Кои са най-подходящите цветови палитри за домашен офис?

Публикувано на 06/04/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 06/04/2020 | Видяно 5 408 пъти

Когато проектираме своя домашен офис, обикновено има практика концентрацията ни да се съсредоточава само и единствено върху това къде ще го обособим, какво ще поставим в него и дали изобщо ще можем да намерим място за всичко необходимо. Притесненията също включват и това на какъв тип бюро да се спрем, колко стола ще бъдат нужни за целите ни, дали трябва да сложим и диван или фотьойли, дали стелажите, които сме избрали ще паснат добре на пространството. Това са изключително важни съображения, на които трябва да се обърне по-специално внимание. 

Друг основен елемент в домашния офис обаче е цветовата схема. Именно тя ще дефинира външния вид и атмосферата в пространството. Затова е важно да се съобразите и с този фактор, когато планирате или променяте работното място у дома. Точно как да съчетаете цветовете в домашния офис и кои са най-подходящите цветови палитри за това кътче в дома, ви показваме тук. За изпълнението на тези практични идеи, можете да се обърнете към специалистите в областта на бояджийските услуги, регистрирани в платформата ни.


Монохромна бяла палитра

Ако се стремите към по-модерен вид за офиса ви, цвят, с който никога няма да сгрешите, е белият.

  • Бялата монохромна цветова схема придава усещане за повече свобода, простор и съвременност. И тъй като може би ще прекарвате доста от времето си в домашния ви офис, вероятно последното нещо, което бихте искали е пространството да е претъпкано, да липсва усещане за простор и удобство. Затова именно тази цветова схема ще даде повече въздух на помещението.
  • И тъй като бялото отваря пространство визуално, то е и страхотен избор за домашни офиси, намиращи се в малки пространства. Също така бялото има изчистен вид, който никога не излиза от стил. Ако искате нещо семпло и изчистено, бялото е вашият цвят.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Неутрални нюанси в комбинация с дървесни тонове

Друга цветова схема, която е перфектна за домашен офис, е богатата дървесина, съчетана с други неутрални нюанси. Именно тази комбинация от цветове и материали ще даде на помещението ви едно неподправено усещане за лукс и елегантност. Затова ако се стремите да създадете един от онези офиси у дома, който недвусмислено крещи “елегантност”, “стил” и “лукс” , помислете как да добавите дървени текстури в стаята.

  • Начин да го направите е, като поместите дървесината в подовата настилка, ламперията и мебелите.
  • Дървените текстури се комбинират чудесно с други неутрални тонове. Тях можете да приложите в килима, мебелите и текстилните декорации.
  • Също така малки акценти като лампата от ковано желязо и стенните декорации могат да добавят още класическа атрактивност.


Синьо в комбинация с неутрални тонове

Още една идея за цветова схема подходяща за домашен офис е да се комбинират неутрални нюанси със сини такива. Съчетанието от тези цветове е класика в интериорния дизайн, което значи че никога не излиза от стил и е винаги актуално.

  • Начин да добавите си ия цвят е като го пренесете върху шкафовете. Така контрастът ще е явен и абсолютно привлекателен, а атмосферата класическа, но модерна.
  • Друг вариант, при който неутралните нюанси определено ще изпъкват, но и ще са в унисон с обстановката, е като ги пренесете по стените или таваните. Един красив бял таван би дал усещането са повече пространство и въздух в помещението.
  • Сините нюанси пък помагат на стаята да изглежда по-завършено, по-цяло. Те добавят и цветния щрих, от който всяко помещение се нуждае. 
  • Трябва обаче да се внимава със синьото, когато го избирате, тъй като може да се затвори пространството. Идеален вариант в случая е приглушено сиво-синьо. То отваря стаята и придава нежен и елегантен вид.
  • Синьото можете да добавите както в текстилните аксесоари, така и като боя по стените. Вариант е и да заложите на осветителни тела в този цвят. 

Вижте още: Как да обособим домашен офис във всекидневната?


Цветни и пъстри нюанси

Ако сте човек, почитател на всички цветове и обичате да експериментирате в интериора, то тук сме подготвили перфектната идея за вас. Офисът ви определено може да бъде цветен и пъстър, без да изглежда като детска стая. 

  • Ярките цветове страхотно се комбинират с бял, неутрален фон. Бялото в случая е като платно, върху което да изразите цветното си въображение. Комбинирайки цветното с неутралното, помагате на по-ярките цветове да се отличат повече, докато бялото придава по-модерен и стилен облик. 
  • Лесен и бърз начин да добавите цветове в домашния офис е като добавите декоративни елементи по рафтовете. Кутия, в която съхранявате документи, саксия с цветя, рамка със снимки са само част от вариантите, които можете да приложите и вие. 
  • Реално това, което трябва да направите, е да създадете монохромна цветова схема, върху която да нанасяте пласт по пласт цветни предмети, равномерно разпределени в целия офис. 

Вижте още: 4 впечатляващи предложения за уютен домашен офис


Кралско червено

В кралското червено просто има нещо, което привлича погледа и го прави идеално за домашен офис или пространство за учене. Този цвят е едновременно смел, но и балансиран. Именно затова добавя приятно усещане за хармония и елегантност в пространството. 

  • Лесен начин, по който можете да внесете кралското червено в домашния си офис, е като направите акцентна стена в този цвят. Тя може да даде облик на цялото пространство. Комбинирането на бордо с неутрали като бели и черни нюанси позволява на другите елементи да образуват контур около акцентната стена. 
  • По приятен начин можете да добавите червеното и в текстилни елементи, като килимите и завесите, както и в столовете. 

Цветовете са нещо, с което в хубаво да се експериментира в интериора на дома. Това обаче трябва да се прави с вкус и мярка. За правилното съчетаване на цветовете човек трябва да притежава творчески поглед и стилови умения. Ако се затруднявате при определянето на цветовата схема във вашия дом, то тогава идеален вариант е да се свържете със специалист в областта на интериорния дизайн, който да ви помогне. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови оферти, които да сравните, ще можете и да прочетете мненията на предишни клиенти и на база наученото да изберете най-подходящия за вас вариант.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта