Акцент на деня: двуетажна къща с уютен и модерен интериор

Публикувано на 08/09/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 27/09/2019 | Видяно 2 448 пъти

Със сигурност една двуетажна къща дава доста простор за интериорни решения. Бихме искали да демонстрираме точно такъв проект, реализиран в един частен дом, в тази публикация. Елегантна фасада с ярки детайли, стаи, облени със слънчева светлина, градина: как ви звучи? Навсякъде цари простор, удобство. Интериорът е решен в бяло и наситени цветове за акценти. Наистина този дизайн зарежда с положително настроение. Надяваме се, че „слънчевият“ интериор на тази двуетажната частна къща ще ви вдъхнови. А за да реализирате и своя мечтан дом, можете да разчитате на препоръчаните строители на сгради, регистрирани в нашия сайт.


Фасада на къщата и озеленяване на двора: една сбъдната мечта

Представената двуетажна частна къща изглежда впечатляващо. Тя е с добре оформен двор. Основният цвят на този дом е бял и трудно бихме си представили какъвто и да е друг избор на цвят за него. Малко консервативният, но в същото време модерен стил на сградата привлича вниманието и сякаш ни кани да отворим входната врата и да погледнем във вътрешността ѝ.

Доста просторната веранда на главния вход е декорирана ярко, което просто искри. Оранжевият тон на вратите и градинските мебели, придава на консервативната фасада на сградата нотки на игривост и положително настроение. Разнообразието от цветя в саксиите с различни форми и размери спомага за ефективното завършване на атрактивния образ на главния вход.


„Слънчев” интериор в дневната – светлина и много цветове

Ще започнем обиколката в къщата от пространството на дневната, която има достъп до задния двор. Стъклените плъзгащи се врати позволяват да има надеждна защита от атмосферните влияния от една страна, но от друга - те имат ефект да сте на чист въздух дори на закрито. Да не говорим за потоците слънчева светлина, които заливат голямата стая през остъклените врати и големи прозорци.

Просторната дневна е декорирана по семпъл, модерен, но същевременно уютен начин. Меката мебел срещу камината и видеозоната приканват към почивка. Големият диван и меката табуретка в бледо лазурен цвят изглеждат невероятно органично на фона на естествения фон от тъмно дърво, което се използва за облицовка на пода. Малка масичка за кафе със стъклен плот и оригинално кресло с ярка мека облегалка атрактивно допълват интериора. Красивият килим играе ролята на посредник между отделните интериорни елементи.

Тази стая на първия етаж изглежда още по-просторна поради големия брой прозорци, през които влизат потоци светлина, които се отразяват от белоснежните повърхности на стените. Визуалното разширяване на пространството се улеснява и от контрастната комбинация от тъмни подови настилки и светли облицовки на стени и тавани.


Без кухня не може - нека надникнем и там

На приземния етаж в представената двуетажна къща има не само просторна дневна, но и кухня с трапезария. Функционалните сегменти са условно зонирани – това е решено само с помощта на мебели, килими и цветни схеми. Отвореното пространство осигурява простор и свобода на движение между зоните на първия етаж,

Просторната кухненска зона, декорирана в снежнобели тонове, изглежда много модерна. Белият тон на мебелния ансамбъл и блясъкът от неръждаема стомана изграждат цялостната визия на кухненското пространство. Има перфектно осветление - прозорците и стъклените врати отговарят за естествените източници на светлина, а вградените лампи на тавана са идеално разположени и дават нужната изкуствена светлина. В допълнение, кухненските шкафове също са оборудвани с осветление.


Трапезария и елегантно стълбище завършват първия етаж

Трапезарията в къщата не е голяма и е разположена в близост до кухнята. За разлика от прохладната палитра на кухненската зона, топлите цветове преобладават в трапезарната част. И този комфорт се дължи на ярката, естествена шарка на дървото, от което са направени кръглата маса за хранене и оригиналните столове с меки седалки. Наистина атмосферата е спокойна и излъчва уют. На първия етаж има малка баня с мивка и душ, а тоалетната е отделно от нея.

И да обърнем внимание и на стълбището към втория етаж. На фона на снежнобелия фон на стените, дизайнът на стълбището, изработено от тъмно дърво, изглежда особено впечатляващ и контрастен.

Прочетете още: Правилник за обособяване на кухня на терасата


Още малко да направим обиколка отвън

От дневната и кухнята има достъп до задния двор, където под голям навес, излизащ от покривната конструкция, е изградена дървена платформа с кът за сядане. Благодарение на впечатляващото разширение на покрива,  тази зона за релакс и чист въздух, не е подвластна на лошото време през топлите месеци. Цветята в саксии и сандъчета, подредени навсякъде, придават в задния двор атмосферата на добро настроение, а растенията, които са в лехи с градински фигури, създават известна игривост в задния двор. Наистина дворното пространство е добре балансирано и не е претрупано. Но да не забравяне, че то изисква постоянни грижи.


Да хвърлим един поглед и на втория етаж: спалнята е фантастична

На втория етаж в представената двуетажна къща са разположени 3 самостоятелни стаи – спалня, детска и баня, която е с тоалетна. Интериорът на спалнята с право може да се нарече оригинален. Всичко е премерено и изчистено в тази доста просторна стая, в която има свободно място за мини-шкаф, чудесна видео зона и камина. В допълнение към изчистеното обзавеждане, помещението за спане и почивка има оригинален завършек - белоснежните повърхности тук се преплитат с тухлена зидария. Текстилът е акцент и наистина впечатлява. Подът е без килим, но е изработен от красив и стилен ламинат в топлокафяво. Малките декоративни предмети по лавиците дават допълнителна индивидуалност в помещението.


Детска стая за малка принцеса

С малък коридор на втория етаж от спалнята е отделена детската стая. Тя е интериорно организирана за момиче и в нея цари нежно лилава хармония. Пастелната декорация на стените плавно преминава в неутрален тон на килима. Естественото дърво, от което са направени различните конструктивни елементи в детската стая, носи малко топлина в прохладната палитра на стаята. Това помещение е много светло заради прозорците, които са оборудвани с бели щори.

Банята е със средна големина, свежа, с вана, красива мивка и рафтове по стените. Основният цвят е класическо бяло. А акцент се постига с черните плочки на пода и декоративните елементи, които са с черно-сивата гама. Текстилът е в яркочервено.

И така – хареса ли ви нашата обиколка в тази двуетажна къща? Ако мечтаете за подобен дом, доверете се на интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, които да ви осигурят най-добрия индивидуален проект и да ви насочат как да постъпите, спрямо квадратурата във вашите стаи. Направете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти, които ще ви предоставят възможност да вземете едно добре информирано решение, сравнявайки дейностите и клиентските оценки на различните дизайнери по вътрешен интериор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта