Как времето ни в кухнята да се превърне в забавление?

Публикувано на 16/02/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 03/02/2018 | Видяно 2 257 пъти

Ако готвенето е част от ежедневието ви - било то по любов или задължение, еднообразието би превърнало приготвянето и консумирането на храната в досада. За да предотвратите това, търсете нови, интересни рецепти, опитвайте различни храни, приготвяйте старото по нов и оригинален начин. Направете така, че да се чувства комфортно в кухненското пространство, да ви е приятно да прекарвате време в него. По-долу ще прочетете няколко полезни съвета как да го постигнете. Но те са по-скоро като ремонт на вас самите и вашите усещания. Ако прецените, че се нуждаете от освежаване и на интериора си, то нашите майстори са точното решение  за вас. 


Украсете храната си с комплект за декорация!

Празничната украса носи добро настроение, но дори да е приложена без специален повод, пак би имала сходен ефект. Вярно е, че да украсите храната си би отнело известно време, което обаче си струва, защото после ще си похапвате с още по-голямо удоволствие. Отдавна е известно, че мнозина се хранят първо с очите си и в последствие с останалите сетива. Затова е важно това, което слагате на масата си, да изглежда добре, да събужда апетита на малки и големи.

За тази естетическа задача отлична помощ ще ви донесе един функционален комплект за декорация. Той ви дава всичко необходимо, за да се почувствате като истински професионалист, рисувайки върху вкусни меденки, бисквитки и кексчета. Състои се от четири бутилки с различна вместимост и същия брой накрайници от неръждаема стопана. Използването му е толкова лесно, че дори и децата могат успешно да се включат в декорирането на сладки изкушения.  


Поглезете се с фондю!

Ако искате да похапвате любимата си гозба, ще трябва първо да я приготвите. Но фактът, че резултатът от готвенето ще задоволи апетита ви, със сигурност ще спомогне да бъдете благодарни за усилията, които сте положили. Любимите храни обаче също омръзват, затова ви предлагаме да експериментирате с нещо ново на кухненската маса - фондю. То ще зарадва както почитателите на соленото, така и на сладкото. Еднакво подходящо е за здравословно живеещите, а също и за позволяващите си повече изкушения. Ще го получите в комплект с четири вилици, а стилният му дизайн ще бъде великолепно попълнение в интериора ви. Чаената свещ, която е подарък към него, е още една приятна изненада. А и с фондюто на масата ще се почувствате като в изискан ресторант. 


Скачайте на въже и не мислете за калориите!

Забавлението напълно изключва присъствието на стрес и напрежение. Това са изцяло несъвместими състояния на духа и тялото. Затова, докато готвите и се храните, трябва да сте максимално спокойни, да не внасяте допълнително притеснение в живота си и заради менюто си. Не е нужно постоянно да пресмятате калории, да мислите кои продукти ще увеличат килограмите и обиколките ви, кое е вредно за здравето. Разбира се, добре е да не прекалявате с нищо, но е противопоказно за здравословния баланс и да се ограничавате. За да сготвите любимите си ястия с удоволствие, то трябва да знаете, че след това ще си ги похапнете на воля.

Най-лесният начин да спрете да се тревожите за фигурата си, е да залагате предимно на семпла и вкусна храна, както и да се движите редовно. Ако си мислите, че нямате достатъчно време за спорт, вземете си въже за скачане и си дайте по няколко минути на ден с него. Помнете, че по този начин се грижите за себе си, показвате си колко много се цените. Можете да регулирате дължината на въжето, а ръкохватките му са с гумено покритие, което елиминира риска от хлъзгане на ръцете по тях.  


Опазете дрехите си с удобна кухненска престилка!

Ако свързвате кухнята с неприятни усещания като стрес, жега, изгаряния, то със сигурност няма да сте много щастливи в нея. Нито пък ще ви бъде забавно там. Добрата новина е, че е наистина лесно да промените тези негативни асоциации и да си създадете положителни изживявания. Най-напред, си пригответе кухненски ръкохватки, за да не си нанесете щети, като изваждате врялата тава от фурната. След това се подсигурете, че ще предпазите любимите си дрехи от досадни петна. За целта си сложете удобна кухненска престилка, в която да се чувствате комфортно, а и красиво. Тя е изработена от памук, което я прави приятна и същевременно безопасна на допир, и можете да я имате в бял, розов или черен цвят. 

За да се чувствате удобно, е много важно оптималното състояние на кухнята ви. Погрижете се тя да го получи, като се обърнете към доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега и в рамките на денонощие ще получите възможността да сравните оферти, които сте получили. Разгледайте бизнес профилите на кандидатствалите по проекта ви изпълнители, вижте и оценки, оставени от предишни клиенти. Сами решавате дали да поканите някого на оглед и дали след това да го наемете. След изпълнение на задачата ви, можете да оставите своя отзив в платформата. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
93 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
93 извършени проекта
Албена-Строй
Боядисване и декорация, София
4 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Рс мебел
Мебели и обзавеждане, София
4 извършени проекта