ООН обяви 2022 за година на стъклото

Публикувано на 03/02/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 901 пъти

 

От 1959 г. Организацията на обединените нации посвещава всяка година на различна област, за да подчертае важността и приноса ѝ за глобалното общество. Всяка година една или повече държави-членки предлагат конкретна област, която трябва да се развива, а често предложения правят и организации като: ЮНЕСКО и УНИЦЕФ.

Новата 2022 г. беше обявена като година на стъклото. Международната комисия по стъклото (ICG), Общността на стъклените асоциации (CGA) и ICOM-Glass ще популяризират стъклото, за да подчертаят неговата роля. Стъклото поддържа много жизненоважни технологии, улеснява устойчивостта и зеления свят и обогатява живота ни, но често остава незабелязано. Многобройни събития ще бъдат организирани в цял свят в чест на стъклото: конгреси и семинари, индустриални панаири, стъкларски училища ще съжителстват с художествени изложби, ще се представят книги, социални медии, научни, технически и списания ще разискват темата за стъклото и неговия принос. Планирането на събития ще разчита силно на местните жители и мрежа от доброволци. Националните организации ще се съсредоточат върху рекламата, споделянето на най-добри практики и осигуряването на подкрепяща среда. Управителен комитет, базиран на представители, които могат да се координират ефективно с националните институции, ще популяризира най-добрите идеи и ще умножи тяхното въздействие.

IYOG2022 (International Year of Glass) предоставя уникална платформа, чрез която да се покаже, че стъклото намира много приложения в ежедневието и също така би могло да играе решаваща роля дори при опазването на климата и намаляването на въглеродния диоксид.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта