За първи път кеновете на Coca-Cola оживяват в добавена реалност

Публикувано на 24/10/2018 от Реклама | Последна редакция на 29/10/2018 | Видяно 1 607 пъти

 • Иновативните опаковки са създадени по идея на екипа в България
 • Кампанията #ИграНаКенове предоставя ексклузивно видео съдържание с посланиците на Coca-Cola в България

София, 24 октомври 2018 г.:

За първи път кенове на Coca-Cola оживяват в добавена реалност (Augmented reality) с истински преживявания на български звезди. Лимитираната серия кенове Coca-Cola и Coca-Cola без захар е с лицата на посланиците на марката в България – поп певиците Михаела Филева и Михаела Маринова, влогърът Емил Конрад и актьорът Ивайло Захариев. Всички те участват в най-забавното приключение на Cola-Cola за сезона - #ИграНаКенове. България е първата страна, в която добавена реалност е част от маркетинговата комуникация на марката. Проектът е по идея и изцяло реализиран от българския екип, който за пореден път внася иновации в света на Coca-Cola след успеха на интерактивната платформа за потребители MySparx и първия в света Viber Bot на Coca-Cola.

 • „Цялата кампания беше огромно предизвикателство за екипа, защото много неща се правят за първи път не само у нас, но и в глобален мащаб – това са първите кенове на Coca-Cola с добавена реалност с ексклузивно видео съдържание. Много различни етапи от проекта трябваше да се случат едновременно, за да сме готови навреме. България е един от пазарите с много силен дигитален екип в маркетинговите комуникации и бяхме наясно, че трябва да предложим нещо интересно и релевантно за потребителите ни от поколението Z – напълно ново преживяване в компанията на най-популярните инфлуенсъри на Coca-Cola България“, коментира Светлана Димитрова, старши бранд мениджър „Газирани напитки” в Кока-Кола България. 

#ИграНаКенове е иновация както в опаковките, така и в използването на добавена реалност, тъй като потребителите получават избрано съдържание и в същото време могат да играят за атрактивни награди.

Три лесни стъпки осигуряват достъп до добавената реалност върху всеки кен:

 1. Избираш Coca-Cola или Coca-Cola без захар;
 2. Сканираш логото на Shazam;
 3. Влизаш в #ИграНаКенове.

За да продължи играта, трябва да се регистрира специалният код под езичето на кена. Това дава достъп до ексклузивно видео съдържание със звездите на Coca-Cola, които участват в различни предизвикателства и четири поредни седмици ще осигуряват нови вълнуващи преживявания.

 • Може ли да пее Емил Конрад?
 • Как изглежда голямото катерене за Михаела Филева?
 • Добра ли е Михаела Маринова на боулинг?
 • Какво и как танцува Ивайло Захариев?
 • Отговорите са в #ИграНаКенове.

Освен че е забавно, приключението #ИграНаКенове осигурява и атрактивни награди: мини хладилници Coca-Cola, грамофони и най-важната – лично преживяване със звездите на Coca-Cola.  Иновативните кенове с добавена реалност са на пазара в цялата страна.

#ИграНаКенове продължава до 19 ноември 2018 г.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
инж. Людмил Мандичев
ВиК Услуги, София
192 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Метал Дизайн М
Железарски услуги, София
36 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
17 извършени проекта
Енергостар
Електроуслуги, София
10 извършени проекта