Пълна промяна на вашите балкон и градина в няколко лесни стъпки

Публикувано на 26/03/2018 от Реклама | Видяно 16 821 пъти
Пълна промяна на вашите балкон и градина в няколко лесни стъпки

Март месец настъпи и температурите навън скоростно се покачват. Пролетта пристъпва на прага ни и слънцето все повече напира да се покаже зад мрачните облаци. Какво означава това? Повече време, прекарано под галещите слънчеви лъчи, разбира се.

Излизането навън е страхотно и всеки от нас има нужда от почивка и време за себе си. А защо да не съчетаете двете неща? Всеки може да бъде у дома и едновременно с това да е сред природата. Предполагали ли сте, че вашите балкон и градина могат да се превърнат в идеалното място за това? Да, a и живеещите в блок могат да го постигнат!

Обновете настилката си

Преди да започнем да творим е добре да обновим основата. Като за начало е важно е да изберем от какъв материал да бъде настилката, така че максимално да отива на цялостната визия, която искаме да постигнем. Изключително актуални в момента са настилките от изкуствена трева, както и тези от дърво. Те коренно ще променят изгледа на вашата тераса.

Дървени подови настилки

Дървени подови настилки

Дървото придава много топлина и уют и може да промени изцяло изгледа на вашия балкон. Едно от предимствата на това да изберете подова настилка от дърво е широката гама от продукти, с които можете да я съчетавате и да прилагате много идеи за обзавеждането на вашия балкон в различни стилове.

Пластмасова настилка

Пластмасова настилка

Пластмасовата настилка предлага куп предимства. Материалът е устойчив на всякакви климатични условия и много по-лесен за поддържане от дървесината. Освен това и бюджетът ви няма да се претовари излишно.

Настилка от изкуствена трева

Настилка от изкуствена трева

Ако искате да сте по-близо до природата, но живеете в апартамент и нямате градина, настилката от изкуствена трева е най-доброто решение за вашия балкон.

Ефектна комбинация от настилки

Ефектна комбинация от настилки

Ако пък сте привърженици на нестандартното, можете да разнообразите балкона с комбинация от два вида настилки. Най-ефектно би било съчетанието от изкуствена трева и дърво.

Обособете свое лично място

Обособете свое лично място

Сутринта не започва добре без чаша ароматно кафе. Би било прекрасно и ако имаме подходящо пространство, на което да изпиете ободряващата напитка на спокойствие или в компанията на любим човек. Защо да не обособите малко пространство от терасата си, на което да поставите малка дървена масичка и два или три стола? Мястото би могло да се превърне и в идеален кът за четене или събиране на слънчеви лъчи.

Превърнете градината си във всекидневна на открито

Превърнете градината си във всекидневна на открито

Може би не гледате на градината си като място, на което бихте прекарвали повече време с компания, а по-скоро го свързвате с работа. Но поставянето на просторна шатра мигновена ще промени обстановката. Под нея можете да разположите средно голяма маса и удобни дървени пейки, върху които да поставите меки и разноцветни възглавнички за повече удобство. Ако пък искате да се порадвате на първите слънчеви лъчи и не ви се стои на сянка, можете да сложите шезлонги в същия стил в непосредствена близост до шатрата, за да не изпуснете разговора на масата.

Добавете още зеленина

Добавете още зеленина

Късметлиите, които разполагат с голям двор може и да не намерят полезни насоки в тази точка, но със сигурност ще пожелаят да се преселят на вашия балкон след промените, които ще въведете. Саксиите с цветя никога няма да излязат от мода и със сигурност ще вдъхнат на балкона ви нов живот. Можете малко да ги разчупите като ги поставите в различни по видове кашпи. Добър вариант са тези, наподобяващи метални кофички, но ако предпочитате нещо класическо е добре да изберете саксии от глина.

Добавете характер, чрез декорация

Добавете характер, чрез декорация

Стигнахме до любимата ви част, нали? Декорацията винаги придава повече артистичност на откритите и закрити помещения и е отражение на нашия характер. Едно от най-ефектните решения за градината и балкона определено са светещите хартиени фенери. Интересна визия се постига и с разноцветни крушки, които да спуснете от горната част на шатрата. Или да окичите на парапета на балкона.

Топлото време ни предоставя куп възможности за обновяване на обстановката. Най-хубавото е, че можете да намерите всички предложени идеи на едно място, а именно в магазина на ИКЕА или онлайн на: 

http://www.ikea.bg/home/offers/gradinski-mebeli-namalenie/

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник