451 пъти

Предвид описаните параметри и мултифункционалността на този инструмент, става ясно, че той е подходящ за:

  • рязане на дърво, ПВЦ, метал или теракот;        
  • шлайфане;
  • изрязване;
  • полиране.               

„Това, че можем да спестим стотици левове за други инструменти, е наистина впечатляващо. Този инструмент е огромно облекчение на натоварването при работа, а дизайнът му е ергономичен, което означава, че работата с него ще бъде много удобна“ - споделя довереният ни майстор.

Според характера на задачата и обработваната повърхност, може бързо да промените работния режим чрез настройка на честотата на вибрациите, като тя зависи не само от материала и работните условия, но може да се определи и от практическия опит.

„Вследствие осцилиращото задвижване работният инструмент вибрира до 21 000 пъти в минута в двете посоки, като това позволява наистина прецизна работа на труднодостъпни места" - казва майсторът.

„Уредът позволява лесна смяна на принадлежностите, а с това пестим време, когато се налага работата да бъде свършена в срок."

За да изберем правилния уред, е нужно да обърнем внимание и на шума и вибрациите, които произвежда. Тук разбираме, че по скала „А“ нивото на шума е 81 dB(A), а нивото на звукова мощност - LWA: 92 dB(A). Стойността на вибрационните емисии ah е 9,0 m/s2.

Мерки за намаляване на вибрационното натоварване са употребата на ръкавици, а също така е хубаво да носите и антифони за ваша безопасност.

Вижте още: Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?

Свързано:

Работилница Lidl Мултифункционален инструмент „Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?