Прелестно уютни кухни в провансалски стил

Франция - очарование, любов, вино, топли кроасани с крем патисери и приятна компания в един лежерен, но все пак - необикновен ден! Провансалският стил е съставен от всичко това, но задължително подправен и с много уют и слънчева, традиционна селска атмосфера. Ако искате такава кухня, предлагаме ви няколко вдъхновения, с които можете да почерпите полезни идеи за своя дом. Намерете специалист, с който да ги осъществите по най-добрия възможен начин.

Синьо очарование в провансалски стил

Синьо очарование в провансалски стил

В първата кухня е избран син цвят като основен, съчетан с така типичното за провансалския стил дърво, бели плочки и шкафове. Виждате ли колко ловко са съчетани модерното с класическото? Да продължим напред, като надникнем в дневната!

С "отворени врати" към прекрасна дневна

С "отворени врати" към прекрасна дневна

Тя представлява едно цяло помещение с кухнята, което прави двете стаи да изглеждат много просторни. Уютът е пълноценно превъплатен в чудното диванче, а жълтите акценти сред синьото великолепие внасят доза усмихнато настроение.

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини

Семпъл провансалски подход

Семпъл провансалски подход

Ако не сте сигурни, че прекалено традиционните "парадигми" са подходящи за вашия дом, доверете се на този олекотен подход в обзавеждането. Свежо светло синьо на бяла основа и съвсем не чак до там състарени мебели. Отново запазват провансалския облик, но без да напомнят прекалено много за него.

Сборен пункт за цялото семейство

Сборен пункт за цялото семейство

Добре дошли в тази прекрасна кухня, типично по френски комбинирана с трапезария. Голяма, красива и много приятна, тя също не натрапва твърде много от характерното селско излъчване, но лъха на уют и топлина. Радост за окото и сърцето, на която цялото семейство би се радвало всеки ден.

Виж още: Домашните хлебопекарни - най-прекият път до неустоимия топъл хляб  

Спомени за познатия рустик стил?

Спомени за познатия рустик стил?

Време е да ви покажем и най-типично провансалския вариант за кухненски дизайн. Той е познат от много, много години в района на Южна Франция и често е определян като "невероятно магнетичен, топъл, ароматен, селски".

"Вкусни" детайли

"Вкусни" детайли

Като стана въпрос за ароматен, няма как да не разгледаме детайлите в тази кухня. По всичко тя напомня на малка селска къщичка, в която бабата току-що е опекла пухкав хляб и е време да се настаним всички на масата, защото обядът е готов! Впуснахте ли се в мечти... или може би спомени?

Позитивен облик в жълти цветове

Позитивен облик в жълти цветове

Време е за усмивка! Жълтият цвят е най-подходящият вариант да презаредите дома си с позитивна енергия. А когато е приложен в дизайн в стил прованс, идилията е напълно завършена. Свържете се със специалисти, които да ви дарят с вашата малка идилична кухня - такава, каквато е в собствените ви мечти. Пуснете безплатна заявка и ще получите най-подходящите за вас оферти. В случай че се колебаете, ще можете да разгледате подробно предложенията от фирмите, бизнес дейностите и оценките им от предишни клиенти, което със сигурност ще улесни многократно финалния ви избор.