Уникална мансарда с обзавеждане от палети в индустриален стил

Публикувано на 26/05/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 26/05/2017 | Видяно 15 722 пъти

Лофтът се намира в историческа сграда в Италия и е реконструиран с интериор в съвременен индустриален стил, с мебели от палети. Двамата дизайнери залагат на няколко основни материала: избелено дърво, гладка индустриална настилка, метал и стъкло и различни мебели от палети, които създават уникалност на пространството. Разходете се с нас в следващите редове, за да му се насладите, точно като нас!

Жилището е разположено в общо пространство, като отделните зони се преливат една в друга анфиладно. Индустриалното въздействие е постигнато с чистотата на семпли тоналности - сива гладка настилка от шлайфан бетон, доминиращо въздействие на избелен дъб в конструкцията на тавана, ахроматично третиране на основните елементи в черно, сиво и бяло, а единствените акценти са осветителни тела в ярко червено. Въздействието е семпло и елегантно. Красотата в това жилище е в простотата. И най-вече в естествената светлина, която облива всяка една зона, създавайки неповторим простор и лекота.

За обзавеждането собствениците се доверяват на мебелите от палети и определено това е похватът, който ги отличава с оригиналност, практичност и лесна изпълнимост. С това те получават удобство, оригинално решение с минимални средства. Точно това е подходът, с който всеки може да постигне личното си щастие в собствения си дом по свой уникален начин. Ако сте готови и вие за освежаване на дома, свържете се с доказали се интериорни дизайнери, които да развият и осъществят всяка ваша идея.


Диван от палети в мансардно жилище

Мястото за релаксация във всяко жилище, разбира се, е диванът. В тази светла и просторна мансарда той е конструиран от палети, като меките части са от големи възглавници, избрани в цвят от светло сива тоналност, а акцентът е постигнат с най-семплия и чист цвят - бели възглавници. Диванът става особено забележим и значим, благодарение на черната стена с оригинален принт, избрана за фон. Паното зад него е също в черно-бялата гама, за да придаде завършек на шикозното пространство. Естествената светлина е основното предимство на мансардното помещение. Тя достига всички кътове и създава атмосфера на спокойствие и ведрост, идеално място за посядане с книга в ръка.


Трапезарията в мансардното жилище

От дневната преминаваме неусетно към пространството на трапезарията. Там ни очаква голяма бяла овална маса. Заобиколена е с контрастиращи черни кожени столове и разкошен цилиндричен пендел от червен текстил, висящ централно над нея. Отново стилът е семпъл, изящен и запомнящ се. От едната страна, по фасадната стена дизайнерите разполагат етажерките. Те допълват общата хармония без да се натрапват, тъй като са естествено продължение на материала от покрива. В същото време създават удобство в трапезарията, като дават възможност върху тях да бъдат изложени различни аксесоари, любими малки неща, носещи обаче толкова голямо щастие. Разбира се и една малка нощна лампа допълва създадения уют.


Баня и кухня от палети

Особено оригинална е банята. Пространство, което смайва със своята светлина, простор, дързост и красота. Санитарните уреди, мивки и вана, са разположени в свободностояща островна композиция, интегрирана отново в общото пространство, дори без преградна стена, в близост до къта за работа. Очевидно стопаните на този дом няма какво да крият и напълно премахват преградите. Банята може да бъде видяна дори от дневната. Нестандартното третиране на дома е разкрепостено и свободно. Докато вие си работите, половинката може да готви и да сте отново заедно, а още по-интересната версия е да си взема вана или душ едва на 2-3 метра разстояние...


Банята от палети, в детайл

Преди да си тръгнете оттук все пак искаме да ви покажем банята още по-отблизо и в детайл. Не за друго, а защото наистина сме силно впечатлени от похвата на обединяване на всички пространства в едно, до толкова, че дори банята и тоалетната са комбинирани с работния кът, кухнята и дневното пространство. Съвсем съвременно и нетипично за традиционалистите. Обаче вероятно все повече този подход ще намира приложение сред младите хора, които искат животът им да е лесен, практичен, семпъл, изчистен и ненатоварващ - точно контрастен на тежкото и стресиращо градско ежедневие. Възможностите за третиране на едно пространство са безброй, тази е просто една, но каква! Коя е вашата интерпретация на разгледания интериор? Готови ли сте да приложите последните иновативни интериорни решения? Сега имате възможност да се свържете с доказали се изпълнители, като заявите проект напълно безплатно и изберете професионалист след направен оглед и разгледана оферта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта