Направи си сам: Сушилня за вкусни мезета

Публикувано на 10/09/2017 от Светла Иванова | Последна редакция на 11/09/2017 | Видяно 36 766 пъти

Домашното сушено месо е деликатес, който не може да бъде изместен от купешко мезе. Стига да е приготвено правилно, разбира се. Представете си само идилията - чаша червено вино, вкусна луканка или пастърма и хубав филм. Какво повече му трябва на човек?

Днес ще ви представим един изключително оригинален проект за домашна сушилня за мезета, споделен от потребителя alantion във форум "Направи сам". Със своята десетгодишна история това онлайн пространство е единствено по рода си - всеки практичен въпрос намира отговор. Ако сте майстор-любител, професионалист или просто ентусиаст, който обича новите проекти и предизвикателства, не пропускайте да разгледате форума. В случай че идеята ви вдъхнови, но искате да реализирате по-мащабен проект, винаги можете да се доверите на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Подготовка и необходими материали

За да изпълните този проект, ще имате нужда от наистина сравнително малко материали, които се намират лесно. Подгответе си:

  • няколко плоскости стиропор (един пакет с дебелина на стиропора 5 см. ще ви свърши работа);
  • макетно ножче;
  • ролетка;
  • адаптор за захранване 12 волта или повече;
  • употребяван вентилатор от компютър;
  • решетка;
  • лепило или дрелка.


Да се захващаме за работа!

Общо ще имате нужда от 6 стиропорени плоскости - капак, дъно и 4 страни.

  • Започнете с изрязването на дъното, тъй като това е един от най-важните елементи и на него лежи цялата конструкция. Неговите размери са 56/40 см.
  • Продължете с оформянето на стените, като ги направите 2х2 еднакви. Единият размер е квадрат - 50/50 см., докато другите 2 страни са 40/50 см.
  • Капакът съответно е 34/50 см., но тъй като той е последен елемент, винаги може да има леко разминаване в цифрите.


Довършителни щрихи преди кулинарните подвизи

След като вече сте изрязали всички необходими страни, можете да започнете да ги наслагвате, използвайки лепило или друг предпочитан от вас метод. Важното е да не остава луфт между отделите елементи, защото това би развалило процеса на сушене на мезетата. Когато закрепите и четирите стени, направете по няколко дупки, които да служат като вентилационни отвори. След това поставете решетката, на която ще окачите месото за сушене, вентилатора и адаптора.


Как работи сушилката в действителност?

Предимствата на този иновативен "кухненски уред" е, че може да се използва целогодишно, тъй като не се влияе от сезонните метеорологични условия. Ефектът се постига от охлаждането, получено чрез обдухване от вентилатора. Времето за изсушаване варира от 4 до 8 дни, в зависимост от месото, което обработвате, както и от степента на твърдост, която се опитвате да получите. За повече подробности около направата на уреда и следването на стъпка по стъпка на целия процес, посетете отворената тема.

Надяваме се, че с тази практична идея предстоящата зима ще е по-приятна и вкусна! Ако пък имате други идеи, свързани с уюта на вашия дом, които се чудите как да реализирате, винаги можете да се доверите на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Само с едно бързо и безплатно запитване ще съберете различни оферти с конкурентни цени в рамките на 24 часа!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта