Добрите кухненски помощници: електрическите роботи

Публикувано на 13/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 7 041 пъти

Когато в кухнята настане хаос, всяка добра домакиня изважда от "тайното чекмедже" един от онези практични уреди, без които в днешни дни не можем. Един от най-компактните, мултифункционални и полезни е домашният кухненски робот.

В тази статия ще ви запознаем с неговите основни функции и ще ви представим няколко варианта на роботи, притежаващи различен дизайн и разнообразни приложения. А ако имате нужда и от помощ за интериорния дизайн в кухнята си, не се колебайте да потърсите специалисти, които ще ви помогнат да изпълните всички свои идеи.


Функции и съвети при употреба

Кухненският робот е един невероятен уред от ново поколение, който дава безброй възможности и прави готвенето в пъти по-лесно и бързо. Съществуват различни варианти, предлагащи всякакви опции. Повечето роботи комбинират едновременно функциите на пасатор, миксер, мелачка и чопър. Някои от тях имат кани, с които можем да блендираме, както и приставки за мелене на месо и кафе, за кълцане, за рендосване в разнообразни форми.

Основното, което е необходимо да знаете, когато употребявате подобен уред, е начинът, по който трябва да се грижите за него.

В повечето случаи, раздробяващите ножове и приставки в робота са направени от неръждаема стомана, което е страхотно, но въпреки това изискват специални грижи. Почистването редовно с подходящи препарати е задължително. Винаги след измиване е необходимо да оставите частите на уреда да се отцедят от водата и да ги подсушите - едва тогава можете да ги приберете. Ако желаете да използвате съдомиялна машина - важно е да се уверите, че приставките са пригодени за тази цел и ще издържат на температурата и препаратите, с които ще ги третирате.


Грижа и съхранение

Съхранявайте уреда в сухо и тъмно помощение - шкафовете в кухнята са идеални за целта. Ако не го използвате често, най-добре го приберете в плик, за да не хваща прах. Обърнете внимание дали в помещението, на което ще го приберете, не се е образувала плесен, тъй като това е уред, с който ще приготвяте храна, и е важно да си осигурите безопасно ползване.

Време е да ви представим няколко варианта на кухненски роботи, всеки от които има своите особености и се различава по функционалност или дизайн от останалите.

Разгледайте ги и си изберете най-подходящия за вас, а ние ви пожелаваме приятно вихрене в кулинарния свят!

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Семпъл вариант с една купа и вертикален дизайн

Източник

Този вертикален кухненски робот е изключително удобен, тъй като заема малко място на плота ви по време на готвене. Вариантът с една купа ви спестява място в шкафа, а функциите му определено не са малко - той може да рендосва, кълца, разбърква и стърже, дори има приставка за тесто.


Робот и сокоизтисквачка в едно

Източник

Този уред притежава всички стандартни функции, но освен това има приставка за изстискване на пресни сокове, както и блендер-кана за смутита, крем супи и шейкове. Освен всичко, той има стилен дизайн с елегантни обли форми в черен цвят. Красивият му вид, определено ще внесе доза лукс в кухнята.

Виж още: Как да изберем кухненски нож


Удобен дизайн, разкриващ огромен потенциал

Какво по-хубаво от това да притежавате робот с вертикален дизайн и много разнообразни функции? Едновременно пестите място, но се наслаждавате и на един помощник, който ще свърши 90 процента от мръсната работа вместо вас.


Един истински професионалист

Източник

Съществуват и кухненски роботи, които отвеждат готвенето на едно съвсем различно ниво. Рязане, кълцане, месене, миксиране, изстискване на сокове, разбиване, пюриране, стъргане. Още дълго можем да изреждаме, но едва ли е необходимо - единственият начин да се убедите в мултифункционалността им е да се сдобиете с един такъв у дома. Ако спестите средства от хилядите други уреди, които един подобен робот включва в себе си, и ако си спечелите повече време за посвещаване на развитие в работата и споделени мигове със семейството, определено би могло да се окаже, че инвестицията си струва напълно.


Кухненският робот - допълнение към всяка модерна кухня

В крайна сметка най-важно е да изберете робот, който наистина ще ви влезе в употреба и ще ви служи вярно години наред. Ако смятате, че многото функции единствено оскъпяват уреда, вземете си някой по-малък и икономичен, но потребен и необходим за домакинството. Грижете се за него, като го почиствате редовно и го съхранявайте правилно, за да си осигурите възможно най-дълъг срок на износване. А ако имате нужда от още подобрения в кухнята, потърсете помощ от професионалистите, които ще ви осигурят мечтания интериор, изпълнен с удобства и практичност. Публикувайте безплатна заявка и сравнете оферти от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта