Нови технологии за здравословно и лесно готвене

Публикувано на 11/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 23/03/2020 | Видяно 8 918 пъти

Живеем във времена, в които думата "иновация" е нещо обичайно, желано и преследвано. С всеки изминал ден, технологиите се развиват и обогатяват, променят се непрекъснато, достигайки нови нива и измерения. Така е и при уредите за готвене - креативното мислене на изобретателите води до възникването на всевъзможни нови уреди и приспособления, които улесняват живота ни десетократно. Времето, което прекарваме в кухнята, вече никога няма да бъде същото. Сега чопърът кълца вместо нас, домашният робот прави картофеното пюре, оризоварката приготвя перфектното ризото... Тези уникални устройства са наши помощници в кухнята и вече всяко домакинство има нужда от тях.

В следващите редове, ще ви запознаем с няколко уникални уреда за готвене, с които, някои от нас, може би все още не са запознати, но със сигурност всеки би искал да притежава в кухнята си. А ако искате да се сдобиете с перфектната кухня, направена изцяло по ваш вкус, свържете се с професионалисти, които ще ви помогнат в осъществяването на всичките ви идеи!


Мултикукър - да се превърнем в професионални готвачи

Започваме с "краля на готвенето" - мултикукъра. Този удивителен уред комбинира едновременно функциите - готвене, печене, варене и пържене. Можем да приготвим почти всичко, което ни идва на ум. Необходимо е само да се "запасим" с необходимите продукти, да включим уреда на съответната програма... и да чакаме.

На пазара вече се предлагат разнообразни варианти, при това на добри цени. Първоначалната инвестиция не е голяма, а в последствие, дори спестяваме от разходи за ток, тъй като мощността на мултикукъра, обикновено е по-ниска от тази на обикновен котлон или печка. Почти всеки производител включва в пакета книжка с рецепти, а в интернет вече можем да открием още по-голямо разнообразие. Време е да започнем да прекарваме повече време със семейството си, отколкото в кухнята, а същевременно - да правим домашни, здравословни и разнообразни ястия. 

Виж още: Интелигентни кухненски приспособления за вдъхновение


Готвене на пара

Тук вече говорим не просто за правене на задушени зеленчуци, а за приготвянето на многообразни ястия, по един наистина здравословен начин. Месо, яйца, плодове, зеленчуци, варива и много други - всички те могат да бъдат приготвени по този метод.

Ето нещо любопитно - готвенето на пара съхранява приблизително около 70-80% от съръджанието на полезни вещества в храните. За сравнение - с традиционните методи почти "убиваме" витамините в зеленчуците. Освен това, ароматите и вкусовите качества на продкуктите се засилват, вместо да се унищожават. Запазват се сочността, плътността и целостта на храната. Готвенето на пара не е скъпо удоволствие - намират се уреди на изгодни цени, които, също както мултикукъра, са с по-ниска мощност от традиционните котлони, например.


Електрическа грил-плоча

Източник

Тъй като сме откриватели на здравословното готвене, няма как да не включим този фантастичен кухненски помощник. Палачинки, яйца на очи, сочни пържоли, запечени зеленчуци... всичко това, приготвено с един уред - електрическа плоча. В 90% от случаите тези плочи са направени с незалепваща, най-често керамична повърхност, която позволява печене с минимално количество мазнина, или направо без никаква. Закупуването му е много изгодно, а е и доста икономичен. Ако го сравняваме с класическата скара, най-голямо предимство е плоската повърхност, която позволява приготвянето на много по-голям брой ястия. Не на последно място трябва да изтъкнем, че почистването му също е много лесно - разглобяваме плочата, накисваме за кратко с препарат... и сме готови!

Виж още: Обзавеждане и декорация на здравословна кухня


Хлебопекарна - за всяка грижовна домакиня

Какво по-хубаво от това да си приготвим домашно изпечен хляб? Вкусен, пухкав, ароматен... едва ли има човек, който не би се зарадвал! Това е най-добрият начин да поглезите семейството си. А с невероятната домашна хлебопекарна, можем да го направим по един изключително лесен и неангажиращ начин. Този уред не просто изпича хляба, той дори омесва тестото. Само трябва да сложите продуктите вътре и да почакате. С цена около 100-200 лв и мощност от 100 до 800 вата, това чудно изобретение ще ви гарантира евтин, топъл и вкусен домашен хляб, който дори и най-заетите домакини могат лесно да приготвят. Използвайте най-любимите си брашна, подправки и полезни семена и се насладете на неповторимия вкус!

Ако тези иновативни уреди са ви впечатлили и искате да се сдобиете с един такъв, който да сложите в току-що ремонтирана, по ваш вкус и дизайн, кухня, свържете се с професионалисти в сферата! Заявете проект, за да получите най-добрите предложения от водещи компании само в рамките на 24 часа!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта