Неповторими мивки за модерна кухня

Публикувано на 15/10/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 17 451 пъти

Нежното присъствие на тази кухненска мивка със сигурност ще направи миенето с една идея по-приятно. Макар и малко, коритото й позволява поставянето на дъска за рязане на продуктите, така че да не рискувате да оставите драскотини по чисто новия си кухненски плот. Медта постепенно завладява домовете ни, а подобна симпатична мивка е поредната причина да подмените някои от кухненските съдове и декорации с техните медни еквиваленти.

Виж още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


Практично домакинство с мивка от емайлиран чугун

Повечето примери, които ви показахме до този момент, бяха със скромни размери, затова ви предлагаме идея, която да побере съдовете на цялото семейство. Тези мивки от емайлиран чугун са изключително модерни днес, когато постепенно се завръщаме към несравнимото усещане за селски уют. Направете своята кухня много по-функционална без да отнемате от красивия й вид, като добавите фаянсова мивка с фини декоративни детайли.


Класически модел мивка от неръждаема стомана

Нека традиционният дизайн на тези мивка не ви заблуждава - тя предлага много повече от своите стоманени предшественици. Освен удобно корито и отделна клетка за отцеждане, тя разполага и със стъклен плот, който е изключително лесен за почистване и придава на строгия дизайн известна елегантност. Универсалният вид на тази мивка я прави подходяща за всякакъв вид кухни, затова тя може да се превърне в доказано добро решение за вашия дом.

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Неповторими мивки за модерна кухня

Обзавеждането на кухнята несъмнено е свързано с някои предизвикателства, като избора на кухненски модул, плот и какво ли още не. Монтирането на мивка в това помещение е поредната стъпка към реализирането на съвременния мечтан дом, но изборът на материали и визия за нея се оказва трудна задача за много домакинства. Днес ще ви покажем няколко идеи за кухненски мивки с неповторим дизайн, като не забравяйте да поверите изработката и монтажа им в ръцете на квалифицираните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Мивка с минималистичен дизайн и обло корито

Незабележимо присъствие, изчистени линии и деликатни декорации по коритото - тази мивка е истинско олицетворение на лукса в неговата най-елегантна форма. Комбинацията със стъклен плот е изключително подходяща, макар тази мивка да не е удобна за почистване на големи и тежки съдове.


Асиметрична форма на мивката от гранит

Ако смятате, че цветният синхрон в обзавеждането на кухнята е надценен, заложете на интересен контраст, в който важна роля играе именно мивката. Асиметричната й форма я прави изключително интересно допълнение към кухненския остров, а голямото корито с две отделения доказва, че понякога уникалният вид и функционалността могат да вървят ръка за ръка.


Не особено практична, но изумителна мивка

Тази мивка определено няма да побере съдовете на което и да е многочленно семейство, но ще даде на гостите му повод за възхищение. Вълнообразната й форма я прави изключителна, а позлатеното корито е подходящият стилен завършек към цялостния й дизайн. Монтирайте я в бар плота или кухненския остров, добавете подходящо осветление и забъркайте най-вкусния коктейл за края на лятото!


Полъх на аристократизъм в кухнята

Това им е хубавото на класическите мивки - подхождат си с всякакви кухненски мебели. Ето го и самото доказателство за това, прекроено в мивка с традиционна форма и уникален кухненски остров. Освен чисто визуалните й предимства, тази мивка разполага с две отделения, което я прави двойно по-удобна и двойно по-необходима за всеки модерен дом.

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Мивката от синтетичен гранит придава стил на цялото помещение

Според някои мивките от синтетичен гранит имат твърде строг вид, но ако сте склонни към експерименти в обзавеждането на кухнята, заложете именно на подобен материал. Тази мивка ще придаде индивидуалност на цялото помещение, като богатите форми и разновидности в дизайна позволяват да не правите компромис с високите си очаквания.


Добавете щипка блясък в кухнята

Подобна позлатена мивка от неръждаема стомана със сигурност ще направи кухнята любимата ви стая. Тя впечатлява със семпъл дизайн и стои прекрасно върху кухненски модул в черно или бяло. Избягвайте твърде ярките комбинации от цветове в кухнята при наличието на такава мивка и имайте предвид, че удобството не е нейната силна черта.


Оползотворете ъгъла на кухненския модул

Това, че сме притиснати от малките помещения отдавна не е извинение за една лошо обзаведена кухня. За да не допуснете подобна грешка, намерете приложение на онзи тъмен ъгъл на кухненския модул, към който до днес поглеждахте с известно недоверие. За целта монтирайте мивка с изчистена форма, като обаче се уверите, че около нея няма масивни кухненски пособия, които да пречат на свободното движение на ръцете.


Практичност и забележителен дизайн в едно

Медните мивки невинаги са толкова бляскави, но все пак придават неповторимо очарование и на най-мрачното помещение. Те могат да бъдат покрити с декорации или да впечатляват с непретенциозния си вид в зависимост от вашите представи за красива кухня! Ако все още се колебаете относно избора на материал или дизайн за своята кухненска мивка, потърсете експертното мнение на специалистите, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте разнообразие от оферти и мнения на клиенти, като направите заявка при нас напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта