Мобилна градска кухня

Публикувано на 17/06/2014 от Адриана | Последна редакция на 02/09/2016 | Видяно 3 062 пъти

Броени дни остават до началото на международния фестивал, посветен на дизайна и визуалната култура в България -One Design Week. За първа година събитието ще се проведе в града под тепетата - Пловдив, от 20-ти до 29-ти Юни.

По време на фестивала One Design Week ще можем да видим и последния проект на градските активисти от сдружениеТрансформатори. Те ще провокират традиционните представи за уютен дом с мобилна кухня, в която вечерята може да бъде приготвена и сервирана навсякъде в града.

Вижте още: Висящо еко кафене между клоните на дърво

Мобилната кухняе изградена от четири пазарски колички, всяка от които изпълнява различна функция. Първият модул от инсталацията е оборудван с газов котлон и грил. Той пресъздава печката. Вторият модул си има бидон и кофа. Той играе ролята на мивка. А третият модул е предназначен за съхранение и транспорт на продуктите. И както сигурно се досещате - функцията му се изпълнява от истинска пазарска количка. В четвъртия модул са включени сгъваеми дървени плоскости, които формират маса с четири стола. Помежду си количките са свързани с щипки от последния модул в инсталацията - работния плот.

Проектът на Трансформатори “Мобилна кухня” ще бъде в района на ул. “Княз Александър I” в Пловдив на 21-ви Юни (събота) от 19 часа. А след фестивала ще се продава на благотворителен търг с цел набиране на средства за ремонт на Лабораторията за градски дизайн. Начална й цена е 240 лв., а повече информация за търга ще откриете тук.

Вижте още: Зелени трамвайни релси в София



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
175 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта