Осветителни тела – цени

Публикувано на 17/07/2017 от Светла Иванова | Последна редакция на 19/07/2017 | Видяно 5 091 пъти

Хората възприемат своя дом като място за почивка и възстановяване, затова всеки елемент от интериора трябва да е внимателно подбран. Осветлението изпълнява не само естетични функции, но е много важно откъм здравословни причини - то не бива да натоварва очите и трябва да създава уютна и спокойна атмосфера. Вътрешното осветление е неизбежен елемент на всяко интериорно пространство и именно поради тази причини днес ще ви запознаем с цените на основните осветителни тела, от които има нужда всеки дом. А за техния монтаж, доверете се на добър електротехник.


Висящи лампи за малки помещения

Както самото име подсказва - това са осветителни тела, които висят от тавана и обикновено са разположени в центъра на стаята. Най-често висящите осветителни тела, известни още като пендели, се използват в трапезариите над масата или в кухнята над плота за приготвяне на продуктите за готвене. Те са традиционен избор за по-малките по площ помещения, тъй като най-силно осветената част е под самото тяло, а краищата на стаята остават по-слабо осветени. Цените на този тип осветление варират от 20 до 200 лева, в зависимост от материала на самия абажур. Можете да изберете дори хартиен такъв, който с помощта на по-силна крушка може да изглежда наистина ефектно.

Вижте още: Сервиз за хранене - цени


Забележителни полилеи за дневната

Полилеите са предпочитано украшение за дневни, трапезари и спални. Те са опция на интериорното осветление, която отличава с елегантност и екстравагантност всяко помещение. Поради голямото си тегло и внушителни размери, полилеите са монтирани на тавана посредством верига, която да ги фиксира. Можете да избирате между класически и модерни полилеи, в зависимост от бюджета, който сте предвидили.

  • Класическите модели с изчистени и елегантни линии, често украсени от кристали, внасят доста аристократично усещане, затова и цената им е по-висока - варират между 500 и 3000 лева.
  • За сметка на това, модерните полилеи имат по-семпла и изчистена визия, вписват се идеално в съвременния интериорен дизайн. Можете да се сдобиете с подобен полилей на цена между 200 и 1300 лева.

Трудно можем да конкретизираме по-точни цени, тъй като много варират според големината, използвания материал и стил.


Стенни осветителни тела

Този тип осветление почти никога не се използва самостоятелно, а по-скоро допълва основното. Идеални са за по-големи помещения, в които светлината в повечето случаи не е достатъчна. Ако сте решили да заложите на аплици във вашия дом, постарайте се те да са съчетани стилово с другите осветителни тела в помещението. Можете да ги намерите на цени от 40 лева за традиционна стенна лампа до 200-250 лева за такава с 2 или повече крушки.

Вижте ощe: Лепене на тапети-цени


Лампиони за повече уют

Стилните лампиони са идеалният начин да се подчертае модерният интериор. Едновременно класически и съвременни, те се вписват във всяка тенденция. Обикновено се използват за създаване на допълнителна светлинна група в избрана част от стаята ви. Цената им зависи най-вече от височината и материала, който е използван за основата. Лампионите с дървено или метално тяло, допълнено от абажур, започват от около 120 лева. Моделите тип "туба" могат да бъдат намерени в диапазон 160-300 лева.

Ако сте се нанесли скоро в ново жилище или искате да ремонтирате старото, не забравяйте да се обърнете към опитни специалисти. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и в рамките само на 24 часа различни изпълнители ще ви изпратят конкурентни оферти с цени. Разгледайте профилите им, както и мненията от предишни клиенти и изберете най-добрия вариант за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта