Рецепта за перфектен интериор - как да поканим лукса у дома с подходящите мебели и декорация?

Публикувано на 15/03/2022 от Станислава Матеева | Последна редакция на 04/04/2022 | Видяно 6 739 пъти

Думата „лукс“ има различно значение за различните хора. Особено що се отнася до интериорни решения. За някои лукс ще бъде наличието на приятна вана със специални функции, за други - кухненско обзавеждане, изработено от масивна дървесина от висок клас, за трети пък – впечатляващ кристален полилей. Въпреки това обаче, има и определени интериорни елементи и материали, които са истински символ на лукс и представят по-специален начин на живот и усещане за света. Такива елементи, които не са просто средство да поглезим сетивата си, но и са необходими за постигането на максимален комфорт и уют в помещението.  

Високият клас мебели служат не само като средство за внасяне на повече красота и изисканост в помещението. Те са и начин да представите личността си в интериора на дома. Как да внесете повече усещане за лукс в дома ви с помощта на мебелно обзавеждане, ще разберете в следващите редове. 


Експериментирайте с кадифени елементи

Кадифето е на мода, откакто се помним. Имало го е винаги и ще продължава да го има. Причината за неговата слава е, че кадифето има мек блясък и доказано качество, които са наистина вечни. Текстурата му внася във всяко помещение  по-спокойна атмосфера и повече уют. Във всекидневната например, кадифето може да бъде представено под формата на красив диван или елегантни фотьойли. В трапезарията пък би паснало перфектно като облицовка на столовете. А в спалнята – като гръб на леглото. Независимо в коя стая са, кадифените мебели добавят топлина, многопластие и цвят. Те си хармонират прекрасно със сребърни декоративни детайли и огледални повърхности за постигането на изтънчен царствен ефект.


Истината е в детайлите

Луксът не е трудно постижим. За да го създадете в интериора си, е нужно само и единствено да полетите на крилете на въображението си. И да обърнете повече внимание на онези детайлите в  дизайна на дома си, на които иначе не бихте спрели поглед.

  • Възглавниците в дома  например, имат две цели. Първо, ако са избрани правилно, те наистина могат да допринесат за елегантната естетика. Второ, те осигуряват допълнителен комфорт и предлагат уют и динамика в помещението. Аспектът на комфорта говори сам за себе си, ако изберете възглавници, които са достатъчно големи и меки. Големината им обаче не е само символ на комфорта, но и се оказва добро средство да създадете елегантна и луксозна естетика. 

  • Един от най-достъпните начини да създадете луксозно усещане в дома ви, е като заложите на красиви и качествени завеси и пердета. Когато ги избирате, препоръчваме да избягвате прозрачни материали. Придържайте се към естествената коприна, лен и памук. Ако драпериите не са за вас, заложете на бамбукови или дървени щори. 


Повече кристал

Кристалните осветителни тела са символ на лукс и високо качество в продължение на много години. Присъствието им в интериора гарантира елегантен вид, независимо дали избирате ефектен античен полилей или такъв с по-съвременно излъчване. На пазара се предлагат множество осветителни решения, които събират в себе си модерното и класическото. Могат да се открият както масивни полилеи, така и красиви стенни осветителни тела, които придават допълнителен блясък и изтънченост и фино допълват останалите елементи в интериора.


Кожените елементи са винаги модерни

Кожата е още един от материалите, които никога не излизат от мода. И които шепнат „лукс“. Често обаче, поради неправилно ползване, присъствието ѝ в интериора може да има обратен ефект и да изглежда кичозно. Кожата използвана добре, се превръща в изключително ефективно решение, което допринася за приветливия вид на помещението. Присъствието ѝ може да бъде поднесено по всевъзможни начини. Кожените дивани са удачен избор, пасващ добре на всички интериорни стилове. За по-експериментаторски настроените, облицоването на маса с кожа също е интересно решение. Разбира се, може да не е най-практичното такова, но луксът не е свързан с практичност, а за фантазия. Също така може да експериментирате с кожени стенни елементи за по-различен и интересен щрих.


Обърнете внимание на кухнята

Луксът не е задължително винаги да е крещящ и обсебващ. Всъщност често премиум мебелите са именно онези, които съчетават в себе си тиха елегантност и впечатляваща функционалност. Например кухненски шкафове от масивна дървесина, които тихо се отварят и затварят с едно щракване. Или пък плотове, чиито повърхности са изработени от качествени материални, които не се белят или люпят. Именно кухнята е онова кътче, където е въплътен функционалният лукс - елегантни, висококачествени шкафове, много място и шикозен остров от неръждаема стомана. Всички знаем, че кухните са центърът на дома в наши дни. И затова да изберете най-доброто обзавеждане, което можете да си позволите, има смисъл.

Както вероятно и сами се убедихте, има немалко начини да поканите лукса у дома. Изборът на мебели от високо качество е може би най-добрият трик, който интериорните дизайнери използват за създаване на премиум дизайн. Богато разнообразие висок клас мебели за всекидневна, спалня, кухня и трапезария, можете да откриете в Мебели Виденов. Многообразието от различни стилове обзавеждане ще ви позволи да изберете това, което пасва най-добре на личния ви стил и на този на дома ви. Повече за актуалните им предложения, ще откриете тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта