6 мансарди, превърнати в пленително красиви спални помещения

Публикувано на 09/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 09/06/2017 | Видяно 25 450 пъти

Ако се чудите какво предназначение да придадете на своята мансарда, тези идеи със сигурност ще ви помогнат да вземете решение. Ще ви представим няколко великолепни мансардни спални, които провокират мечти по дълги уютни вечери и усамотени моменти на спокойствие и релакс. В момента, в който решите, че е време да направите нужната промяна - свържете се с екип от професионалисти, които да ви помогнат с всяка стъпка от ремонта!


Перфектното съчетание на уют и съвременен дизайн

Ясно е, че при стилове като винтидж, рустик и еклектика, уютът и индивидуализираният дизайн са на фокус, но понякога тези елементи се губят в съвременно обзаведените домове. Ето една идея как да съчетаете семпъл съвременен интериор с така необходимият и бленуван уют. Леки светли цветове в комбинация с дървен под, меки чаршафи и умерени декоративни елементи правят тази спалня наистина комфортна и красива.


Спалнята, съхранила в себе си интимност в приглушена светлина

Ако сте любители на интимния интериор, предразполагащ към лесно отпускане на сетивата и потъване в блажена почивка, то тази стая вероятно вече ви е накарала да се размечтаете. Фокусът тук е върху комбинирането на комфортна мини-дневна, офис и спалня в едно, като достъпът на светлина е ограничен, благодарение на малки прозорци, монтирани върху стената, вместо върху покрива. Дизайнът е дързък, но умерен, нестандартен, но въпреки това изключително уютен.

Виж още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение?


Превръщането на покрива в част от декора

Заиграването със стила на покрива е едно много оригинално хрумване. То е подходящо за онези от нас, които искат да избягат от класическия стил и да го заменят с творческа естетика. Елементите в обзавеждането са типични за модерния интериор, но покривният декор внася щипка ърбън креативност. 


Оптимизиране на малка квадратура по свеж начин

Разполагате с малка мансарда, но искате да й придадете няколко функционалности? Ето как да го направите - съсредоточете се върху светли цветове и семпъл стил, не се изхвърляйте с размерите на мебелите и осигурете достатъчно светлина. Така мансардата може да бъде превърната в перфектна спалня с малко офис-помещение.


Вечери под звездите и сутрини, изпълнени със слънчева светлина

Покривните прозорци могат да преобразят мансардата изцяло, превръщайки я в красива спалня с кътче за мечтатели. Под подобни прозорци можете да се наслаждавате на звездното небе нощем и първите слънчеви лъчи всяка сутрин!

Виж още: Как да направим разумно и ефективно планиране на покривни прозорци


Индивидуализиране на интериора

Индивидуализираният интериор често се довежда до съчетаване на няколко стила едновременно. В конкретната спалня тук комбинацията от рустик стил със съвременни мебели е постигната изключително успешно, а големият прозорец с красива гледка е още една добавка към идилията. Съчетаването на различни видове дизайн обаче е пипкава задача и е необходимо да я доверите на специалистите в тази област. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти от водещи компании. Разгледайте ги и решете коя фирма отговаря най-точно на изискванията ви!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта