Xella България инвестира близо 1 млн. лв. в завода си в Добрич

Публикувано на 25/05/2017 от Реклама | Последна редакция на 15/08/2017 | Видяно 5 539 пъти

„Xella България продължава своето успешно развитие. Именно поради тази причина ние планираме да инвестираме близо 1 млн. лв. в завода ни в Добрич.“, това заяви г-н Йенс Тиерфелдер, управител на Xella България, фирмата-производител на клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor. От своето създаване през 1994 г. със закупуването на завод в град София, досега компанията е инвестирала 80 млн. лв., като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.

Вторият завод на Xella България за производство на Multipor и Ytong в град Добрич е построен през 2006 г. и е единственият извън Германия в цяла Европа. Заедно тези заводи заемат основен дял в дистрибуцията на Multipor за Европа. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са с много добра якост на натиск, негорими (Клас А1) и притежават „дишаща“ структура, което ги прави уникален продукт за пазара. Произведените материали са от най-високо качество и се изнасят за страни като Албания, Азърбейджан, Полша, Хървaтска и други, а от тази година се включват Гърция, Кипър, Русия, Украйна и Молдова. От своето построяване досега производствотo на Multipor се е увеличило 3 пъти, което се свързва с новите инвестиции в размер на близо 1 млн. лв. Mатериалът се използва основно за саниране на панелни блокове и за топлоизолиране от вътрешната страна на сгради паметници на културата, чиито фасади трябва да запазят автентичния си вид.


За Ксела България

Xella България е част от Xella Group. Годишният оборот на немската компания Xella Group за 2016г. достигна EUR 1 326 800 000, като реализираният оборот на всеки служител е EUR 221 133. От него 23% са реализирани в Централна и Източна Европа, а най-голямата част – в Германия с 46%. През месец април тази година собствениците на Xella Group успешно продадоха групата на американската компания Lone Star group. С това придобиване зад Xella Group застава силен собственик. „Ръководството на Xella показва високи резултати. Очакваме да работим усилено с мениджмънта и да продължим по-нататъшното развитие на компанията“, обяви Доналд Куинтин, старши управляващ директор в Lone Star.


Приоритетните направления на Ксела

"Ксела България’’ е на българския пазар близо четвърт век. Компанията е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали като варо-силикатни тела за зидария SILKA, блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor и много други. Приоритетните направления, в които „Ксела“ работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот.


За Xella

Xella Group е водещ, международно действащ доставчик на строителни материали и свързаните с нея индустрии, с продажби от 1,33 милиарда евро (2016) и над 5,900 служители.

Xella е със седалище в Дуисбург/Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. На много от пазарите си Xella заема водещи позиции.

Повече информация за Xella Group можете да откриете на интенет сайта: www.xella.com



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта

Реклама