Рутина преди сън за свежо събуждане

Публикувано на 04/10/2017 от Реклама | Последна редакция на 10/10/2019 | Видяно 12 123 пъти

Добрият нощен сън до голяма степен зависи от рутината преди лягане, като например да отделиш време, в което да си починеш и да се оттърсиш от ежедневието. Тук сме събрали съвети за наистина успокояващи ритуали преди сън.


Подготви лицето си за нощната почивка

Подготви лицето си за нощната почивка

Когато пространството ти е организирано, можеш да завършиш деня в спокойна обстановка. Определи си място и време, където да се отпуснеш напълно. Облечи пижамата и се настани пред огледалото. Намали осветлението и посвети това време на грижа за своето лице, като забравиш за всичко останало. На сутринта следвай стъпките в обратен ред. Освежи лицето си, постави пижамата, където й е мястото и облечи избрания за деня тоалет.


Тоалетът за сутрешния ден е готов

Тоалетът за сутрешния ден е готов

След като мислите ти вече са подредени, можеш да избереш дрехите си. Какво ще кажеш за същия тоалет или предпочиташ нова комбинация? Използвай стойка за дрехи, като я поставиш по средата, между теб и гардероба ти. Приготви любимото си облекло, за да не губиш време на сутринта.


Релаксиращ кът, направен по поръчка

Релаксиращ кът, направен по поръчка

Зад стойката за дрехи разполагаш със свой кът за релакс, където можеш да се подготвиш за вечерния сън с няколко мързеливи занимания. В този ъгъл е поставено неустоимо кресло, рафт за ароматни свещи, любимите книги за четене и меко одеяло на разположение.


Комбинация от осветление, звук и комфорт

Комбинация от осветление, звук и комфорт

С комбинация от лампа и безжична тонколона можеш да задаваш подходящо настроение за вечерта. Освен това, ако искаш пълен комфорт по време на сън, съхранявай наблизо допълнителни одеяла с различна дебелина, за да поддържаш подходяща температура в леглото.


Приглуши звуците около леглото си

Приглуши звуците около леглото си

За пълен комфорт по време на сън ограничи всичко, което може да те разсейва. Звукоизолиращите панелни щори до леглото приглушават шума, идващ от трафика навън или от съседите.

„Осветлението в стаята, в която спим, е от основно значение за качеството на съня, както и за свежото събуждане. Естествената дневна светлина – или изкуствената светлина с подобна дължина на вълните – ни действа като будилник.“ - Евангелос Делидимитрис, интериорен дизайнер ИКЕА


Започни деня със скоростта на изгрева

Събуждането трябва да е постепенен процес, при който се чувстваш свеж и зареден с енергия. Комбинирай настолна лампа със звук и светлоизолиращи, електрически щори, за да си направиш един музикален изгрев, който превръща събуждането в нещо желано.

 


Ставането е по-лесно с меко приземяване

Ставането е по-лесно с меко приземяване

При сутрешното събуждане температурата е по-важна от всичко. За да запазиш усещането от топлите завивки за по-дълго, постави краката си на дебел, плюшен килим. Може да ти се струва дребен детайл, но определено си заслужава.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта