От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома

Публикувано на 18/02/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 16/02/2018 | Видяно 11 272 пъти

Съществуват два типа хора - едните събират всевъзможни вехтории, а другите се задушават от купищата вещи и редовно правят чистки. Това е статия и за двете групи. Тези, които трупат сувенири, бурканчета, шишенца, снимки, картинки и т.н, ще открият вдъхновение, за да ги оползотворят по един по-градивен начин от това просто да ги складират в шкафа. А другите може и да се замислят следващия път, когато им се прииска да изхвърлят стари дрънкулки, чадърчета от коктейли, мидички и др. В следващите редове ще ви дадем идеи как от нищо да направите нещо, как с подръчни материали да подновите интериора в дома си. А ако се нуждаете от допълнителни съвети как да реализирате смелите си интериорни планове, специалистите, регистрирани в нашия сайт, са винаги насреща.


Поставете на закачалка съкровищата от килера

Източник

Килерът, скринът или някой шкаф - никога не знаете къде ви чака приказно съкровище, което ще се превърне в ефектна декорация в дома ви. Може би някога сте купили фигурка на танцуваща фламенко девойка за спомен от Испания, а след това сте я запратили в килера да събира прах, защото не е подхождала на интериора. Но оттогава сте правили ремонти и днес ще се впише чудесно на секцията до телевизора. Или имате купчина с плакати от тийнейджърските си години, на които можете да намерите място на стената. Ще е доста креативно, ако вместо просто да ги залепите, ги поставите на закачалка за дрехи. Можете да окачите и стари синджирчета, които вече не носите, но ще разкрасят някое от помещенията ви.  

Ако пък ви е по-близка практичността, същата закачалка, изработена от матирана неръждаема стомана и пластмаса, може да влезе и в по-стандартни роли. Направете я част от интериора на банята и ще си имате стилно решение и място за вашите хавлии. Или пък я подредете до леглото на порасналия си тийнеджър и ще може да я използва за любимите си дънки, така че същите да запазват сравнително изгладения си вид за по-дълго време.  


Разнообразете интериора с поднос със снимки

Източник

Не всичко е такова, каквото изглежда. Може да гледате стара изпомачкана книга, а след секунди тя да се превърне в част от интересна конструкция. За да се случи последното, вземете поднос за сервиране със снимки. Непретенциозният дизайн, съчетаващ каучуково дърво и стъкло, зад което поставяте любимите си фотографии, лесно ще превърне новата ви придобивка в прекрасен декоративен елемент. Наредете в него няколко книги с твърди и стилни корици. Конструирайте малка пирамида или каквото друго ви роди въображението. Или го използвайте в обичайното му превъплъщение, за да поднесете ароматно кафе, чай и сладки за семейството и гостите си. Сами решавате дали подносът ви ще бъде симпатична украса или ще го впрегнете на работа. 


Окачете снимки и картини по стените

Стените ви се струват голи, чудите се с какво да запълните рафтовете по секцията си в хола, а когато минете по коридора чувате ехо? Та вие изобщо нямате проблем. А по-скоро прекрасен повод за малко творчество. В никакъв случай не ви трябват скъпи произведения на изкуството. Вероятно дори вече разполагате с нужното, за да разнообразите интериора си. Вземете стари снимки на семейството и приятелите си и ги извадете в различни размери. Помолете децата си да нарисуват няколко шарени рисунки. Включете се и вие. Ако пък разполагате с повече търпение и смелост, налепете пъстри чинии по над дивана в дневната или над леглото в спалнята, като образувате оригинална форма. 


Използвайте всичко - от одеяла до малки вазички

Ако още не сте разбрали идеята, ето я в едно изречение - отидете на лов в дома си. "Уловете" всички онези вехтории, които сте смятали за непотребни. Дребните сувенири от екскурзиите на децата ви, купата, която майка ви ви е подарила за миналата Коледа, вазата, която сте купили на намаление, но никога не сте използвали. Извадете и шарените одеяла от раклата. Завийте с тях някоя овехтяла дървена пейка или ги метнете небрежно на дивана си. Ще ви служат едновременно за мекота, за топлота и за чудесна декорация.

А ако смятате, че се нуждаете от още съвети как да украсите интериора на дома си, то доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus, с готовност ще ви помогнат. Само заявете проекта си и до 24 часа ще получите конкурентни оферти. Можете да ги сравните, да разгледате бизнес профилите на кандидатите и да прецените желаете ли да поканите някого на оглед и в последствие да го наемете. Направете информиран избор и след приключване на поставената от вас задача, споделете своята оценка в платформата. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта