Защо влажността е от съществено значение за качеството на въздуха в помещенията?

Публикувано на 30/09/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 02/10/2020 | Видяно 5 833 пъти

Разгледай предложенията на Daikin

Качеството на въздуха, който дишаме, влияе на нашия комфорт, продуктивност и здраве във всеки един момент от живота ни – докато работим в офиса, вечеряме със семейството си у дома и тичаме навън. А влажността на въздуха е основен фактор за нашия комфорт.

Знаете ли, например, че усещането за топло и студено зависи не само от действителната температура, но и от влажността в помещението?

Сухият въздух през зимата ви кара да усещате стаята прекалено студена, което може да ви накара да повишите излишно зададеното отопление. А през лятото влажността на околния въздух се повишава и това прави помещенията горещи и задушни.

”Advertisement”


Как влияе влажността на въздуха в дома ни?

На първо място, перфектната влажност на въздуха в помещенията е силно зависима от температурата навън и до определена степен и от нас самите. В идеалния случай относителната влажността трябва да бъде между 40 и 60%.

Ниската влажност на въздуха може да има неблагоприятно въздействие върху интериора в дома. Дървените повърхности се нуждаят от определено ниво на влага, за да запазят красивия си вид. Когато въздухът е сух, дървените мебели и настилки могат да се напукат.

От друга страна прекомерно високата влажност на въздуха не е по-добра алтернатива, тъй като образува конденз върху прозорци, стени и други повърхности. Например, влагата може да унищожи вашите дървени настилки и тавани.

Освен на на интериора и домакинските уреди, влажност на въздуха, която е извън нормата, влияе и на нашето здраве и продуктивност. Ако относителната влажност е под 40%, качеството на въздуха в помещенията намалява значително и създава условия за развитието на алергии, вируси и бактерии. Сухият въздух води до проблеми като суха кожа, хрема, напукани устни и възпалено гърло, дори и заболявания като астма или бронхит.

Повишените нива на влажност превръщат въздуха в благоприятна среда за развитие на различни микроорганизми като акари, бактерии и мухъл. Ако вече сте се сблъсквали с този проблем, сигурно знаете, че не можете да се отървете от мухъла само като го избършете с мокра гъба, че дори и с химически продукти. Мухълът продължава да се появява отново и отново след почистване


Можете да промените климата в дома си

Защо Ururu Sarara е водещо решение от Daikin?

Проверете нивото на влажността в стаята, където се е появила плесен. Проветрете помещението, за да намалите възможното разпространение.

A ако въздухът е прекалено сух, осигурете източник на влага.

За всичко това може да ви помогне климатикът Ururu Sarara - водещо решение на Daikin. 

Ururu Sarara има 5 различни функции за третиране на въздуха:

  • овлажняване;
  • намаляване на влажността;
  • осигуряване на нужното количество свеж, пречистен и с подходяща температура въздух от околната среда;
  • климатизация (отопление/ охлаждане);
  • пречистване на въздуха в помещението.

Благодарение на уникалните технологии Ururu (овлажняване) и Sarara (премахване на влажността), вие постигате перфектни нива на влажност през зимата и лятото при това с енергийна ефективност А+++ при отопление и охлаждане.

  • Ururu Sarara използва технологията Bluevolution с екологичния хладилен агент R-32, който значително намалява емисиите на CO2.
  • Инверторната технология спестява 30% енергия, което ще се отрази в по-ниска сметка за електроенергия.
  • Уредът разполага с 3-зонов интелигентен сензор за присъствие, като по този начин понижава значително ненужното потребление и насочва въздуха встрани от вас за още по-голям комфорт.
  • Ururu Sarara може да бъде управляван, дори когато не сте в дома. С помощта на безжична връзка и приложението Daikin Online Controller, вашата климатизация ще бъде на един клик разстояние.

Ururu Sarara е климатик, който по екологично съобразен и енергийно ефективен начин се грижи за всички аспекти на качеството на въздуха, който дишате.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
50 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
85 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта