На вашето внимание представяме: Модерна къща с нестандартни ярки акценти

Публикувано на 28/11/2019 от Радина | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 1 410 пъти

Много от нас вече се опитват да избягат от снежнобелите или бежови стени, които със сигурност не внасят оптимизъм и добро настроение в жилищата ни. Залагаме все по-често на ярки и пастелни цветове. В този ред на мисли ви предлагаме виртуална разходка в една цветна къща, която впечатлява от пръв поглед. Крайният резултат наистина е поразителен. Ще разберете как да добавите колорит към дизайна на собствения си дом и в същото време как да не прекрачите тънката границата на кича и безвкусицата.

Доминират баланс и хармония в цветовата палитра на жилището. Представеният дом е един добър пример за това как да използвате различни нюанси, за да подчертаете най-важните интериорни елементи и все пак да не претоварите с нищо излишно жилището си. Сигурни сме, че от този дизайн ще се вдъхновите и вие. Ако обмисляте по какъв начин да подходите към собствения си дом и ви очаква поредица от размисли, а знаете, че най-добрите съвети идват от професионалистите, то тогава, доверете се на експертите в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Поглед отвън

Започваме разходката още от фасадата на сградата - такава къща, видяна на улицата, няма да остане незабелязана със сигурност.

  • Двуетажната сграда с таванско помещение е боядисана в сиви тонове, а яркостта на фасадата се добавя от цветните елементи на прозорците и вратите.
  • Покривът стърчи над главния вход, създавайки защитна козирка над верандата, а малките дървета в градината близо до входната врата дават усещането за едни наистина гостоприемни собственици.

 Вижте още: 5-те най-често допускани грешки при строежа на къща


На прага и крачка навътре

Щом стъпим на прага на този дом, виждаме, че в неговия интериор има много интересни цветови комбинации. Например, антрето е декорирано в ярки цветове и точно оранжевият цвят изпълва атмосферата с позитивно настроение.

  • Използването на контрастен принт за подовите настилки внася една приятна динамика в интериора.
  • Дневната в съседство с входа е декорирана едновременно с топли и студени цветове.
  • Интериорната преграда, разделяща коридора, прави впечатление отдалече.
  • Основната особеност на стила в хола обаче е изборът на цвят за мебелите, както и килимът.
  • Използването на флорални мотиви в стаята създава усещане за пролетно настроение.


Впечатляваща кухня-трапезария

Кухнята-трапезария, разположена до хола, впечатлява не само с мащаба си, но и с дизайна си. Просторната стая, потопена от слънчева светлина, е изпълнена с контрастни комбинации и оригинални решения.

  • Акцент е стената с прозорци и врата. Черно-белият тапет се явява посредник между снежнобялото покритие на тавана, стените и тъмния кант на прозорците и вратите. Същите цветове са използвани в дизайна на трапезарията и на големия кухненски остров.
  • В кухнята се внася многоцветно разнообразие, а освен острова, кухненските шкафове правят възможно съхранението на голям брой домакински уреди. Работните повърхности в тази кухня са мечта на всяка една домакиня, сигурни сме.


Оригинални комбинации от цветове в спалнята

В интериора на спалнята, въпреки активното използване на всички нюанси на сивото, се забелязва и нещо ярко, което няма как да бъде пропуснато - висящият полилей с много декоративни елементи. Точно този акцент със сигурност е първият слънчев лъч за собствениците на къщата в началото на всеки един нов ден.

  • Интериорът на спалнята не е претоварен с детайли, напротив - присъства само най-необходимото за комфортен престой в уютна и релаксираща среда.
  • Спалнята е дървена и изключително красива. Прозорците изпълват цялата стена, а завесите са в тон със завивките на леглото.
  • Пространство в стаята не липсва, което от своя страна дава усещането за много въздух наоколо.
  • Идеята за вграждане на цяла система от шкафове около вратата прави възможно създаването на един огромен гардероб в спалнята. Светлите контури успокояват погледа, въпреки своята масивност – все пак мебелният ансамбъл заема цялото пространство на стената от тавана до пода.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня? 


Баня с акцент в тюркоазено

Най-после стигнахме виртуалната разходка и до едно от любимите ни помещения на това жилище - банята, в която също не липсват акценти.

  • В това помещение, до което може да се стигне единствено от спалнята, сред белите и сиви облицовки, тюркоазените шкафове под мивките изглеждат изразителни, свежи и нетривиални.
  • Това ни показва, че само една мебел променя целия образ на банята, говорейки за уникалност на дизайна.
  • Висящата лампа, стилните огледала и аксесоарите, поставени върху шкафа са много различни като стил, но в същото време прекрасно се сливат в една хармония.


Детска стая, изпълнена с цвят

Детската стая в това жилище е декорирана в невероятни положителни и ярки цветове. Както знаем, зеленият цвят вдъхва оптимизъм, дава усещането за топло пролетно време, жизненост и зарежда с енергия. Използването на различни нюанси на зеленото в дизайна на детските стаи се препоръчва не само от дизайнери, но и от психолози. Стаята, която виждате не е с големи размери, но пък собствениците са се постарали да има място за всичко необходимо.

  • Ако използвате ярки тонове за стените, тогава мебелите е по-добре да бъдат в неутрални цветове - бяло, светло сиво – точно както е в този дом.
  • На същите по-семпли цветове трябва да заложим и при избора на различни вещи и аксесоари, които ще поставим в детската стая.
  • Играчките няма как да не са цветни, затова при тях е допустимо да създават колорит.


Офис на тавана - кой ли не мечтае за това

Със сигурност тези от вас, които работят от вкъщи, си мечтаят за свое обособено място за работа - по-различно от масата или дивана в хола. В тази къща такова пространство има и то е наистина впечатляващо:

  • Работните места са подредени в зоните с най-голям наклон на тавана. По този начин стаята е усвоена така, че да бъде удобна за работа.
  • Големите прозорци, които изпълват пространството със светлина и използването на светло дърво за облицовка на тавана, снежнобелите стени и изборът на мебели в пастелни цветове, помагат визуално да се изключи неудобството от сложната архитектура.
  • Тъмните елементи в интериора, като прозорците и висящите лампи, внасят необходимия контраст и динамичност.

Питаме се - кой ли не мечтае за подобен дом? Стил, мода и уют, преплетени в едно цяло. Надяваме се тази виртуална разходка да ви е вдъхновила и да почерпите идеи от нея и за собственото си жилище. Експертите, регистрирани в MaistorPlus са насреща, ако имате нужда от консултация. Пуснете своята безплатна заявка и получете различни оферти. Сравнете ги изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта