Фирми за саниране и външна изолация

Заявете ремонт за саниране напълно безплатно!

Заздравяването на сградите, каквото реално означава тяхното саниране, е предпоставка за увеличаване на експлоатационния им живот. Важно е да бъде приложено правилно, с пълния набор от включени в него дейности, които далеч не се изчерпват само с термична изолация, за да се усети търсеният позитивен ефект. В MaistorPlus ще откриете компетентни майстори и фирми за реализирането на тази отговорна дейност. За целта е достатъчно да заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. Сравнявате оферти, проучвате отзиви и препоръки от клиенти, запознавате се с репутациите на изпълнителите и по този начин лесно се спирате на най-подходящия за вас.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

1,769 фирми за саниране и външна изолация

Стандартна иконка за категория Изолация и Саниране
онлайн преди 14 часа

Майстор Димитров

52 извършени проекта

Ние сме бригада от млади, сериозни и амбициозни мъже, от български произход, предимно родени и живеещи в София. Занимаваме се с външни и вътрешни ремонти повече от 10 години, с натрупан сериозен опит ...
avatar_12831_83595541399.jpg
онлайн преди 12 часа

TODOR TODOROV

VIP

38 извършени проекта

Аз мога да Ви предложа основен или частичен ремонт на Вашия дом, офис или вила. Изпълнявам както малки ремонти, така и по-големи цялостни ремонти и довършителни работи по одобрен проект, заедно с мои ...
avatar_7291_35336913588.jpg
онлайн преди 3 дни

СОЛТИ 06

77 извършени проекта

Фирмата е на строителния пазар от 2006 година. Фактът, че все още сме, означава, че се справяме.

avatar_20952_49957828830.jpg

Асен Груп

89 извършени проекта

По специално се занимавам с водосточни системи, изграждане на покриви, пренареждане на керемиди, ремонт на покриви, ремонт на тавани и други подобни дейности.

cover_51409_41644776008.jpg
онлайн преди 13 дни

Вива Билд Груп

19 извършени проекта

„Вива Билд Груп“ ЕООД представлява малка група от специалисти, създадена, за да помага на своите клиенти с оглед извършването на висококачествени строително - монтажни работи. Сплотеният ни колектив ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 9 часа

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

135 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 9 часа

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

79 извършени проекта

Здравейте Ние сме екип от специалисти, който можем да Ви предложим най доброто решение за ремонта на вашият покрив. За да ви гарантираме най - добър резултат работим само с висококачествени мате ...
Профилна снимка - Борислав Боев
онлайн преди 8 часа

Боби

51 извършени проекта

Ние сме бригада, която се стреми да извършва максимално качествено ремонта на нашите клиенти
avatar_70925_12336548698.jpg
онлайн преди 17 часа

"Ванива Строй" ЕООД

VIP

48 извършени проекта

"Ванива Строй" ЕООД е компания в сферата на строителството и ремонтите с близо 16-годишен опит. Нашият екип от млади, креативни и амбициозни служители, експерти и строителни техници с дългогодишен ста ...
Ценко и Сие ЕООД
онлайн преди 6 часа

Ценко и Сие ЕООД

77 извършени проекта

Част от услугите, които предлагаме са: - Основни ремонти до ключ на жилища - Освежителни ремонти на жилища - Основни ремонти на входове и сгради - Груб строеж - Шпакловка; - Бояджийски услуги; ...

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за фирми за саниране и външна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за фирми за саниране и външна изолация

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за фирми за саниране и външна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за изолация и саниране

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за фирми за саниране и външна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Какво реално представлява санирането и какви предимства дава на имота?

Едно от първите неща, които следва да си изясним, е че санирането не е равнозначно с изолиране на сградата като цяло или на имота в частност. Всъщност изолацията, била тя топлинна, от влага, шум или звук, е само минимална част от цялостния саниращ процес. Да бъде санирана една сграда, както подсказва е превода на латинския корен на думата “sanno”, означава да бъде заздравена. Съотнесено до панелни блокове, кооперации, къщи и други постройки, това е свързано именно с тяхното укрепване, обновяване и стопиране на евентуални процеси на ерозия. Какви други предимства осигурява за имота:

  • Подобрява се функционалността на отделните жилища и на сградите. Това увеличава времето, за което сградата осигурява качествен живот на обитателите си.
  • Оптимизират се разходите за отопление, което се постига чрез поставяне на нова, по-качествена дограма, допълнена с надеждно термично и влагоизолиране.
  • Обновяват се електро и ВиК инсталациите, което повишава безопасността, наред с осигурената енергоефективност.
  • Предпазват се сградата от появата на мухъл и плесен и се повишават енергийната ѝ ефективност.
  • Всички изброени дотук предимства безспорно повишават продажната цена на санирания имот. Няма съмнение, че всеки потенциален купувач приоритетно ще предпочете жилище, за което в близко бъдеще няма да му се налага да отделя разходи за инсталации, дограми и изолиране.

 

Вижте също: Препоръчани изпълнители за саниране на сгради

Какви дейности са включени в тази услуга?

Както вече стана ясно, изолацията е само част от цялостния процес. Когато видите сграда с подменена фасада, в резултат на това, че собствениците ѝ са решили да се обединят в името на изолирането ѝ, това все още не означава, че са я санирали. Какви дейности още са включени в тази услуга:

  • Споменатата вече топлинна изолация. Тя е предшествана от предварителни проучвания какъв изолационен материал ще е най-удачен за конкретната постройка, била тя блок или къща. Прави се и предварително заснемане. При тази дейност, ако сградата е по-висока, често се налага да се използват услугите на алпинисти
  • Поставяне на надеждна хидроизолация. В тази дейност е включено и обследване на подпокривното пространство. Спрямо състоянието му, се вземат съответни мерки за предпазване от влага и течове.
  • Проверка и при необходимост подновяване на ВиК инсталациите. Това включва смяна на всички тръби и щрангове, във всички жилища, ако се окаже, че същите са износени.
  • Проверка и евентуална подмяна и на електро инсталацията. В случай че тя не отговаря на актуалните изисквания за енергоефективност, следва да бъде изградена наново. Това е важно и за безопасността на обитателите.
  • Поставяне на нова, качествена дограма. Има се предвид както на прозорците в самите апартаменти, така и на тези в междустълбищните пространства.
  • Смяна на електроуредите в домовете с такива от енергиен клас А. Необходимо е новите да отговарят на определени изисквания за спестяване на енергия.
  • Поправка на покрива, ако се установи, че такава е необходима. Възможно е да се окаже, че е наложителен цялостен ремонт.
  • Внедряване на източници за възобновяема енергия, което може да включва горива на био основа, фотоволтаични панели и керемиди, и други.  

 

Намерете опитни майстори и фирми за вътрешна изолация

Свържете се с доказани специалисти по външна изолация

Какво е важно да се провери преди същинското саниране?

Преди да се премине към фактическия саниращ процес, е много важно да бъдат извършени определени проверки по съответната сграда. Без тях, специалистите няма как да бъдат наясно какви действия е подходящо да предприемат, за да има положителен ефект от професионалната им намеса. Особено когато става дума за панелни блокове, които по-често подлежат на цялостно заздравяване, заради спецификите при строежа им, следва да се види:

  • Какво е състоянието на заварките между панелите. Забелязва ли се корозия по тях, както и по металните елементи.
  • При строежа на блока поставян ли е болкит при фугите между бетонните елементи и какво е актуалното му състояние.
  • Откриват ли се скрити течове по тераси, стени и тавани. Евентуалното им наличие, както и първоизточника им, се установява чрез специални термокамери.
  • Какво е състоянието на самия бетон, има ли места, където той е разрушен поради ерозиращото въздействие на водата, в следствие на дъждове и снеговалежи.

Как да разпознаем добрите фирми за саниране?

Без съмнение, за да е налице качествено изпълнене на саниращите процеси и те да дадат търсените положителни ефекти, е важно да се доверим на надеждни специалисти. Логично идва въпросът как успешно да ги разпознаем сред различните варианти, които ще се появят пред нас, когато започнем да търсим изпълнител за въпросната услуга. Ето по какво можете да отличите фирмите, на които спокойно да се доверите:

  • Наясно са какво е реалното значение на саниращите услуги и няма да ви предложат такива, които включва единствено изолация;
  • Разполагат с опитни майстори, които могат качествено и в срок да изпълнят всички, участващи в саниращия процес ремонтни дейности;
  • На всеки етап от работата могат да ви съдействат с компетентни съвети и насоки как даден проблем да бъде разрешен дългосрочно при максимално оптимизиране на разходите за ремонт.

Как MaistorPlus ви свързва с подходящите саниращи специалисти?

Ако има надежден и работещ начин да се повиши експлоатационния период на една сграда, както и да се подобри микроклимата в прилежащите ѝ жилища, то това безспорно е своевременното ѝ заздравяване. Именно в MaistorPlus лесно ще откриете препоръчани майстори и фирми. Стигате бързо до тях, като избирате сред регистрирани във вашия район специалисти. Това ви помага да спестите време за проучване на обяви и разпитване на познати, при което нямате гаранция, че ще се свържете с правилните професионалисти. Можете също директно да направите заявка, където описвате от какви ремонтни дейности се нуждаете. Още предимства на платформата:

  • Изпращате проект напълно безплатно и без обвързване;
  • Сравнявате оферти, които получавате в кратки срокове, и избирате най-добрата;
  • Разглеждате бизнес страниците на изпълнителите, виждате снимки и описания на готови техни проекти;
  • Четете отзиви от клиенти и виждате оставени от тях оценки за работата на майсторите;
  • Сами преценявате кои от кандидатствалите по заявката ви да поканите на оглед и дали да наемете някого от тях на работа;
  • Когато възложената от вас задача е вече изпълнена, можете да споделите и своята оценка в сайта.

 

Намерете с MaistorPlus оптимално решение за санирането на имота си! Заявете проект безплатно!