6 функционални идеи за кухненски бар плот

Публикувано на 19/10/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 06/01/2017 | Видяно 73 556 пъти

Кухня с размери 8.40 м²: Както изброихме досега, барът може да се ползва за различни дейности в зависимост от кухнята ви, ежедневните ви задачи и обичаи. А защо пък да не може да комбинираме всичко в едно? Решението би било следното - подвижен бар плот, който ви осигурява максимална гъвкавост в кухнята. Веднъж може да е бар за бързо хапване, друг път – за приготвяна на храната или пък да го преместите настрани и да го използвате за постяване на кухненските принадлежности. С две думи - бар плотът се "нагажда" за всяка ситуация, в която го поставите. Какво по-практично от това?


Продълговата кухня в съседство с хола

Кухня с размери 8.80 м²: Много често решаваме кухнята и холът ни да са отворени един към друг, но все пак искаме да има и разделение между тях, макар и не много силно подчертано, за да не се губи простора на помещението. Добро решение е именно поставянето на по-продълговат и висок бар плот, който от една страна да очертае границите на двете съседни стаи, и от друга - да не е просто неизползваема вещ, а да бъде място за закуска, за приготвяне на яденето и дори да поседне някой да ви прави компания, докато сте се развихрили в кухнята.


U-образна форма

Кухня с размери 9.90 м²: Кухня с U-образно разпределение, отворена към хола с бара, който се явява продължение на кухненския плот. В този пример е смесено удобното и приятното с практичното и функционалното - най-добрата комбинация! Кухнята е леко затворена чрез бара, но има оптималното пространство за движение и бързо достигане на необходимите вещи. Под бара са поставени шкафове за допълнително съхранение на кухненските принадлежности, но има и свободно пространство, за да можете да се настаните удобно на столовете и да помогнете с приготвянето на обяда. Количеството на шкафовете ви подарява повече свободно място да поставите дори и телевизор в кухнята, който да ви разведрява.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


6 функционални идеи за кухненски бар плот

Бихте ли сложили бар плот във вашата кухня? Чудите се дали ви е нужен, с какво ще ви улесни и какво ще спечелите от него? Нека ви покажем 6 кухненски интериора в различни размери, които изглеждат по-отворени и просторни благодарение на бар плота. Помислете колко място ще спестите във вашата кухня и какви удобства ще спечелите, ако добавите този елемент. Предназначението на бара варира в зависимост от конкретната кухня и вашите желания – може да го ползвате като работен плот и място за хапване, за разделянe на кухнята от хола, място за съхранение на кухненските принадлежности, можете дори да го местите според специфичните ви нужди на момента, както и да бъде основната ви трапезарна маса. Нека ви запознаем нагледно с изброените финкции.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята


Кухня + Трапезария

Кухня с размери 12 м²: Бар плотът в случая е основно разделителен елемент между трапезарията и кухнята, които са едно цяло. Тънък и незаемащ голяма площ, барът може да се използва за сутрешен прочит на вестника с ободряващото кафе без да пречи на движението между двете зони. Изработен е от дърво, за да внесе малко топлина на белия фон, а бихте могли и да поставите шкафове под него.


Подпрян бар

Кухня с размери 7,2 м²: Този бар ви изглежда доста по-масивен и голям в сравнение с другите предложения, нали? Това е така, защото е единственото място за хранене в този дом. Именно поради тази причина замества изцяло трапезарната маса и е по-дълъг, по-голям и по-стабилен. Но въпреки това, остава достатъчно място за свободно придвижване в кухнята, а и има още една скрита тайна.


Разпределение на масивния бар

Барът може да се премести, тъй като само е подпрян на синия шкаф и можете да го позиционирате и на друго място, стига височината да съвпада. Една добра идея за домакините, които обичат промените и желаят често да разместват мебелите си.


Мултифункционален бар

Кухня с размери 13.10 м²: На самия бар бихте могли да монтирате мивка, както и да сложите вградена печка и шкафове, което ви осигурява допълнително свободно място, както и ви спестява време за придвижване. На бар плота можете да подготвите продуктите за яденето - да ги измиете, нарежете, сготвите, сервирате и да им се насладите като удобно се настаните отново на самия бар.


Разпределение на мултифункционалния бар

Реално основните елементи на кухнята ви могат да бъдат поместени на бара, важното е да помислите за разпределението на конкретно вашата кухня и кое ви е от най-голяма необходимост.

Вижте още: Уют и комфорт с мебели по поръчка

Измислихте ли как да раздвижите кухнята си? Къде можете да сложите един бар, който да открие нови възможности за кухнята ви и за вас самите? Посъветвайте се с нашите специалисти и заедно намерете най-доброто решение. Пуснете заявка напълно безплатно и ще получите идеи, оферти и добри предложения, ще можете да сравните получените цени и да се спрете на най-оптималното за вас. Заявете ремонт и си подарете комфорт. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта