Оптимални решения за детска стая

Публикувано на 25/07/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 3 619 пъти

Ако не сте от късметлиите, които имат достатъчно квадратура, върху която да позиционират мебелите в детската стая, изобщо не се притеснявайте. И за вас има светлина в тунела. Пространството (или липсата на такова) не бива да ви плаши. Напротив. Това ще бъде страхотен повод да развихрите въображението си и да превърнете малката стая в едно уютно местенце за вашите малчугани.

В случай че имате нужда от професионална помощ за изработване на мебели по поръчка, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Те ще ви насочат с най-подходящите идеи. В следващите редове ще ви помогнем с няколко съвета как максимално да оползотворите пространството, отредено за детска стая, без да бъдете подвластни на малките размери на стаята.


Легло на два етажа

Чудесно решение за всеки дом. Още повече, ако имате две деца и малка стая, в която с много усилия ще разположите две легла хоризонтално. За да реализирате това обаче, задължително трябва да вземете под внимание каква е височината на стаята. И да бъдете готови за малък детски скандал кой ще бъде на втория етаж. Основното предимство на леглото на два етажа, е че ще ви даде възможността да оползотворите площта по най-добрия начин.  

  • Вариантът със стълба не е от най-добрите. Не липсват красиви, съвременни идеи, които са много удачни за такова легло. Доверете се на професионалист, който ще ви насочи в правилния избор. В повечето случаи, дизайнът на тези кревати се изработва със странични стъпала от дърво, които имитират малко стълбище. Може да използвате и това пространство, като обособите под стъпалата, място за шкафчета. Ще ви свършат чудесна работа за съхраняване на всякакви детски джунджурии.
  • Бъдете внимателни и добре обезопасете мястото. Изберете дизайн с решетка. Така и детето ви ще може спокойно да се върти, а и вие ще може да спите по-спокойно, без да мислите постоянно дали някой няма да падне.
  • Ако все пак идеята ви се струва малко рискована и опасна, винаги може на втория етаж да направите малък детски кът за игри. Може и да го отредите за гардероб, където да съхранявате дрехите. Вариантите са много, стига да имате възможността да ги реализирате.
  • Основният недостатък на този вариант, е че по всяка вероятност ще трябва да бъде изработен по поръчка. Това от своя страна ще оскъпи леглото. Може да имате късмет и да намерите готов модел. Но по-голям е шансът да се наложи да търсите мебелист, който да изработи желанието ви по индивидуален проект.

Вижте още: Детски легла – цени


Обединени бюро и гардероб

Когато не разполагате с много пространство, нямате варианти за много мебели, които да разпръснете по цялата стая. Това обаче не трябва да ви коства удобството на вас, а и на детето ви най-вече. Едно чудесно и практично решение е да се спрете на модел, който да има гардероб, където да съхраните дрехите, и бюро, което да е част от цялата система, и където детето да може да учи уроците си. В този случай също имате няколко варианта, на които да се спрете:

  • Бюро, което да е естествено продължение на гардероба. Може над бюрото да има малка секция, която да побира ученически пособия (и да събира не малко количество прах).
  • Бюро, което да е част от гардероба. Малко обособено място, част от модулната система, а отгоре и от двете страни да има гардероби. По този начин ще спестите място, но пък ще имате едновременно и място за събиране на дрехи, и такова за учене.
  • Подобни модулни системи може да намерите и в големите вериги за мебели. Затова няма да ви се налага да прибягвате до индивидуален проект, ако разбира се не искате точно това.

Вижте още: Приказна детска стая в стил Хари Потър


Легло – гардероб

Най-важната част от детската стая е леглото. От него не може да се лишите в никакъв случай. Но от наличието на гардероб може, ако измислите подходящ вариант. Идеята за легло-гардероб ще ви улесни много. На пазара има достатъчно варианти на кревати с повдигащ механизъм. Под матрака може да направите разпределение, където да съхранявате дрехите на малчугана. Още по-добро решение ще бъде, ако се спрете на легло с чекмеджета. По този начин няма да ви се налага да вдигате всеки път матрака и ще ви бъде много по-удобно. В случай че пространството под леглото не ви е достатъчно, може да допълните интериора на стаята с малък скрин. И все пак няма да ви се наложи да търсите къде по-точно да позиционирате гардероба.


Легло – бюро – гардероб

Може да комбинирате и трите неща в едно. Това е страхотният вариант, с който ще спестите много пространство, но едновременно с това ще имате достатъчно място, където да събирате всички неща. Освен че ще бъде много компактно и удобно, а ще е и много красиво. Само с един модул ще имате достатъчно мебели, които са ви необходими за перфектната детска стая. На едно място детето ви ще може да учи, да прибира дрехите си и да сънува сладки сънища.

Малката квадратура на помещението, отредено за детска стая, не трябва да ви отчайва по никакъв начин. За всяка стая има страхотни решения, които могат да я превърнат в много уютно място. Само с малко креативност, желание и заделен бюджет  може да превърнете малкото пространство в любимо място за вашите деца. Още сега може да заявите проект напълно безплатно. В отговор ще получите оферти, които имате възможността да сравните и да изберете най-подходящата за вас. Доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus, ще ви подадат ръка и ще ви помогнат в правилния избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта