4 впечатляващи предложения за уютен домашен офис

Публикувано на 18/03/2020 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 21/03/2020 | Видяно 4 900 пъти

Да имате свое работно място у дома  би било не само практично, но и силно препоръчително в наши дни. Все повече професии предлагат опцията да се работи от вкъщи. Ако и вие упражнявате работата си дистанционно, ще ви бъде полезно да си създадете удобен кът, където да разположите лаптопа или компютъра си, да провеждате телефонни разговори, да организирате документацията, да направите план или просто да прегледате на спокойствие сметките.

Домашният офис е преимущество, което може единствено да улесни работния ви процес. Но той може да се използва и като място за почивка, позволяващо ви да прочетете няколко страници от интересна книга или да си пуснете релаксираща музика. И за да сте сигурни, че бюрото ви е точно по мярка и столът ви е максимално удобен, поверете изработката им на мебелните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Превърнете таванското помещение в офис

Ако живеете в къща, то най-вероятно имате таванска стая. Много хора я използват, за да складират в нея стари мебели, книги, дори детски играчки. Замисляли ли сте се, че е възможно да пренаредите и организирате всички стари вещи така, че да се получи един приятен домашен офис?

  • Боядисайте стените в приятен и свеж цвят, който да повдига настроението ви целогодишно.
  • Освежете старата етажерка за книги, намерете някой старинен стол от антикварните магазини, полирайте износената дървена масичка и си сътворете един домашен кът за работа.
  • Стига да сте почитатели на някогашния бит, бихте могли да внесете изцяло нова атмосфера в таванското си помещение.
  • Що се отнася до вещите, които не ви влизат в употреба – подарете ги или ги занесете в антикварния магазин.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес


Винтидж декорация за офиса

Заложете на нестандартното и същевременно супер нашумялото – окачете винтидж декорация на стената във вашия домашен офис. Това би заредило с вдъхновение работното ви място. Ако професията ви е свързана с изкуство – сценарист, художник, куратор в музей, актьор – то със сигурност се нуждаете от подходяща работна атмосфера и у дома. Но в каквото и поприще да се развивате, не е без значение дали ще можете да се концентрирате успешно. Много е важно средата да ви предразполага – да имате достатъчно светлина и пространство, а не да чувствате, че са задушавате в собствения си дом. Именно винтидж украсите за стена придават напълно ново излъчване на жилището ви, затова ако сте изпробвали всичко друго, е време да пуснете изкуството в дома си.


Модерен офис

Ако харесвате атмосферата на офиса в работата си, то би било напълно логично да искате да я пресъздадете и у дома. Много хора се нуждаят от заряда на работното си място, за да бъдат продуктивни. Разбира се, вкъщи можете сами да изберете мебелите и да подредите вещите си в зависимост от вкуса ви. Тази свобода може да се окаже незаменима и да повлияе положително на работната ви мотивация. Модерният офис е едно невероятно решение, защото съчетава типичната работна атмосфера и уюта да дома. Затова вземете на-доброто от двата свята и създайте перфектната комбинация между тях.


Класически домашен офис

Като излязъл от роман на Шарлот Бронте, един класически офис в дома ви, може да се окаже нужното място, където да отделяте време само за себе си. Дори да не работите, а просто да се оставите на атмосферата на отминалите епохи да ви понесе към други светове, може да ви донесе удовлетворението, което така дълго сте търсили. Символиката на такъв тип офис в жилището е напълно различна. Ако сте мечтател по душа, то този подобна обстановка ви е силно необходима, за да ви помогне в пътуването във времето. Не подценявайте креативността, която би внесъл в работния ви процес обаче, защото освен място за почивка, кабинета е предназначен предимно за работа.

В случай че сте решени да организирате работно пространство в дома си и единственото, което ви липсва са опитни специалисти, изработващи мебели по поръчка, то лесно можете да ги откриете в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, за да можете след това да сравните офертите, които ще получите и да изберете най-добрата за вас. За да бъде решението ви обре обмислено, разгледайте предварително бизнес страниците на кандидатствалите изпълнители, където ще откриете и отзиви от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта