Детска стая в планината – мисията възможна в комплекс Flora Park

Публикувано на 27/10/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 03/11/2016 | Видяно 17 849 пъти

Мечтали ли сте някога да живеете на тихо и уютно място с модерна инфраструктура, далеч от забързания градски център и в същото време близо до природата? Представяме ви Flora Park – едно кътче природа, парк, уют и спокойствие, на крачка от амбициозния център на София.

Шедьовърът на строително-инвестиционна компания City Home Park, Flora Park, се намира в полите на Витоша и се състои от 14 жилищни сгради със собствен парк с дизайнерски фонтани, детски площадки, басейни, фитнес, СПА център и подземни гаражи. Комплексът е напълно завършен през 2014 г. и всички апартаменти в него вече имат собственици.


Какво е уникалното на Flora Park

За разлика от повече строители в България, City Home Park решава да не изпълва напълно параметрите на застрояване. „Предпочетохме да построим по-малко от разрешения брой жилищни блокове, като за сметка на това използвахме пространството за парк, площадки и алеи и това наше решение се оцени високо от клиентите“, разказва Деница Христова - мениджър продажби в City Home Park.

Предизвикателството за инвеститора е да построи последните нива са с по-голяма от стандартната 2,6 м височина на таваните и са над 3 метра, а самите скосявания са по-скоро с декоративен характер и не отнемат от жизненото пространство на хората. 

В допълнение към това отлично решение са и използваните покривни прозорци VELUX. „Те са изключително висококачествени и отговарят на нашето разбиране за съвременен, уютен и модерен дом“, допълва Деница Христова от City Home Park.


Какво привлича едно четиричленно семейство в комплекса?

В красивия и различен комплекс намира своя нов дом и семейство Веселинови. Те са традиционно българско семейство, заменило доскорошния си 3-стаен панелен апартамент в столичния квартал Люлин с мансарден апартамент в новопостроения Flora Park.

„Разгледах много апартаменти, преди да се спра на този във Flora Park, но истината е, че единствено този отговори на очакванията ни, както за местоположение в близост до града, така и за тишина, комфорт и сигурност, а гледката, разкриваща се от покривните прозорци в стаите е незаменима. Чувстваме се страхотно. Още от мига, в който прекрачих прага на апартамента и погледнах навън си казах, че това е новият ни дом. Не мога да го сравня с нищо друго, защото съм го обзавела сама и мога да кажа, че за миг не съм почувствала тъга по старото ни жилище, независимо че съм израснала в него.“ – споделя Мария Веселинова, собственик на апартамента.

Децата на семейство Веселинови -  момиче и момче на 13 и 14 години - доскоро са ползвали обща стая и често са се чувствали некомфортно, поради липсата на лично пространство. Вече, освен че имат свои собствени стаи, са се сдобили и с изобилие от дневна светлина и прекрасен изглед към планината през деня, и към звездите през нощта. Тази впечатляваща гледка се открива пред тях благодарение на вградените във всяка стая четири покривни прозореца VELUX (общо 8).


Покривните прозорци внасят чувство за простор и свобода

Покривните прозорци внасят чувство за простор и свобода. Отличават се с непрекъснат достъп на свеж въздух в стаите, благодарение на специалния вентилационен отвор, вграден във всеки VELUX прозорец, дори при затворено положение. Обилното количество естествена дневна светлина проникващо през всички сезони в детските стаи от друга страна допринася за тонуса и здравето на младежите.

Според изследване на VELUX сред европейски граждани „Барометър за здравословен дом“, условията на живот с достатъчно дневна светлина подобряват здравето, благополучието и като цяло производителността на живущите, а децата увеличават способността си за учене с до 15%. От своя страна липсата на свеж въздух увеличава риска от развитие на алергии с до 42%, а закритите помещения без дневна светлина затрудняват способностите за учене на децата.

В допълнение към полезните си качества, прозорците  играят важна роля и в интериорен план, благодарение на разнообразието от аксесоари, които VELUX предлага на своите клиенти. Семейство Веселинови са обзавели покривните си прозорци със затъмнителни щори и сенници VELUX.


Осигурете си високото качество на съня с наличието на свеж въздух и дневна светлина

„Избрахме този тип щори, тъй като и двете детски стаи са с южно изложение и разбрахме, че те са най-подходящи за ограничаване на светлината, а за изолация на топлината разчитаме на оригиналните сенници VELUX. Помещенията са по-топли от всички други вкъщи“, споделя Мария Веселинова, собственик и живущ в мансардния апартамент. 

Още едно заключение от изследването „Барометър за здравословен дом“ е, че високото качество на съня, наличието на свеж въздух и дневна светлина и подходящите нива на влажност са сред главните фактори за създаване на чувство за удовлетвореност от мястото, което обитаваме. Разгледайте още любопитни факти от изследването тук.

Новият дом на мансардата се харесва не само на собствениците си. Мария споделя, че след преместването, семейството се радва да посреща по-често гости, тъй като вече проблема с липсата на пространство е решен. „Широко и светло е. Лятото се събираме по-често на терасата, а зимата се наслаждаваме на гледката отвътре“, казва Мария. „Обожаваме живота си тук.“

След успешното реализиране на проекта Flora Park строително-инвестиционна компания City Home Park стартира изграждането на още едно свое бижу – комплекс Flora Garden, намиращ се непосредствено до  Flora Park.

„В новоизграждащият се комплекс, също сме заложили на покривни прозорци VELUX за последните мансардни етажи, а фактът, че Flora Garden се радва на изключително засилен интерес още от първата си копка е още един комплимент към нашия професионализъм, качеството на изпълнението на проектите ни и удовлетвореността на нашите клиенти.“, казва Деница Христова, мениджър продажби в City Home Park.

За повече информация за продуктите VELUX посетете www.velux.bg

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Никола
ВиК Услуги, София
63 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Димитър Русев
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Ивайло
Ремонт на баня, Банкя
7 извършени проекта
КМТ-трейдинг ЕООД
ВиК Услуги, Пловдив
3 извършени проекта