ТОП 5 на интериорните стилове за мансарда

Публикувано на 07/07/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2020 | Видяно 3 004 пъти

В света на дизайнерите вътрешното обзавеждане говори на езика на ясно изразени или леко размити интериорни стилове. Удачно подбрани, последните могат да се чувстват доста уютно в едни специални жилища, славещи се със своите скосени тавани и изкушаващо близката си позиция до звездите. Правилно разпознахте мансардите.

Те лесно се превръщат в истински свежи, артистични съкровища, ако им позволите да покажат най-доброто от себе си. И за да ви помогнем да го направите, подготвихме за вас своеобразна класация на петте най-добри дизайна за мансардени домове. А в случай че пожелаете да приложите нещо от видяното във вашето подпокривно местенце, доверете се на професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Номер 5: Мансарда в рустик стил

Стартираме нашата класация с небезизвестния рустик стил, който заема почетното пето място.

 • Той е характерен с грубоватите си дървени елементи, които плавно се съчетават с очарователния естествен камък. Въпреки че носи полъх от миналото, е сред най-предпочитаните стилове в съвремието, което го превръща в едно от модерните дизайнерски решения.
 • Избран за мансарда, вдъхва в последната внушението, че се намирате в телепортирала се на върха на жилищна кооперация селска къщичка или планинска хижа.
 • Още по-добре ще ви се получи тази визуализация, ако сте предвидили камина в обзавеждането. Тя може да бъде и декоративна, а веселите ѝ пламъчета ще стоплят сърцето ви.


Номер 4: Мансарда в бохемски стил

Четвърта позиция в нашата класация е отредена за колоритния и жизнерадостен бохемски стил.

 • Той може да се превърне в любимо ваше интериорно вдъхновение, ако имате реална или унаследена носталгия по хипи движението. Или пък при силно изразена любов към артистичността и свободата.
 • Бъдете смели, хвърлете щури, шарени декоративни възглавнички по пода, закачете слънце на стената, точно между грамофонните плочи, които сте извадили на показ. Грабнете китарата, добавете щастливи усмивки и си направете импровизиран концерт с приятели. Ако, в резултат на последния, намиращите се в близост гълъби не са отлетели след последния тон, спокойно можете да се пробвате в следващия музикален формат.

Вижте още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение


Номер 3: Мансарда в еклектичен стил

Стигаме и до златната среда в нашата класация, където се е настанил еклектичният стил.

 • Достатъчно дръзко и нестандартно е само по себе си решението да живеете в мансарда. Затова интериор, който съчетава в себе си несъвместими на първо четене елементи, е точно на мястото си в нея.
 • Желателно е все пак да се придържате към един основен дизайн, който да ви служи като фон.
 • Детайлите, взети назаем от други стилове, нека присъстват само като акценти. Идеята е да се получи симпатичен микс, а не фестивал на кича в дома ви.
 • Действайте с размах, но същевременно внимателно следете да не преминавате границите на добрия вкус.


Номер 2: Мансарда в индустриален стил

Само на няколко тухлички разстояние от върха на класацията откриваме един от феномените в интериорния свят. Все пак, едва ли можем да се сетим за друг като индустриалния стил, който така умело да вплита в себе си грубоватост и уют.

 • Характерните за него голи тухлени стени, в компанията на бетон, тежки черни железни полилеи и метални столове ще разпознаят точния адрес за себе си във вашата мансарда.
 • Той ще е добре дошъл и за вас, ако ви харесва усещането, че живеете във фабричен цех, където няма място за излишно напудряне.
 • Всичко е в суров вид, но готово да ви приюти след тежкия работен ден.

Вижте още: Уникална мансарда с обзавеждане от палети в индустриален стил


Номер 1: Мансарда в скандинавски стил

Дойде моментът да обявим и първенецът в нашата класация. Безспорен водач в нея е скандинавският стил, който сякаш се е родил на този свят, само за да донесе радост в мансардата.

 • Разлейте щедри дози от искряща белота, нежна синева или романтичен бледорозов нюанс по стените и пода, и ги оставете да бъдат платното, върху което рисувате весели цветни детайли.
 • Почувствайте се пространствено освободени и заредени с чистота и позитивна енергия още с прекрачването на прага си.   

Пожелахте ли си вече някой от класиралите се в ТОП 5 интериорни стилове за вашето подпокривно жилище? Какъвто и дизайн да предпочитате, поканете го у дома, като се свържите бързо и лесно с препоръчани специалисти в MaistorPlus. Направете заявка за проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и до 24 часа ще имате конкретни оферти, които да сравните. На база на изпратените ви кандидатури, преценете дали искате да поканите изпълнители на оглед. В случай че има спечелил доверието ви, започнете съвместна работа с него, а след като заданието ви бъде завършено, споделете своя отзив в платформата.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Elio Art Studio
Мебели и обзавеждане, София
1 извършен проект
ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
108 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Инж.Стоянов
Електроуслуги, Благоевград
3 извършени проекта
Пламен Любчев
Ремонт на баня, Варна
4 извършени проекта