За умно строителство използвайте керемидите на Младост

Публикувано на 03/09/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 09/09/2024 | Видяно 2 924 пъти

Керемидите са “короната” на всяка къща, която не само служи за украса, но и за защита от природните стихии. Устойчивостта на тези елементи е от първостепенно значение, когато става въпрос за покриви, затова изборът на подходящи керемиди не бива да се подценява. При избора трябва да обърнете внимание на материалите, от които са изработени керемидите, и на технологиите, използвани за тяхното производство. Engobed PRO 10 от Младост е перфектният избор, съчетавайки висококачествени материали и съвременни производствени процеси, които осигуряват максимална здравина и защита срещу атмосферни влияния.


Какво е Енгоба и защо е важна?

Engoba е смес от натрошена глина и оксиди на различни метали. Нанася се върху повърхността на сухия продукт след пресоване и преди процеса на изпичане. Представлява защитен и декоративен слой върху самата плочка. Engoba дава на плочките по-дълъг живот в сравнение с плочките, които са боядисани. След нанасяне на ангобата, плочката се отвежда от производствената линия в пещта за изпичане при температура 1080 °C

Ангобираните повърхности са предимно матови на цвят, но чрез добавяне на суровини за производство на стъкло се получават лъскави крайни повърхности.

Engoba не възпрепятства процеса на дифузия, така че ангобираната плочка запазва свойствата си както самата естествена плочка.

Енгобираният слой позволява керемидите да бъдат оцветени в различни цветове, като черно, кафяво и червено, което осигурява по-голяма гъвкавост в дизайна на покрива. Цветът е равномерен и устойчив, като запазва естествения вид на глината, което прави покрива не само функционален, но и естетически привлекателен.

Гладката и по-малко пореста повърхност, осигурена от енгобирането, подобрява устойчивостта на керемидите към замърсяване и износване. Това прави поддръжката на покрива по-лесна и гарантира дълготраен, свеж външен вид.

Енгобираният слой добавя и допълнителна защита срещу атмосферни влияния като ултравиолетови лъчи, дъжд и сняг. Това повишава водоустойчивостта на керемидите и удължава техния живот, което ги прави идеални за дълготрайна употреба.


Видове керемиди Engobed PRO 10

Хоризонт ПРО 10 е широкоформатна керемида, пресована с гипсови форми, което ѝ придава перфектно остри линии. Тя също се изпича отделно в "H-касети" при над 1030°C и има отлични технически качества. Можете да я намерите в черен, кафяв и червен цвят, в мат или гланц. Хоризонт ПРО е с маса: 3.85 kg, дължина: 480 mm и ширина: 290 mm.

Медитеран (Маестрал) ПРО 10 има средиземноморски чар с вълнообразната си форма, която естествено ви привлича още от пръв поглед. Създадена е с най-новите технологии и най-високо качество на енгоба, като осигурява усещане за сигурност и издръжливост за бъдещите поколения. Дълбоките канали осигуряват водонепропускаемост дори при много малки наклони на покрива. Маса: 3.85 kg, дължина: 480 mm, ширина: 290 mm.

Континент ПРО 10 е керемида от ново поколение с модерен дизайн, произведена с най-нова технология на пресоване с гипсови форми. Може да се използва за всички видове покриви с наклон от 15 до 45 градуса. Комбинация от традиционната част от използването на доказани от десетилетия най-качествени керамични глини за производство на груба керамика и модерен архитектурен дизайн на продукта.

Традиционал ПРО 10 - керемида Младост Традиционал ПРО е първокласна широкоформатна керемида, чиято повърхност е енгоба в различни цветове (черен, кафяв и червен). Произвежда се в черен, кафяв и червен цвят, всеки от които се предлага в два варианта мат и гланц. Геометрична традиционна керемида с двойни жлебове и двойни канали на горната повърхност, която осигурява висока механична устойчивост и сигурност срещу атмосферни влияния.


Предимства на покривните системи на Младост

Младост предлага и цялостна система от керамични и некерамични елементи за покрива. Те са специално разработени като форма и цвят за модела керемида, устойчиви на износване за изключително дълъг период, притежават перфектна геометрия за отлични технически свойства, голям формат 10 бр/м2 за лесен и бърз монтаж. Освен това се изработват по поръчка за индивидуални строителни проекти. Цялостният керамичен покрив гарантира сигурност от ново поколение, която издържа на всички атмосферни влияния и не показва износване на материала дори след няколко десетилетия.

Закръглена система на покрива е изградена и от специални покривни елементи - капак, начален капак, тройник, крайни леви и десни елементи, снегозадържаща и вентилационна керемида, които се предлагат в цвета на керемидите. Младост предоставя и отлично покривно оборудване - от фолио за капак, куки за капак, държачи за билни летви до мрежи против птици, покривно фолио и др.

Керемидите на Младост предлагат уникална комбинация от съвременни технологии и традиционни материали, което ги прави изключително подходящи за съвременните нужди на строителството. Те не само осигуряват максимална защита и дълготрайност, но и добавят естетическа стойност на всяка сграда. С цялостните си покривни системи, които включват както керамични, така и некерамични елементи, Младост гарантира надеждност и устойчивост, като се противопоставя на всички атмосферни влияния

Всички продукти от Младост са с гаранция от 50 години. Повече за продуктите на Младост можете да научите на сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Ivan
Шпакловки, София
27 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Луксозни ремонти
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта