6 удивителни кухненски джаджи, с които ще спестите време

Публикувано на 03/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 5 938 пъти

Преоткрийте удоволствието от готвенето, като внедрите в кухненското оборудване няколко интригуващи и практични джаджи! Освен че са изключително удобни за употреба и съхранение, те ще спомогнат за това да пестите време по-ефективно и неимоверно ще улеснят ежедневието ви. Някои от тях можете да използвате вкъщи, други пък са по-функционални за офиса. Във всеки случай обаче всяко едно от тези предложения крие неподозирани възможности за оптимизиране на кулинарния процес, което от своя страна ще ви вдъхнови да изпробвате много и различни интересни рецепти! Коя от тези джаджи ви допада най-много? Споделете с нас впечатленията си, а за цялостния ремонт на кухнята или всяко друго помещение у дома, се доверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


Умната чаша ще поддържа напитката ви винаги топла

Консумацията на кафе рано сутрин е обичан ритуал, който за едни е метод за релаксиране в дъждовния уикенд, а за други - доказано успешен начин за летящ старт на новия работен ден! Независимо дали сте любители на силното кафе или пък предпочитате сладки изкушения като капучино, мокачино или пък лате макиато, едно е сигурно - чашата с регулируема температура е перфектният подарък за всеки от вас! Днес можете да се радвате на винаги топло кафе, като избирате в диапазон между 48 и 63 °C, а "умната" чаша ще поддържа температурата постоянна. Изключителната технология се радва на все повече почитатели днес, като се надяваме скоро да украси рафтовете и във вашата кухня или офис!

Виж още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи 


Мобилна кафемашина за тези, които носят кафето си навсякъде

Независимо дали сте от любителите на къмпинга и походите, или просто всяка сутрин тичате към офиса, със сигурност приготвянето на прясно кафе в движение ще ви направи щастливи. Мобилната кафемашина е стъпка напред в тази посока, тъй като предоставя възможност да си направите сами чаша горещо кафе, при това с едно леко натискане на бутона. Уредът разполага дори със специален филтър, който гарантира качеството на приготвеното кафе, без обаче да прави почистването на кафемашината твърде сложно и трудно. Утре сутрин си позволете да поспите 15-20 минути повече и направете кафето си направо по път към офиса с помощта на тази удивителна кафемашина, която ще ви позволи да я вземете със себе си и на край света!


Охлаждащите купички ще поддържат десертите свежи през лятото

А ето и решение, подходящо за топлите дни, когато се разхлаждаме с помощта на вкусен сладолед или друг подобен десерт. Ако и вие предпочитате да похапвате бавно в градината, докато четете любима книга или водите приятни разговори с приятели, то охлаждащите купички са идеално решение за вас. Те ще поддържат десерта студен и освежаващ, така че да можете да се насладите на всяка лъжичка и вкусовите му качества да не бъдат променени от повишаващите се температури навън. А най-хубавото е, че тези охлаждащи съдове се предлагат и под формата на чаши за коктейли и други напитки, с които да изненадате приятно своите гости!


Приготвянето на вкусни омлети е лесно като детска игра

Пърженето на яйца обикновено не е сред най-трудоемките кулинарни задачи. Въпреки това обаче, имате възможност да спестите време, като използвате този практичен уред за приготвяне на яйца, който ще ви лиши от досадното миене на тигана след обяда или вечерята. За целта е необходимо само да изсипете разбитите яйца вътре и да изчакате те сами да се превърнат във вкусен омлет! Освен че е удобен за употреба, този уред е и изключително лесен за почистване и съхранение, а това го превръща във верен съюзник на всяка съвременна домакиня. А вие бихте ли заложили на подобна "умна" джаджа или сте привърженици на традиционното приготвяне на ястия с яйца?

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Идеалната кутия за обяд вече дава достъп и до невероятно вкусни рецепти

Понякога кутиите за обяд са същинска напаст - обемни, неудобни, а и често изискват да "мъкнем" цяла раница в офиса, заради тях. Не и с тази модерна кутия, която крие неподозирани възможности зад своя изчистен дизайн. Освен че е изключително компактна и удобна, кутията разполага с няколко контейнера за съхранение на различни ястия и свежи салати, като можете да ги комбинирате в зависимост от големината на порциите и нуждите ви в конкретен ден. "Умната" кутия за обяд предоставя достъп и до специално мобилно приложение, което ви предлага разнообразни рецепти и идеи за по-здравословен начин на живот в динамичната работна среда. Невероятно, нали?


Пракичен уред за готвене, управляван от мобилния ви телефон

Готвенето от разстояние несъмнено е смело начинание с неизвестен резултат. Днес обаче разполагаме с някои изключително модерни уреди, които изискват само предварително подготвяне на продуктите и задаване на определена рецепта, която да следват, и могат сами да приготвят вечеря за цялото семейство. Управлявайте уреда директно от мобилния си телефон, като проследите състоянието и процесите, които текат в него, така че когато се приберете, да се радвате на свежа и топла вечеря!

Това е стъпка напред в оборудването на кухнята, която несъмнено ще улесни живота ви. Ако обаче се нуждаете от съдействие от специалист за ремонта на това важно помещение у дома, заявете проект в MaistorPlus! Сравнете профили, оферти и оценки на доказани професионалисти в областта, при това напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта