7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината

Публикувано на 24/06/2016 от Павлина Георгиева | Видяно 14 134 пъти

Все ни се иска да удължим престоя на лятото с поне още един ден, за да задържим радостта от живота на открито сред зеленина и свеж въздух. Естественият ход на природата по нашите земи обаче предполага сезоните да се сменят. На нас ни остава утехата да помечтаем, а защо не и смело да планираме как да обзаведем екстериора си за сегашните топли дни. Тук ви предлагаме 7 забавни и интересни идеи за мебели за двора и градината, с изпълнението на които бихте могли да се справите и сами. Ако все пак предпочитате да се обърнете за помощ към професионалисти, можете да го направите бързо и лесно чрез нашия сайт.


Кедровите столчета превземат двора с цвят и очарование

Погледнете добре тези столове и опитайте да отгатнете на какво ви напомнят облегалките им. Ако сте предположили порти, вероятно търсите изход към друг свят. Правилният отговор е - огради! За направата на тези очарователни мебели за сядане са използвани дъски от кедрово дърво. Добавен им е цвят и, както се вижда, резултатът е повече от радващ. Да не забравим да отдадем дължимото и на интересните лампи-свещници, които се грижат за романтичното намигване в цялата композиция.

Вижте още: Съвети и трикове за градината, които ще се радвате да научите


Цветно и палетно

Светът е шарен и палети дебнат отвсякъде. В случай че и на вас ви попаднат такива, в пакет с добро настроение и щипка въображение, заловете се за работа и си направете най-веселата маса. Компания могат да ѝ правят масички, столове и каквото още се сетите да сътворите с тези материали и всички бои, които имате на разположение.

Вижте още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Тронът ви очаква

Няма нищо по-лесно от това да си направите градински трон или кресло, ако предпочитате по-непретенциозно наименование. Старата пластмасова щайга вече е пенсионирана и може да започне нов живот като мебел в двора ви. Изрежете я от едната страна откъм дългата част, добавете няколко възглавници, и сте готови. Не забравяйте да си вземете и короната, така де, шапката.


Пейката-беглец

С това колелце в десния си край пейката наистина създава впечатление, че всеки момент ще побегне нанякъде. Като я огледаме по-добре обаче, виждаме, че е добре закрепена за тревата и дори чудесно контрастира с нея с жълтия си цвят. Що се отнася до закачливия ефект с колелото, постигнат е, като са използвани елементи от стара ръчна количка, които са вложени при изработката на тази външна мебел.


Залюлейте пейката

А тази пейка вече не може да стои мирна. За сметка на това е готова хубавичко да ви полюлее. Независимо че е сглобена от стари бъчви, тя се е превърнала в истински еталон за блаженството и релакса в градината. Как да не се отпусне човек с книга в ръка и чаша винце в другата?


Градинска масичка, директно от природата

Предупреждаваме ви, че това е най-трудният "направи си сам" проект, с който някога сте се захващали. Необходими материали - старият дънер в двора ви, два шезлонга, хапване, пийване. Пренесете първия шезлонг до дънера, след него втория. Помолете някого да донесе хаването и пийването и да го остави върху градинската масичка, която доскоро беше дънер. Излегнете се върху шезлонгите. Хапнете. Пийнете. Поздравете се, че се справихте с тази толкова тежка задача.


Класическата люлка на дървото в нова премяна

Детството на мнозина е свързано с класическата люлка на дървото, особено ако част от него са прекарвали на село. Можете да си осигурите нов прочит на този мил спомен, като облечете в плат стар кош или корито и довършите делото с няколко меки, цветни възглавници, за повече удобство. Закачате тази прелест на дървото и веднага щом децата ви разрешат да припарите до него, можете и вие да го изпробвате.

Имате още по-забавни и интересни идеи за обзавеждането на двора и градината си? Ако не се чувствате достатъчно уверени да ги реализирате сами, можете да се обърнете за съдействие към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете получените оферти, профилите на изпълнителите и изберете този, който максиално покрива вашите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта