Тенденции при трапезариите за лято 2019 г.

Публикувано на 04/06/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/07/2019 | Видяно 2 965 пъти

Въпреки упоритото облачно време и неспирни валежи, топлите летни дни са все по-близо. Нищо, че за момента пускане на климатик, море, хубави коктейли, къси панталонки и слънчев загар ви изглеждат като напълно невъзможна комбинация. Стискайте зъби – лятото ще дойде. А ако вече не ви се чака, то съвсем спокойно може да го поканите в дома си.

Започнете от трапезарията. Онова пространство, което е отредено за хранене. По всяка вероятност то или се намира в кухнята, или е естествено продължение на хола, а може би е в прехода между двете помещения. Каквото и да е разположението ѝ, то съвсем спокойно може да направите интериорни промени, които да донесат лятно настроение в дома, а и в сърцето ви. Освежете трапезарната си зона с няколко лесни стъпки и я превърнете в едно по-специално място, където да се наслаждавате на всяка хапка вкусна храна. Разберете какви ще бъдат актуалните предложения за промяна на трапезарията за лято 2019 г в следващите редове.


Плажен стил в трапезарията

Когато плажът е на няколко километра разстояние, то поканете го вкъщи. Можете да го направите чрез няколко тематични за подобен дизайн цветови решения: 

  • Бялото е страхотен избор за цвят на стените, който идеално ще се съчетава с този стил. Не забравяйте обаче, че ще трябва доста да го пазите, за да не стане на петна за отрицателно време.
  • Синьото е също добра алтернатива, която ще превърне трапезарията ви в малко съвършенство.
  • Заложете на промени в интериора. Добавете картини на морска тематика. Зеблото и канапът са също много удачен вариант, а и са много модерни през тази година.


Трапезарни вълнения в гръцки стил

Ооо да, комбинацията от бели столчета с бяла маса и подходящи аксесоари (най-често в син цвят) са любими за много хора. Именно те са характерни за гръцкия стил, а внесени в дома ви ще ви помогнат лесно да се принесете мислено на някой красив остров, като Санторини например. Ако изберете такъв стил за трапезарията, то няма как да не се почувствате на брега на морето, с чаша узо в ръка. Освен това комбинацията от бял и син цвят има способността да успокоява съзнанието. А какво повече ви трябва да се насладите пълноценно на вкусните ястия и приятната компания?


Шаби шик стил в трапезарната зона

Превърнете старите мебели и аксесоари в завладяваща експлозия от неподражаем стил. При шаби шика няма да ви е нужно нищо друго освен много въображение и сръчност. Заложите ли на това интериорно решение за трапезарията, то задължително ще я превърнете в елегантно и удобно място. Но да знаете – няма да ви е никак лесно, което, разбира се, не трябва да ви спира. Ето как можете да внесете този чаровен интериорен хаос в зоната си за хранене: 

  • Може да изтъркате старите мебели с шкурка, като им придадете допълнително състаряване.
  • Внесете красиви вещи от миналото (стари буркани, захарници, солници, дори прибори за хранене) в чистотата на съвремието.
  • Комбинирайте минало и настояще в уникална симбиоза, която ще ви осигури неподражаем стил, удобство и комфорт.


Провансалски стил в трапезарията

Усещате ли аромата на подправки? Яхния с домати и тиквички, рататуй? Кроасани, ухаещи на масло? Необятна шир с лавандулови полета и маслинови гори? Цялата тази романтика може да бъде пренесена в трапезарията ви. Типични за провансалския стил са: нежни цветове, груба мазилка, ефирни пердета, мебели от естествено дърво.  Комбинирайте ги с подходящи картини, лавандулови саксии (по възможност с истински цветя), тематични тишлайфери и аксесоари и ще имате най-прекрасната трапезарна зона с френски полъх и лятно настроение.

Вижте още: Пролетни и летни кухни в провансалски стил


В трапезарията влиза и тропическия стил

Тропическият стил безспорно е за по-смелите и дръзки авантюристи, които предпочитат наситени цветове. За него белите и пастелни тонове са абсолютно табу.

  • Нюансите на стените трябва да бъдат искрящи и запомнящи се, изпълнени с много цвят и настроение. Мебелите също.
  • Всички аксесоари в трапезарията също трябва да бъдат атрактивни, картините – завладяващи, саксийните цветя – внушителни, а цветовете – много и навсякъде.
  • Едно от основните предимства на този стил е, че е идеален не само за летните месеци. С него може да внесете индивидуалност, креативност и настроение в дома си през цялата година.


Рустик стил в трапезарията

Този стил е тотален хит през 2019 г. и то не само при трапезариите. Кухни, холове, магазини, украси, заведения, сватби са под негово влияние. Характеризира се с невероятна симбиоза между модерно, практично и натурално изглеждащо. Точно заради това е и предпочитан от много дизайнери и специалисти. При него дървото е на почит – и то не само при мебелите. Тавани, подове, стени дори могат да бъдат облицовани с естествения материал. Ако все пак не сте готови за голяма промяна, то с няколко лесни стъпки може да внесете рустик стила в трапезарията - малки дървени кашпи или вази, полюлей с дебели канапени въжета, възглавници, тишлайфери от зебло или едра дантела.

Направете безплатна заявка и сравнете офертите, които ще получите в отговор, за да изберете най-доброто предложение за вас още сега. Не се колебайте, доверете се на регистрираните при нас доказани специалисти, които ще ви дадат най-доброто и професионално решение за вашата неповторима трапезария.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
24 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта