Защо влажността е от съществено значение за качеството на въздуха в помещенията?

Публикувано на 30/09/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 02/10/2020 | Видяно 3 438 пъти

Разгледай предложенията на Daikin

Качеството на въздуха, който дишаме, влияе на нашия комфорт, продуктивност и здраве във всеки един момент от живота ни – докато работим в офиса, вечеряме със семейството си у дома и тичаме навън. А влажността на въздуха е основен фактор за нашия комфорт.

Знаете ли, например, че усещането за топло и студено зависи не само от действителната температура, но и от влажността в помещението?

Сухият въздух през зимата ви кара да усещате стаята прекалено студена, което може да ви накара да повишите излишно зададеното отопление. А през лятото влажността на околния въздух се повишава и това прави помещенията горещи и задушни.

”Advertisement”


Как влияе влажността на въздуха в дома ни?

На първо място, перфектната влажност на въздуха в помещенията е силно зависима от температурата навън и до определена степен и от нас самите. В идеалния случай относителната влажността трябва да бъде между 40 и 60%.

Ниската влажност на въздуха може да има неблагоприятно въздействие върху интериора в дома. Дървените повърхности се нуждаят от определено ниво на влага, за да запазят красивия си вид. Когато въздухът е сух, дървените мебели и настилки могат да се напукат.

От друга страна прекомерно високата влажност на въздуха не е по-добра алтернатива, тъй като образува конденз върху прозорци, стени и други повърхности. Например, влагата може да унищожи вашите дървени настилки и тавани.

Освен на на интериора и домакинските уреди, влажност на въздуха, която е извън нормата, влияе и на нашето здраве и продуктивност. Ако относителната влажност е под 40%, качеството на въздуха в помещенията намалява значително и създава условия за развитието на алергии, вируси и бактерии. Сухият въздух води до проблеми като суха кожа, хрема, напукани устни и възпалено гърло, дори и заболявания като астма или бронхит.

Повишените нива на влажност превръщат въздуха в благоприятна среда за развитие на различни микроорганизми като акари, бактерии и мухъл. Ако вече сте се сблъсквали с този проблем, сигурно знаете, че не можете да се отървете от мухъла само като го избършете с мокра гъба, че дори и с химически продукти. Мухълът продължава да се появява отново и отново след почистване


Можете да промените климата в дома си

Защо Ururu Sarara е водещо решение от Daikin?

Проверете нивото на влажността в стаята, където се е появила плесен. Проветрете помещението, за да намалите възможното разпространение.

A ако въздухът е прекалено сух, осигурете източник на влага.

За всичко това може да ви помогне климатикът Ururu Sarara - водещо решение на Daikin. 

Ururu Sarara има 5 различни функции за третиране на въздуха:

  • овлажняване;
  • намаляване на влажността;
  • осигуряване на нужното количество свеж, пречистен и с подходяща температура въздух от околната среда;
  • климатизация (отопление/ охлаждане);
  • пречистване на въздуха в помещението.

Благодарение на уникалните технологии Ururu (овлажняване) и Sarara (премахване на влажността), вие постигате перфектни нива на влажност през зимата и лятото при това с енергийна ефективност А+++ при отопление и охлаждане.

  • Ururu Sarara използва технологията Bluevolution с екологичния хладилен агент R-32, който значително намалява емисиите на CO2.
  • Инверторната технология спестява 30% енергия, което ще се отрази в по-ниска сметка за електроенергия.
  • Уредът разполага с 3-зонов интелигентен сензор за присъствие, като по този начин понижава значително ненужното потребление и насочва въздуха встрани от вас за още по-голям комфорт.
  • Ururu Sarara може да бъде управляван, дори когато не сте в дома. С помощта на безжична връзка и приложението Daikin Online Controller, вашата климатизация ще бъде на един клик разстояние.

Ururu Sarara е климатик, който по екологично съобразен и енергийно ефективен начин се грижи за всички аспекти на качеството на въздуха, който дишате.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
108 извършени проекта
Павел Йорданов
Боядисване и декорация, София
1 извършен проект
Стиво-Х ЕООД VIP
Строителство на сгради, София
35 извършени проекта
Иван Натов
Мебели и обзавеждане, София
Стефан Михов
Боядисване и декорация, София
Валери Марчев
Цялостен ремонт, Русе
1 извършен проект