5 полезни аксесоара за всяка кухня

Публикувано на 27/04/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 20/11/2018 | Видяно 3 580 пъти

Добра или лоша домакиня, всяка жена би искала да разполага с аксесоари, които да облекчават ежедневните ѝ дейности у дома. Често уморени от работния ден, искаме да спестим време в кухнята си. Кой би се отказал от практични джаджи, с които ще спечели бързина и повече свободно време за почивка? Ще ви представим пет на пръв поглед обикновени аксесоари, които ще се убедите, че са невероятно полезни. Освен практични и икономични, те са естетически издържани, модерни и със сигурност могат да намерят място във всеки дом. 

А ако докато четете това, в съзнанието ви изникват малки и по-големи ремонтни дейности, от които се нуждае вашата кухня, то не отлагайте удобствата си за по-късно. Потърсете доказан специалист за ремонт на кухня, който ще изпълни желанията ви и ще ви остави доволни. Направете безплатна заявка в сайта, без обвързване.


Табла за по-здравословно размразяване на храни

На всеки се е случвало да реши в последния момент да сготви храна, която за жалост все още е във фризера. Микровълновата фурна, разбира се, е под ръка, но прекрасно знаем за вредния ефект на микро вълните върху храната ни. Подгответе менюто си за половината от времето, което ще ви е нужно обикновено, и много по-здравословно. Освен със стилен дизайн, тази табла е с модерно иновативно покритие, с помощта на което размразявате продуктите два пъти по-бързо, отколкото ако ги оставите на плота. Материалът е аеро-алуминий с емайлово покритие, одобрен от Агенция за Контрол на Храните. Работи бързо и ефективно, за да размрази всеки тип храна. Всъщност, можете да подготвите пилешко, риба или дори дълбоко замразените меса за по-малко от 20 минути. В допълнение към това, таблата има и вградена дренажна система. За разлика от други методи на размразяване, таблата запазва всички хранителни вещества и вкусови качества на вашата храна, намалява замърсяването и продуктите запазват естествения си вид и форма. 

Прочети още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома


Комплект контейнери за съхранение на подправки

Всяка кухня има нужда от секция за подправки и често използвани продукти – захар, сол, ориз, фиде, спагети, брашно. Досадно е, готвейки да търсим из чекмеджетата и шкафовете. Още повече, когато при отваряне голяма част от тези продукти се овлажняват и губят качествата си. Тези кутии за съхранение на подправки и хранителни продукти се намират в комплекти от три и пет части. Всеки контейнер е с плътен херметичен капак от силикон. Стойката е проектирана така, че да можете да отворите само този контейнер, който ви е необходим. Освен това, ъглите са заоблени, за да можете да изсипете плавно съдържанието им при готвене. Можете да комбинирате два, три или повече комплекта, те винаги ще са еднакво практични за всяка домакиня. За да поддържате контейнерите чисти, е нужно просто да ги изплакнете с хладка вода и да ги подсушите преди да ги напълните отново. 

Прочети още: Направи си сам сушилня за вкусни мезета


Универсални капаци за съхранение на храна и напитки

Изхвърлете старите капаци, кутии и купи за съхранение на храни и продукти. Вече имате алтернатива. Тези екологично чисти похлупаци за многократна употреба са в комплект от 5 размера и перфектно заместват пластмасата. Изработени са от първокласен силикон, който е напълно безопасен. Всеки капак разполага с ротационен набор за избиране на деня от седмицата, наистина добра възможност за организация на хладилника. Затварят продукта херметически и запазват неговите качества и свежест. Лесно се мият, безопасно е да се поставят в съдомиялната машина, както и във фризер, фурна и микровълнова печка (до 230°C). Този комплект няма да ви заема излишно място в кухненския шкаф. Капаците могат да се поставят на всякакви форми съдове, както и директно върху продуктите.

Прочети още: Как да спечелим място в кухнята


Поставка за сушене на домакински прибори

Изсушете ефективно вилици, лъжици и ножове с поставката за домакински прибори. Подходяща за всяка кухня, тази поставка е с вграден регулируем дренажен отвор, позволяващ лесно изтичане на водата. Просто я поставете до мивката, така че въртящата се клапа да е към канала. Когато поставите мократа посуда вътре, водата своевременно се отцежда в мивката, а приборите не потъмняват и няма опасност от мухъл във вашата кухня. Поставката разполага с четири отделения - две високи и две по-ниски за отделяне на кухненските ви прибори.  Изработена от ABS смола, тя е издръжлива и устойчива на петна и на влага. Освен това, тази джаджа приляга и на всяка кухня благодарение на бялото си покритие.

Прочети още: Неповторими мивки за модерна кухня


Тиган с пет отделения за готвене

Сгответе цялото меню едновременно в един тиган. Тази иновация в кухнята има пет отделения за различните продукти, с които ще сте на една крачка от най-бързата английска закуска. Можете да изпържите бекон, да готвите яйца и дори да изпечете някоя пухкава палачинка едновременно, без да смесвате вкусовете. Но не само за закуската, тиганът е идеален за приготвяне на съвсем разнообразни ястия, така можете да угодите на всички в домакинството, без да се налага да седите часове пред печката, а след това да миете използваните тави и тенджери. Тиганът е достатъчно голям, за да се побере всичко, а изисква само един котлон от вашата печка. Металната повърхност осигурява равномерно разпространение на топлината и е снабдена с безопасно за храната, незалепващо покритие. Този тиган спокойно можете да сложите  във фурната, както и в съдомиялната машина, така че почистването е почти толкова лесно, колкото и готвенето с него. Остава ви само да осигурите виното за вечеря.

Преди да стигнете до детайлите, е нужно да имате красива и функционална кухня. С MaistorPlus можете да разчитате на всякакъв вид професионална помощ за дома и интериора: майстори и строителни фирми за ремонт на кухня, архитекти и дизайнериелектротехници и водопроводчици и много други. Избирате измежду 4 000 регистрирани изпълнители от цялата страна. Получавате конкурентни оферти до 24 часа, без да губите време и пари в проучвания. Разглеждате оценки от предишни клиенти, сравнявате и избирате най-подходящия изпълнител. Напълно безплатно и без обвързване. Заявете ремонта си сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта