Малките подобрения, които ще превърнат градината ви в истинско райско кътче

Публикувано на 15/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 45 732 пъти

Градината е любимо кътче за малки и големи през лятото, защото ни дава възможност да си осигурим пълен релакс, при това на открито! За създаването на приятна обстановка в нея често разчитаме на удобното градинско обзавеждане, което обаче далеч не се изчерпва с поставянето на здрава маса и няколко стола. Съществуват безброй малки детайли, които могат напълно да преобразят екстериора и да превърнат двора в едно наистина хармонично пространство. Вижте кои са те, а за неговата качествена поддръжка и озеленяване се доверете на доказани професионалисти!


Необикновеното очарование на обикновената въжена люлка

Източник

А ето и едно класическо забавление за най-малките членове на семейството! Освен че не заема много място в двора, въжената люлка гарантирано ще го превърне в любимо място на децата. Независимо дали ще изберете традиционен вариант със седалка, изработена от дърво, или ще експериментирате с по-модерна плетена люлка тип хамак, това дребно подобрение в градината ще преобрази напълно нейния облик!

Виж още: 7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината


Осигурете си пълен релакс с този страхотен висящ стол

Източник

Подобно на люлката, висящият стол е страхотна идея за лятната градина, защото позволява пълен релакс при това на открито! Той също е изработен от здрави нишки, устойчиви на натоварване до 120 кг., като се предлага в разнообразие от размери и десени. Освен че е впечатляващо допълнение към екстериора на дома, висящият стол обикновено е придружен от удобна чанта, която прави съхранението му наистина лесно!


Хамакът е олицетворение на пълноценната почивка

Източник

Придайте настроение на горещите следобеди, като ги прекарате излегнати на удобен хамак и с любима книга в ръка! Тези невероятни „висящи легла“ ще направят почивката ви по-пълноценна и приятна, защото съчетават неповторим комфорт и завидна издръжливост. Изработени от висококачествени материали, те могат да понесат тегло до 150-180 кг., като се предлагат и в различни размери, така че да паснат перфектно на пространството, с което разполагате.


Придайте цвят на градината с това меко одеяло за пикник

Източник

Създаването на приятна атмосфера в градината понякога изисква само меко одеяло, кана студена лимонада и приятна компания! Постигането на подобна идилия е още по-лесно с това уникално одеяло за пикник. То разполага с елегантно покритие, което е изключително приятно на допир, докато гумираното дъно предотвратява натрупването на замърсявания. Така одеялото за пикник става невероятно лесно за почистване и съхранение, като се превръща в задължителен елемент от всяка хармонична лятна вечер!

Виж още: Оригинални и природосъобразни градински лампи


Модерната градина днес не може без практично барбекю

Източник

Задължителен елемент от оборудването на всяка съвременна градина – барбекюто е вашият верен помощник в приготвянето на вкусни ястия през лятото. Изградете устойчиво зидано барбекю тип пещ за създаването на любимата пица или пък заложете на сгъваемо газово барбекю за приготвянето на гриловани зеленчуци и месо. Съветът на специалистите тук е да проучите предварително възможните варианти и да съобразите избора на барбекю с наличното пространство и бюджета си.


Поставете ефектен свещник, който да създава романтично настроение

Източник

Доказано успешна идея за освежаване на градината е добавянето на малки, но интригуващи детайли към нейния облик. Подходящ пример в тази посока е декорирането й с красиви ароматни свещи, които ще създадат усещане за романтика и комфорт. Независимо дали ще си направите сами уникални свещници от празни буркани или ще изберете по-модерен вариант, като този градински свещник с ароматни масла, едно е сигурно – този кокетен елемент ще преобрази напълно вида на вашия двор!


Помахайте за сбогом на досадните насекоми

Източник

Макар да обожаваме да похапваме на открито през лятото, досадните комари и мухи могат да превърнат вечерята в истински кошмар! Решение на този проблем откриваме в лицето на инсектицидната лампа срещу насекоми, която се отличава с висока ефективност и ниска консумация на енергия. Този функционален уред може да се използва на открито, а и в закрити помещения, като задължително условие тук обаче е да го държите далеч от интензивна влага.

Виж още: Колекция от 11 очарователни външни кухни, които ще повдигнат летния ви дух


Изберете саксии, които да пасват на градинското обзавеждане

Източник

Ключът към създаването на един наистина хармоничен и приятно обзаведен двор се крие в правилното съчетаване на отделните елементи. Така, ако заложите на мебели от ратан например, е добре да подберете и саксии с подобно покритие, които да пасват на техния стил. От друга страна към градинското обзавеждане от дърво добавете ефектни цветни сандъчета с любимите си подправки, а около металната беседка поставите уникални висящи кошници с цветя!

Всички тези идеи неминуемо ще освежат вида на градината, а за нейната качествена поддръжка и озеленяване ще се погрижат опитните специалисти на MaistorPlus! Пуснете заявка при нас още сега и разгледайте техните оферти напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта