Лентов шлайф "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 08/01/2020 от Радина | Видяно 24 349 пъти

Независимо дали се занимавате със строителство и ремонтни дейности или ръчното изкуство е ваше хоби, често се налага запасът ви от полезни инструменти и машини да бъде голям. Днес ще ви представим един уред с доста широко приложение предвид неговата мултифункционалност.

Лентовият шлайф е една изключително полезен уред, подходящ за плоско шлифоване, заглаждане и почистване на дърво, пластмаса и метал. Удобен е  за всякаква дейност от изработване на рамки за снимки, та чак до ремонт на мебели. И още: лентовият шлайф позволява премахване на слоя боя и лак от всякакви повърхности. С негова помощ можем да вдъхнем нов живот на старите мебели в дома си, без нужда от инвестиции за закупуване на друго обзавеждане. Несъмнено един такъв инструмент ще се окаже ваш верен приятел.

Пазарът изобилства от различни предложения и именно затова, когато избирате лентов шлайф, трябва да обърнете внимание на неговите технически характеристики и да базирате избора си спрямо вашите конкретни нужди.

За да разберем повече за този уред, какво е важно да се знае за тях и как на практика работят, се доверихме на майстор с дългогодишен опит зад гърба си. Заедно с него ще разгледаме и изпробваме лентов шлайф "Parkside", предлаган в търговската мрежа на нашите партньори от LIDL.


Първи впечатления

Основните разлики в предлаганите модели са мощността, оборотите на празен ход и размерите на лентата. Техническите характеристики на всички машини можем да открием още на опаковката на продукта и затова първото нещо, на което обръщаме внимание, са описаните параметри на шлайфа „Parkside“, а именно:

  • Номинална консумация: 900 W
  • Скорост на лентата на празен ход: 240 – 400 m/min
  • Номинални обороти на празен ход: 450 – 750 min-1
  • Шлифовъчна лента: 75 x 533 mm
  • Дължина на кабела: 4 m

В комплекта са включени още:

  • 1 шлифовъчна лента;
  • 1 кутия за улавяне на прах;
  • 1 адаптер за изсмукващо устройство и преходна муфа;
  • 2 винтови стяги.

Според характеристиките разбираме, че уредът е разработен за сухо шлифоване. В зависимост от шкурката с него могат да се обработват дървени, пластмасови, метални, китосани, както и лакирани повърхности. Освен атрактивната цена, техническите параметри също правят голямо впечатление на майстора ни.

Вижте още: Сравнение на цени - сами да реновираме старите мебели или да купим нови?


Детайлен поглед отвътре

Удобният захват на лентовия шлайф се забелязва още на пръв поглед при изваждане от кутията. Ергономичната форма на дръжките позволява използването му както с лява, така и с дясна ръка.

"В професията ни е много важно да работим удобно, така и работата е свършена добре, затова отчитам като огромен плюс дизайна на дръжките на този уред, както и теглото му. Кабелът също е достатъчно дълъг, за да не възпрепятства работата, а това е от голямо значение" – казва майсторът ни.

Кутията за улавяне на прах, която е включена в комплекта, е прекрасно допълнение, тъй като с нейна помощ можем да изсмукваме прахта по време на работния процес. Така намаляваме драстично замърсяването на работната среда и запрашването на детайла, който обработваме. Приставката за външния прахоулавител също е несъмнено добър избор на производителите.

“Системата за затягане без инструменти прави голямо впечатление, защото по този начин не губим излишно време и си подсигуряваме лесна смяна на лентовата шкурка. Шлайфът може да се използва и стационарно, което от своя страна дава възможност за употреба при разнообразни проекти.”

Вижте още: Можем ли сами да реновираме стария шкаф?


В процес на работа

Майсторът ни реши да изпробва машината, като обработи дървен гардероб с дълбоки следи от амортизация върху него. За да избегне нежелани, напречни следи от шлифоването, той започна да шлифова по посока на влакната на дървото. Резултатът беше поразителен.

„Машината и изключително добра предвид толкова достъпната й цена. Не прегря и издържа на натоварването, което никак не беше малко, а повърхността на дървото се шлифова много добре“.

„Предимството на кабелните шлайфове е голямо - непрекъсната работа и постоянна мощност, когато ви потрябва. Затова отбелязвам вида захранване на тази машина като добър избор“.

“Приставката за прахосмукачка на уреда се оказа достатъчно добре пригодена, като това позволи да свържем такава, за да предотвратим замърсяването с прах на работното място.”

„Скоростта на лентата се регулира плавно, благодарение на превключвателя за включване и изключване, което допринесе за добре свършената работа.“

„Препоръчвам лентов шлайф „Parkside“ на всички тези, които искат да улеснят работата си. Машината е едно добро допълнение към работното ви куфарче, а цената й е толкова атрактивна, че е трудно да не се изкушите да я изпробвате“.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта