Диванът - удобен и практичен кът за семейните и приятелски събирания

Последна редакция на 29/03/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 980 пъти

Изборът на диван е основен, когато става въпрос за вашата дневна. Обмислете внимателно неговото разположение и какъв точно модел би бил подходящ за вашия дом.

  • Има много варианти, които изключват големия диван и фотьойл. Изберете ниски мебели. Потърсете в антикварните магазини във вашия град или пък онлайн. Мебелите, които са се предлагали в миналото са с различен дизайн и размери заради по-малките размери на помещенията.
  • Изберете диван с чисти линии, за да увеличите визуално пространството. Разположете двуместен диван в средата на помещението, до стената, като около масичката поставите табуретки и фотьойли, колкото ви позволява пространството, с което разполагате. Изберете по-леки мебели, като така ще имате възможността да ги местите в други помещения, когато нямате нужда от тях.
  • Изберете диван без облегалка. Така ще си спестите пространство.
  • Заложете на мултифункционални мебели. Помислете за различни варианти, например, табуретка, която може да използвате и като маса за кафе. Или пък масички, които да използвате, като допълнително място за седене, когато имате повече гости.

Вижте още: 5 важни правила при избора на диван

Свързано:

Идеи за хол Малка дневна - няколко прости и лесни решения при обзавеждането ѝ