Пет идеи за кухненски остров

Публикувано на 03/08/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 03/08/2018 | Видяно 8 210 пъти

Кухнята с остров за готвача все по-често е предпочитана и в нашето всекидневие. Обикновено отворена към хола, тя ни привлича с простор и функционалност. Кухненският остров не е просто място за готвене. Той се превръща и в бюро, бар за по питие или място за допълнително съхранение на домакински прибори. Цялото семейство се движи около този остров, като всеки намера най-доброто му приложение. Ако и вие сте фен на кухнята с централен остров, разгледайте тези предложения, може би ще намерите вашата кухня сред тях. Ако е така, изберете точния изпълнител на мебели по поръчка, с който да претворите идеите в реалност.


Кухня с остров - биколор

В случай че сте решили да избягате от традиционната кухня, ви предлагаме една чудесна симбиоза между оригиналност и изчистени линии. Тази кухня носи така типичното индустриално усещане с лек скандинавски полъх. Изключителни са комбинацията от два материала, фасади с цвят на черен дъб и работен плот със страни от бял лакиран меламин. Ако вие също сте привърженици на индустриалните сгради, не се лишавайте от типичните за тях прозорци, доставящи огромно количество светлина. За да бъдете в крак със съвременните тенденции - използвайте контрастите, тук белотата на кухненския блок рязко контрастира с неизмазаната тухлена стена и черните индустриални лампи. Когато помещението не разполага със свободни стени, поради голямата площ на прозорците е наложително да обособим кухненски остров за готвене. В случая собствениците са използвали такъв, за да получат своя топъл кът. Решили са по изключително оригинален начин улавянето на изпарения и миризми, като са инсталирали над готварския остров абсорбатор с филтри.

Прочети още: Кухня в бяло?


Нео-индустриален остров за модерната кухня

Ако вие сте иновативни и следите съвременните тенденции - представяме ви кухня с остров в нео-индустриален стил. Всичко тук е на ръба между най-модерно и най-практично. Мивка от синтетичен гранит, хладилник в американски стил. Дори стената е пременена в тъмен графит. Промишлената атмосфера в тази кухня идва от широките прозорци в железни рамки. Ако този стил е вашият, не забравяйте да усилите ефекта на „подредената хаотичност“ с откритите полици навред. Все пак черното, графита и тъмно синьо са цветовете на кухня за 2018 г. За да фокусирате вниманието върху кухненския остров - изберете светъл плот, който рязко да контрастира на тъмния интериор. Той би могъл да бъде както място за подготовка на храна, така и трапезна маса. Сложете цветни пластмасови столове от двете му страни и зелени подправки по полиците и се наслаждавайте на модерната си кухня.

Прочети още: Подчертайте стила в интериора с помощта на декорации с камък


Кухненски остров в хола

Красив и масивен, този работен плот ще ви бъде първи помощник в кухненските приключения. Позицията му представлява границата между кухнята и хола, като удобно и стилно ги обединява в едно помещение. Ето как да подходите към дизайна:

  • Ламиниран работен плот, разположен непосредствено срещу мивката, гарантира най-икономични движения за готвача във вашия дом. Под работния плот можете да предвидите шкафове за кухненски прибори и посуда, за да бъдат наблизо във всеки момент.
  • За по-дълбоко и ексцентрично усещане можете да се спрете на тъмни цветове в кобинация с дърво.
  • Симетрично на него, с лице към къта за хранене, можете да предвидите място за саксии със зелени растенияза глътка свежест или може би саксии със свежи домашни подправки.


Централен кухненски остров с метален ефект

Вие сте заклет кулинар? Вашите умения в кухнята са почти или напълно професионални? Вероятно ще изберете неръждаемата стомана за вашия кухненски остров. Този материал е предпочитан в професионалните кухни поради своята устойчивост и лесна поддръжка. Разположен в центъра на стаята, централният остров ви подканва към действие. Няма как да не се развихрите в тази кухня, точно пред очите на приятелите си, които пийват в приятно очакване на вашите вкусни ястия. Изберете пластмасови бар-столове с хромирани крака и бял ламиниран плот за острова. Тази комбинация ще омекоти строгия професионален стил на стоманата. Разбира се, може да изберете същата комбинация и за пристенния блок с електроуредите и мократа точка. Неръждаемата стомана ще ви осигури една изключително светла кухня, но е наложително да стоплите пространството с аксесоари в топли цветове. Кожено канапе в патешко жълто, жълти керамични чаши и декоративни елементи ще добавят изящност и стил в професионалната атмосфера. 

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот.


Кухня с остров в провансалски дух

Добре дошли в Копенхаген! Представям ви кухненски остров от рециклирана дървесина и натурален син камък. В този датски дом в селски стил, кухненският остров се използва за съхранение на прибори и принадлежности. Ако това е вашият стил, не забравяйте. че витражните вратички ще позволят да акцентирате на старинните съдове и плетени кошнички, кокетно надзъртащи от там. От другата страна можете да поставите плътни дървени врати със стар обков. Освен като допълнително работно пространство, този остров често ще ви служи за бърза закуска на крак или да поседнете на чай в ранния следобед. Дървеният компактен стол с метални крака лесно влиза под плота и освобождава пространството при необходимост. Старото дюшеме е импрегнирано с тъмен лак, и напълно контрастира със светлите масивни кухненски мебели. Всичко в тази кухня говори за уют, стабилност и респект. Изберете своят изпълнител за мебели по поръчка тук, за да имате под ръка професионалист, който да изпълни идеите ви по ваши параметри. В случай, че не се чувствате сигурни кого да изберете, заявете проект безплатно

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта