Скачайте на въже и не мислете за калориите!

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 805 пъти

Забавлението напълно изключва присъствието на стрес и напрежение. Това са изцяло несъвместими състояния на духа и тялото. Затова, докато готвите и се храните, трябва да сте максимално спокойни, да не внасяте допълнително притеснение в живота си и заради менюто си. Не е нужно постоянно да пресмятате калории, да мислите кои продукти ще увеличат килограмите и обиколките ви, кое е вредно за здравето. Разбира се, добре е да не прекалявате с нищо, но е противопоказно за здравословния баланс и да се ограничавате. За да сготвите любимите си ястия с удоволствие, то трябва да знаете, че след това ще си ги похапнете на воля.

Най-лесният начин да спрете да се тревожите за фигурата си, е да залагате предимно на семпла и вкусна храна, както и да се движите редовно. Ако си мислите, че нямате достатъчно време за спорт, вземете си въже за скачане и си дайте по няколко минути на ден с него. Помнете, че по този начин се грижите за себе си, показвате си колко много се цените. Можете да регулирате дължината на въжето, а ръкохватките му са с гумено покритие, което елиминира риска от хлъзгане на ръцете по тях.  

Свързано:

Как времето ни в кухнята да се превърне в забавление?

На колажа виждате три жени. Тази вдясно се е нахвърлила нетърпеливо на тортата си. Но в очите й се чете тревожност, а не наслада. Притеснението от поеманите калории напълно убива удоволствието, забавлението. По средата виждате решението на проблема. Спортът стопява калориите и човек е в състояние да похапва любимите си храни с чиста съвест. В случая спортният "уред" е въжето за скачане. Това е прекрасен начин за отърваване от излишни калории. При скачане на въже на час горите средно между 800 и 1000 калории. За сравнение може да вземем ходенето, при което се изразходват едва от 200 до 300 калории на час. Ако скачате сутрин, ще се чувствате тонизирани цял ден и по-дълготрайно ще стопявате мазнини. Ще засилите и координацията си. Освен това въжето е лесно преносимо, така че бихте могли да спортувате с него винаги и навсякъде. Пример за това е момичето вляво, което е напът да отхапе от огромното си парче кашкавал.