4 идеи за съхранение на вещи на видно място в дома ви

Публикувано на 14/11/2017 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 07/03/2019 | Видяно 1 741 пъти

Във века на технологиите, където всеки живее на бързи обороти, често попадаме на хора, които колекционират моменти вместо вещи. Тези хора пътуват много, опитват различни храни, учат нови езици, експериментират с екстремни спортове. Това са хората, които са граждани на света, тези чийто дом може да е навсякъде, а най-често е побран в раницата на гърба им. За онези от нас, които предпочитат по-уседналия начин на живот, са следващите 4 предложения. Ако живеете в малка къща или в апартамент, то гардероба и шкафовете ви сигурно бързо се запълнят с вещи. Изпробвайте нашите 4 идеи, за да превърнете дома си в едно по-креативно място. А ако предпочитате консултация с професионален интериорен дизайнер, лесно ще го откриете в нашия сайт, като заявите проект, напълно безплатно.


Във всекидневната: Разпръснете одеялата из стаята

Споделените моменти са най-незабравимите в живота ни. Ето защо, ако имате много приятели, които често ви идват на гости, то със сигурност притежавате доста одеяла. Факт е, че те са обемни и заемат много място по шкафовете. Идеята, която ви даваме, е малко необичайна, но препоръчвана от специалистите по интериорен дизайн – разпръснете одеялата из стаята. Както се вижда и на снимката отляво, може да си закупите специална стълба за целта или да си направите сами с материали от железарския магазин и да наредите одеялата спретнато върху нея. Можете и да ги сгънете дискретно върху дивана, в очакване някой да се сгуши в тях.

Вижте още: Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!


В спалнята: Разположете аксесоарите върху стената

Аксесоарите са начин да се откроим сред тълпата. Те изразяват личното ни виждане към света, нашите предпочитания и индивидуалност. За представителките на нежния пол акценти в облеклото като шапки, обувки, чанти и бижута са неизменна част от ежедневието. Чрез тях една жена лесно би могла да подчертае своите качества, да ги направи съблазнителни и още по-примамливи за мъжете. Затова и не е чудно, че шкафчетата и голяма част от гардероба често се оказват запълнени с тях. Поставайки ги на видно място в спалнята ви дава възможност да освободите място в иначе препълненените си мебели. В същото време автоматично ги превръщате в атрактивна и единствена по рода си декорация за стената. 


В кухнята: Закачете някои прибори отстрани на кухненския остров

Открай време вкусната храна обединява хората. Не само по празниците домашната трапеза и уюта на дома са неустоим повод да споделим вкусни преживявания с приятели. Ако живеете в малка къща или апартамент обаче, то кухнята ви най-вероятно не е просторното място, от което се нуждаете. За да въдворите повече ред, ви предлагаме да монтирате допълнителни кукички и поставки за съдове и прибори. Всички дървени лъжици, малките рендета, бъркалки, чукчета за месо могат да бъдат окачени на някоя стена, а защо не и да са висящи от тавана, и да са все така удобни и под ръка, когато ви потрябват. Също добър вариант е да използвате края на шкафовете или някоя от страните на кухненския остров. 

Вижте още: 5 идеи за кухненски остров

 


В трапезарията: Декорирайте стените с чинии

Тази идея е подходяща за всички заклети пътешественици, които събират сувенири от знайни и незнайни земи. Често малките жилища ограничават избора ни, когато искаме да вземем спомен от някое ново за нас място. Декоративните чинии обаче имат своите предимства. Освен че са прекрасно украшение, могат да бъдат прекрасен повод за начало на всеки разговор. Показват какво ви вълнува, разкриват хоби или дори професия. Антични или просто като сувенир, пъстрите чинийки са оригинален начин да вкарате душа в жилището си. Окачете ги на стената, за да ви напомнят откъде сте ги донесли. Трапезарията е идеалното място да изложите колекцията си. 

Ако предложенията са ви харесали и единственото, което ви спира да ги приложите, е липсата на увереност в декораторските ви способности, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес, за да можете да сравните оферти от препоръчани изпълнители и да се спрете на най-добрата измежду тях. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта