Малка дневна - няколко прости и лесни решения при обзавеждането ѝ

Публикувано на 21/05/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 21/05/2020 | Видяно 2 867 пъти

Всяко помещение, което трябва да се обзаведе, идва със своите предизвикателства. Всекидневната е едно от най-сложните помещения за обзавеждане, имайки предвид колко много време прекарвате там. Също така трябва да съобразите и факта, че там ще посрещате своите приятели и семейство. Как да постигнете баланса между достатъчно свободно пространство и достатъчно място за седене? Вижте идеите, които сме ви подготвили!

Ако имате нужда от професионална помощ в интериора, потърсете някой от регистрираните при нас специалисти, занимаващи се с интериорен дизайн. Със сигурност ще получите интересни съвети и хитринки!


Светла и красива дневна - правилният избор за просторно помещение!

Празната стая е като ненарисувано платно – тя може да бъде възприета като възможност или предизвикателство! С толкова много възможности, как да бъдете сигурни откъде да започнете?

  • Използвайте огледала. Малката дневна, особено, ако не разполага с множество прозорци, може да изглежда като малка кутийка. Опитайте се да дадете една фокусна точка, която да даде дълбочина на помещението. Ако имате възможност да поставите огледалото срещу прозореца, би било прекрасно, тъй като ще отразява естествената светлина и гледката отвън, давайки илюзията за допълнителен прозорец.
  • Изберете интересни осветителни тела, които да поставите на стените. Така няма да отнемете от пространството в помещението.
  • Заложете на по-светли нюанси както при мебелите, така и за стените в стаята. 


Диванът - удобен и практичен кът за семейните и приятелски събирания

Изборът на диван е основен, когато става въпрос за вашата дневна. Обмислете внимателно неговото разположение и какъв точно модел би бил подходящ за вашия дом.

  • Има много варианти, които изключват големия диван и фотьойл. Изберете ниски мебели. Потърсете в антикварните магазини във вашия град или пък онлайн. Мебелите, които са се предлагали в миналото са с различен дизайн и размери заради по-малките размери на помещенията.
  • Изберете диван с чисти линии, за да увеличите визуално пространството. Разположете двуместен диван в средата на помещението, до стената, като около масичката поставите табуретки и фотьойли, колкото ви позволява пространството, с което разполагате. Изберете по-леки мебели, като така ще имате възможността да ги местите в други помещения, когато нямате нужда от тях.
  • Изберете диван без облегалка. Така ще си спестите пространство.
  • Заложете на мултифункционални мебели. Помислете за различни варианти, например, табуретка, която може да използвате и като маса за кафе. Или пък масички, които да използвате, като допълнително място за седене, когато имате повече гости.

Вижте още: 5 важни правила при избора на диван


Обмислете добре всеки елемент в дневната!

Вместо да използвате много малки и отделни елементи, опитайте да поставите всички тях на една стена – от край до край. Малките отделни мебели често „изяждат“ много пространство, което може да използвате за други цели.

  • Изберете библиотека, която заема цялата стена, от пода до тавана.
  • Освен библиотека, може да има и падащо бюро, на което да изпълнявате работните си задачи. В тази зона може да позиционирате и телевизора. Така ще постигнете мултифункционална и модерна визия за вашия дом.
  • Не прекалявайте с мебели и декорации. Малките дневни обичат изчистени концепции!

Ако все пак не можете сами да се справите с предизвикателството "малка дневна", то по всяко време може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Направете напълно безплатно заявка за проект и изберете между изпратените оферти. Професионалистът ще вземе точни мерки и ще направи вашия уникален дизайн. Похвалете се и на други интериорни ентусиасти, като споделите снимки на завършения проект и своя коментар за изпълнението му!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта