Нови технологии за здравословно и лесно готвене

Публикувано на 11/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 23/03/2020 | Видяно 8 962 пъти

Живеем във времена, в които думата "иновация" е нещо обичайно, желано и преследвано. С всеки изминал ден, технологиите се развиват и обогатяват, променят се непрекъснато, достигайки нови нива и измерения. Така е и при уредите за готвене - креативното мислене на изобретателите води до възникването на всевъзможни нови уреди и приспособления, които улесняват живота ни десетократно. Времето, което прекарваме в кухнята, вече никога няма да бъде същото. Сега чопърът кълца вместо нас, домашният робот прави картофеното пюре, оризоварката приготвя перфектното ризото... Тези уникални устройства са наши помощници в кухнята и вече всяко домакинство има нужда от тях.

В следващите редове, ще ви запознаем с няколко уникални уреда за готвене, с които, някои от нас, може би все още не са запознати, но със сигурност всеки би искал да притежава в кухнята си. А ако искате да се сдобиете с перфектната кухня, направена изцяло по ваш вкус, свържете се с професионалисти, които ще ви помогнат в осъществяването на всичките ви идеи!


Мултикукър - да се превърнем в професионални готвачи

Започваме с "краля на готвенето" - мултикукъра. Този удивителен уред комбинира едновременно функциите - готвене, печене, варене и пържене. Можем да приготвим почти всичко, което ни идва на ум. Необходимо е само да се "запасим" с необходимите продукти, да включим уреда на съответната програма... и да чакаме.

На пазара вече се предлагат разнообразни варианти, при това на добри цени. Първоначалната инвестиция не е голяма, а в последствие, дори спестяваме от разходи за ток, тъй като мощността на мултикукъра, обикновено е по-ниска от тази на обикновен котлон или печка. Почти всеки производител включва в пакета книжка с рецепти, а в интернет вече можем да открием още по-голямо разнообразие. Време е да започнем да прекарваме повече време със семейството си, отколкото в кухнята, а същевременно - да правим домашни, здравословни и разнообразни ястия. 

Виж още: Интелигентни кухненски приспособления за вдъхновение


Готвене на пара

Тук вече говорим не просто за правене на задушени зеленчуци, а за приготвянето на многообразни ястия, по един наистина здравословен начин. Месо, яйца, плодове, зеленчуци, варива и много други - всички те могат да бъдат приготвени по този метод.

Ето нещо любопитно - готвенето на пара съхранява приблизително около 70-80% от съръджанието на полезни вещества в храните. За сравнение - с традиционните методи почти "убиваме" витамините в зеленчуците. Освен това, ароматите и вкусовите качества на продкуктите се засилват, вместо да се унищожават. Запазват се сочността, плътността и целостта на храната. Готвенето на пара не е скъпо удоволствие - намират се уреди на изгодни цени, които, също както мултикукъра, са с по-ниска мощност от традиционните котлони, например.


Електрическа грил-плоча

Източник

Тъй като сме откриватели на здравословното готвене, няма как да не включим този фантастичен кухненски помощник. Палачинки, яйца на очи, сочни пържоли, запечени зеленчуци... всичко това, приготвено с един уред - електрическа плоча. В 90% от случаите тези плочи са направени с незалепваща, най-често керамична повърхност, която позволява печене с минимално количество мазнина, или направо без никаква. Закупуването му е много изгодно, а е и доста икономичен. Ако го сравняваме с класическата скара, най-голямо предимство е плоската повърхност, която позволява приготвянето на много по-голям брой ястия. Не на последно място трябва да изтъкнем, че почистването му също е много лесно - разглобяваме плочата, накисваме за кратко с препарат... и сме готови!

Виж още: Обзавеждане и декорация на здравословна кухня


Хлебопекарна - за всяка грижовна домакиня

Какво по-хубаво от това да си приготвим домашно изпечен хляб? Вкусен, пухкав, ароматен... едва ли има човек, който не би се зарадвал! Това е най-добрият начин да поглезите семейството си. А с невероятната домашна хлебопекарна, можем да го направим по един изключително лесен и неангажиращ начин. Този уред не просто изпича хляба, той дори омесва тестото. Само трябва да сложите продуктите вътре и да почакате. С цена около 100-200 лв и мощност от 100 до 800 вата, това чудно изобретение ще ви гарантира евтин, топъл и вкусен домашен хляб, който дори и най-заетите домакини могат лесно да приготвят. Използвайте най-любимите си брашна, подправки и полезни семена и се насладете на неповторимия вкус!

Ако тези иновативни уреди са ви впечатлили и искате да се сдобиете с един такъв, който да сложите в току-що ремонтирана, по ваш вкус и дизайн, кухня, свържете се с професионалисти в сферата! Заявете проект, за да получите най-добрите предложения от водещи компании само в рамките на 24 часа!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта