Прелестни и уютни кухни в провансалски стил

Публикувано на 08/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 38 051 пъти

Франция - очарование, любов, вино, топли кроасани с крем патисери и приятна компания в един лежерен, но все пак - необикновен ден! Провансалският стил е съставен от всичко това, но задължително подправен и с много уют и слънчева, традиционна селска атмосфера. Ако искате такава кухня, предлагаме ви няколко вдъхновения, с които можете да почерпите полезни идеи за своя дом. Намерете специалист, с който да ги осъществите по най-добрия възможен начин.


Синьо очарование в провансалски стил

В първата кухня е избран син цвят като основен, съчетан с така типичното за провансалския стил дърво, бели плочки и шкафове. Виждате ли колко ловко са съчетани модерното с класическото? Да продължим напред, като надникнем в дневната!


С "отворени врати" към прекрасна дневна

Тя представлява едно цяло помещение с кухнята, което прави двете стаи да изглеждат много просторни. Уютът е пълноценно превъплатен в чудното диванче, а жълтите акценти сред синьото великолепие внасят доза усмихнато настроение.

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини


Семпъл провансалски подход

Ако не сте сигурни, че прекалено традиционните "парадигми" са подходящи за вашия дом, доверете се на този олекотен подход в обзавеждането. Свежо светло синьо на бяла основа и съвсем не чак до там състарени мебели. Отново запазват провансалския облик, но без да напомнят прекалено много за него.


Сборен пункт за цялото семейство

Добре дошли в тази прекрасна кухня, типично по френски комбинирана с трапезария. Голяма, красива и много приятна, тя също не натрапва твърде много от характерното селско излъчване, но лъха на уют и топлина. Радост за окото и сърцето, на която цялото семейство би се радвало всеки ден.

Виж още: Домашните хлебопекарни - най-прекият път до неустоимия топъл хляб  


Спомени за познатия рустик стил?

Време е да ви покажем и най-типично провансалския вариант за кухненски дизайн. Той е познат от много, много години в района на Южна Франция и често е определян като "невероятно магнетичен, топъл, ароматен, селски".


"Вкусни" детайли

Като стана въпрос за ароматен, няма как да не разгледаме детайлите в тази кухня. По всичко тя напомня на малка селска къщичка, в която бабата току-що е опекла пухкав хляб и е време да се настаним всички на масата, защото обядът е готов! Впуснахте ли се в мечти... или може би спомени?


Позитивен облик в жълти цветове

Време е за усмивка! Жълтият цвят е най-подходящият вариант да презаредите дома си с позитивна енергия. А когато е приложен в дизайн в стил прованс, идилията е напълно завършена. Свържете се със специалисти, които да ви дарят с вашата малка идилична кухня - такава, каквато е в собствените ви мечти. Пуснете безплатна заявка и ще получите най-подходящите за вас оферти. В случай че се колебаете, ще можете да разгледате подробно предложенията от фирмите, бизнес дейностите и оценките им от предишни клиенти, което със сигурност ще улесни многократно финалния ви избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта