Най-подходящите полилеи за трапезария

Публикувано на 24/07/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 2 765 пъти

В повечето случаи, когато дойде време за ремонт, осветителните тела някак си остават на заден план, изместени от цветове, аксесоари, мебели, големи уреди, подови настилки и какво ли още не. Докато стигнем до избора на полилей, вече толкова сме отчаяни и финансово ограничени, че не рядко се примиряваме просто с нещо, което малко да се приближава до предварителните ни желания и представи. А нито интериорът ви, нито вие, още по-малко стилът на дома ви заслужават това. Полилеите са изключително важни за всяко едно помещение. Изборът им трябва да е добре обмислен, за да пасва на цялостната концепция, а и за да върши добре своята функция.

Смяната на полилея е идеален начин да обновите всяка стая. Стилният избор може да превърне всяко скучновато помещение в нещо страхотно - пример за добро дизайнерско решение. Най-лесно този трик се постига в трапезарията. Мястото, където посрещате гости, прекарвате време в приятна компания и вкусна храна, или просто седите за удоволствие. В случай че имате нужда от професионална помощ за правилния избор и монтаж на осветителното тяло, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Ако обаче сте запален ентусиаст, който със собствени усилия е решил да обнови трапезарията си, то задължително трябва да знаете кой полилей ще бъде подходящ за вашия дом.


Кристален полилей

Абсолютната класика. Традиционният кристален полилей е красив и елегантен избор да дадете изискан вид на вашата трапезария. Разбира се, задължително трябва да съобразите дали е подходящ за вашия стил и интериор. Никой не иска да комбинира средиземноморска трапезария с масивен, блестящ полилей, нали?

  • Вземете под внимание големината на помещението, за да знаете какъв да бъде и диаметъра на полилея. Не е добре, ако разполагате със сравнително малка квадратура, да сложите твърде обемен полилей. На пазара се предлага достатъчно голямо разнообразие от кристални полилеи, така че няма да имате проблем с намирането.
  • Бъдете готови да отделите едно никак не малка сума за него. Това е и сериозният недостатък да притежавате този вид полилей в дома си.
  • Дори и в разгара на лятото, няма да имате търпение да дойде Коледа. Сещате ли се за всички американски, романтични, коледни филми, в които цялото семейство се събира в просторна трапезария, над която нежно проблясват светлинките от кристалния полилей? Е, вече и вие ще имате тази атмосфера в дома си, само с едно интериорно обновяване.

Вижте още: Тенденции при трапезариите за лято 2019 г.


Шик полилеи

Идеалното решение за всяка трапезария. Ако нямате особени претенции за визията на вашия попилей, то със сигурност няма да сбъркате, ако заложите на този вариант. Шик полилеите са симбиоза между класическите варианти и съвременните такива. Тоест няма да бъде нито демоде, нито нещо сврърхактуално. И няма да се налага след година да тичате за нов модерен попилей. Освен това допълнителен бонус е, че отива да всеки тип мебели за трапезария.

  • Един от сериозните недостатъци на този вид полилеи, е че не трябва да се надявате на обилно количество светлина. Голяма част от тях не са създадени да правят ден посред нощ в помещението. Те са направени, за да бъдат красиви и неповторими. Разбира се, ако имате късмет, не е изключено да попаднете и на шик полилей, който ще ви дарява с достатъчно светлина.
  • Имате богат избор. Може да намерите по-изчистени варианти, но много лесно ще откриете и такива с кристалчета, висулки или канапени въжета.


Модерни съвременни полилеи

Ако не ви допада нито кристалният, нито шик полилеят, то най-вероятно сте увлечени по съвременните интериорни тенденции. В този случай няма как да не ви допадне полилеят на 21. век. Дръзки геометрични линии, нетипични форми, странни силуети – всичко това е точно за вас!

  • Един от сериозните позитиви за съвременните полилеи, е че голяма част от тях използват LED източници на светлина, която е в пъти по-енергоспестяваща.
  • Най-голямо разнообразие на пазара има от такива полилеи, тъй като в последните години те са и най-предпочитани, и най-търсени.
  • Имат широк ценови диапазон. Напълно достъпни са както за по-нискобюджетни проекти, така и за по-високи.

Вижте още: Осветителни тела – цени


Два полилея за разкош

Ако имате голяма трапезария, която не само че позволява, ами и се налага да сложите два полилея – то не се чудете. Стига добре да съобразите размерите на стаята, позиционираните мебели и разстояние, съвсем спокойно може да ги сложите, без да се притеснявате, че създават усещане на претрупаност.

  • В случай че се спрете на този вариант, трябва да знаете, че центрирането им е от изключителна важност. И двата полилея е добре да бъдат в една линия.
  • Колкото и ексцентрични да сте, не си позволявайте да експериментирате, като сложите едни до друг две различни по дизайн осветителни тела. Разбира се, ако не искате да разсмивате гостите си или пък вас самите.


Нетипичните варианти

Изобщо защо трябва да има полилей в трапезарията? Разбира се, че не е задължително. Светлина може да си осигурите дори с плафон, пендел или малка висяща крушка, декорирана по подходящ начин. Смело може да развихрите въображението си. Бъдете дръзки, извън стереотипи и може да имате наистина неповторима трапезария.

Какъв да бъде полилеят в трапезарията е напълно ваш избор. Не забравяйте обаче да вземете правилно решение, което да допълва цялостния интериор на помещението. Ако имате нужда от професионално съдействие, консултирайте се със специалистите в областта на интериорния дизайн, регистрирани при нас. Веднага може да заявите проект, напълно безплатно, и да получите оферти, които ще имате възможността да сравните. Преценете коя е най-добрата за вас, като разгледате профилите на кандидатствалите изпълнители, в които ще откриете рейтинг на съответния кандидат, снимки на изпълнение от него обекти, и оставени препоръки от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта