Модерна мансарда с минималистичен дизайн

Публикувано на 06/07/2019 от Иван Динев | Последна редакция на 09/07/2019 | Видяно 5 642 пъти

Позволете ни да ви пренесем на виртуална обиколка из тази компактна мансарда в Стокхолм. Тя е разположена върху скромната площ от само 61 кв.м., но няма как да не се впечатлите от типичното скандинавско съчетание на модерен и минималистичен дизайн. Разгледайте снимките и откраднете поне една от многобройните интериорни идеи, комбинирани по прекрасен начин. Ще се уверите сами, че въпреки скромната си квадратура, жилището не е лишено от чар и стил. А в случай че се вдъхновите да приложите някои от дизайнерските решения, представени тук, и в своя дом, не се колебайте да се обърнете за помощ към регистрираните в сайта ни интериорни професионалисти


Светла дневна с невероятен баланс на цветовете

Благодарение на многобройните капандури дневната е естествено осветена през по-голямата част от ежедневието. Тя е компактна и уютна, съчетаваща в себе си различни нюанси на бялото, а за контраст са използвани сини на цвят диван и два фотьойла, отрупани с възглавнички в нюансите на черно и бяло. Използвани са тематични картини, съчетани прекрасно с цветовата гама (забелязахте ли Трабантa на една от тях). Ще ви разкрием малка тайна - с помощта на близките по размер картини на стената, две малки прозорчета остават скрити за неподготвеното око. Още един пример за страхотната комбинация на елементи.


Модерна кухня в матово черно

Матово черната кухня балансира цветовата гама на първият етаж, като същевременно изглежда изключително хармонично. Дървеният под създава рустично усещане за уют, кaто е в приятен контраст с леко строгия почерк на двуредните тъмни шкафчета. Заедно в комбинация с изчистения и семпъл дизайн на кухненската мебел, имаме нагледен пример за успешно съчетание на рустичен и съвременен стил. Самата кухня крие в себе си функционалност и индивидуалност, на каквито би се зарадвала всяка домакиня. Дори само един поглед е достатъчен, за да се уверим, че в помещението има достатъчно възможности за съхранение на необходимите кухненски пособия. 

Виж още: 4 страхотни идеи за кухни, разположени в мансарда


Спирално стълбище свързващо етажите

Пренасяме се на витата стълба, чиято употреба е често използвана, като архитектурно решение в много църкви, имения и дворци. В наши дни тя е често предпочитана и при конструирането на къщи, мансарди и мезонети, заради качеството ѝ да спестява от площта. Още при влизането в апартамента няма как да не забележите изключителната спираловидна структура. Тя прилича повече на част от интериорния дизайн, отколкото на функционална връзка между нивата. Дървесната текстура придава както визуална топлина и уют, така и стилен облик на жилището. Постигнати са елегантност и цветови контраст с бялата стена, които се вписват по интересен начин с цялостната дизайнерска картина.


Балкон със спалня и офис кътче

Балконът е компактен, но разположението му е замислено по начин, който придава чувство за пространство и свобода. Точно над витото стълбище можете да забележите интересен дизайнерски полилей, чиято светлина пада прекрасно по стъпалата, докато си играе със сенките нощно време. Балконът разполага и с кокетно офис кътче, където да отделите време за вашите задачи, наслаждавайки се на свежия въздух. Благодарение на капандурата, намираща се точно над леглото, вторият етаж е светъл през деня, а вечерно време имате възможност да се насладите заедно с любим човек на цветовете на звездното небе.

Виж още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Стилен и практичен коридор с антре

В коридора наблюдаваме хитро и умело използване на всеки сантиметър, с което е постигната оптимална ефективност на иначе малкото пространство. Гардеробът е бял на цвят, сливащ се с останалата част от преходната жилищна площ, което играе важна роля по отношение на обема и пространството. Благодарение на тази техника дизайнерът успява да постигне простор и светлина в коридора. Подът е в графитен цвят, създаващ успешно огледален ефект, благодарение на своя блясък. Шведските дизайнери са успели да вмъкнат малко, но функционално и стилно антре, в което можете да съхранявате своите връхни дрехи и обувки.


Хайде да надникнем в банята и тоалетната

Само един бърз поглед на банята ни дава възможност да видим, че всичко необходимо е събрано в малката ѝ площ, при това с много стил и минимализъм. Дизайнът в банята и тоалетната е в унисон с останалата гама от цветове в апартамента, като отново виждаме зеленина за контраст и свежа атмосфера. Банята разполага със сгъваема кабина, предпазваща от излишното мокрене на помещението. Подът е от гранитогрес, имитиращ мрамор, а самият умивалник допълва цялата картина със своя автентичен мраморен плот.

Мансардите и малките апартаменти често са предизвикателство за всеки собственик или дизайнер. Превръщането му във функционална среда за живеене, изисква максимално използване на всеки сантиметър. Ако сте се вдъхновили от нашите предложения или имате свои, които искате да осъществите, можете да се свържете с нас, за да ви помогнем да реализирате своите мечти и да ги видите във вашето жилище. Предлагаме ви да направите безплатна заявка за индивидуален проект, който ще ви даде възможност да получите и сравните уникални оферти от регистрираните в MaistorPlus интериорни дизайнери. За да изберете най-подходящата сред тях, ви съветваме да разгледате профилите на кандидатствалите изпълнители, където има и отзиви от предишни клиенти. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта