Как да превърнете малката мансарда в чудесно помещение?

Публикувано на 24/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 14/11/2019 | Видяно 7 853 пъти

Вземайки решението да освежите мансардата си, вие освобождавате много място в дома си, което можете да използвате по съвсем различен начин. Обикновено таванските помещения години наред играят ролята на складове, в който трупаме всякакви ненужни вещи. Няма по-подходящ момент от сега, за да се замислите или направо да действате и да промените това.

Има толкова много начини, по които можете да използвате това ценно пространство и да го превърнете в любимо помещение. Приготвили сме ви няколко невероятни идеи как да го направите. За съвет, идея и помощ, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Детски кът на тавана!

Всеки ще се влюби в мансардата си, ако успее да я превърне в детски кът за игра. Чудите се защо? Отговорът е много лесен – по този начин децата ще разполагат със свое помещение. Там те ще могат да играят и да се забавляват, а възрастните ще имат възможността да се насладят на спокойствието, тишината и почивните си дни.

  • Размерите на стаята са без значение, защото може да бъде превърната в страхотно убежище на малчуганите дори и да е малка.
  • Това, което можем да ви посъветваме, е да я обзаведете според интересите и предпочитанията на децата си, защото все пак те ще бъдат тези, които ще прекарват времето си там.
  • Дори и да бъде кът за игра, хубаво е все пак да има диванче, столчета, пуфове или табуретки, за да бъде по уютно и удобно.
  • Заложете на любимите цветове на децата си и сбъднете мечтата им за тяхно собствено помещение, където да играят на воля.

Вижте още: Оптимални решения за детска стая


Уютната спалня е винаги страхотна идея!

Мансардното студио много лесно може да се превърне в интимната и тиха спалня на мечтите ви или перфектната стая за гости. Идеята за малка, уютна и симпатична спалня на тавана със сигурност е страхотна и лесно осъществима.

  • Не е необходимо помещението да бъде огромно и претрупано с ненужни мебели и декорации.
  • Можете да постигнете страхотен резултат, ако просто добавите шкафчета до леглото, рафтове, етажерки за книги или малка масичка със стол.
  • Така обзаведена, стаята ще бъде идеална спалня за гостите ви – спретната, свежа и симпатична, а ако пък решите вие да се възползвате от уединението и спокойствието, което осигурява, отново няма да сгрешите.


Мансардното студио е перфектно за нетрадиционна интересна баня!

Банята е най-личното помещение за всеки един човек, затова трябва да се погрижим тя наистина да бъде олицетворение на комфорт. В банята прекарваме доста време, именно затова е хубаво да обърнем внимание на дизайна и декорациите.

  • Най-важното нещо, което задължително ще трябва да съобразите е дали имате вода и канализация. И ако не  - как да ги свържете. В това отношение ще ви се наложи да направите и допълнителна инвестиция, в случай че ви се наложи да прекарате ВиК инсталация до помещението.
  • Ако искате да поемете предизвикателството да имате нестандартна баня, елегантният дизайн на тавана, ще ви го осигури.
  • Скосеният покрив несъмнено ще придаде различна атмосфера в помещението, а правилната организация на мивката, ваната, тоалетната чиния и всички декорации ще направят мястото да изглежда по-просторно и уютно.
  • Не се страхувайте да експериментирате, банята на тавана е чудесна възможност да освежите дома си!

Вижте още: 6 мансарди, превърнати в пленително красиви спални помещения


Симпатичен дрешник – за да складирате прилежно!

Таванът не е предназначен да бъде мрачно, мръсно и потискащо пространство, а любима и интересна стая за всички у дома. Една чудесна идея е да го превърнете в уникален дрешник. Мечтата на всяка жена не е ли именно да разполага със собствен огромен дрешник, в който да складира прилежно дрехите и обувките на членовете на семейството? Благодарение на подходящо обзавеждане, правилна подредба и интересна декорация, стаята може да се превърне в истинско бижу.


Чудесен малък офис на тавана!

Имате ли таван у дома? Ако отговорът ви е положителен, то вие сте наистина голям късметлия. Имате възможността да го декорирате по ваш вкус и да създадете една уникална стая, която да ви радва, а защо не и да ви бъде от полза. Изберете в какво да преобразите безличното таванско помещение според вашите лични нужди и занимания.

  • Една чудесна идея е превръщането му в офис.
  • Представете си, че имате едно уютно и свежо помещение с красиво бюро, удобен стол и етажерки, в което можете да намерите уединение и спокойствие и да вършите много от ангажиментите и задълженията си. Прекрасно, нали?

Мансардите и малките помещения често са пренебрегвани и смятани за скучни и безлични. Но липсата на място не означава липса на вкус и стил. Таванът много лесно може да се преобрази в невероятна малка стая, която да бъде използвана за различни дейности. Ако сте решили да използвате всеки сантиметър от мансардата си и да я превърнете в удивителен кът, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в нашия сайт, за да ви помогнат да осъществите желанията си. Още сега имате възможността напълно безплатно да заявите проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта