Добрите кухненски помощници: електрическите роботи

Публикувано на 13/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 7 181 пъти

Когато в кухнята настане хаос, всяка добра домакиня изважда от "тайното чекмедже" един от онези практични уреди, без които в днешни дни не можем. Един от най-компактните, мултифункционални и полезни е домашният кухненски робот.

В тази статия ще ви запознаем с неговите основни функции и ще ви представим няколко варианта на роботи, притежаващи различен дизайн и разнообразни приложения. А ако имате нужда и от помощ за интериорния дизайн в кухнята си, не се колебайте да потърсите специалисти, които ще ви помогнат да изпълните всички свои идеи.


Функции и съвети при употреба

Кухненският робот е един невероятен уред от ново поколение, който дава безброй възможности и прави готвенето в пъти по-лесно и бързо. Съществуват различни варианти, предлагащи всякакви опции. Повечето роботи комбинират едновременно функциите на пасатор, миксер, мелачка и чопър. Някои от тях имат кани, с които можем да блендираме, както и приставки за мелене на месо и кафе, за кълцане, за рендосване в разнообразни форми.

Основното, което е необходимо да знаете, когато употребявате подобен уред, е начинът, по който трябва да се грижите за него.

В повечето случаи, раздробяващите ножове и приставки в робота са направени от неръждаема стомана, което е страхотно, но въпреки това изискват специални грижи. Почистването редовно с подходящи препарати е задължително. Винаги след измиване е необходимо да оставите частите на уреда да се отцедят от водата и да ги подсушите - едва тогава можете да ги приберете. Ако желаете да използвате съдомиялна машина - важно е да се уверите, че приставките са пригодени за тази цел и ще издържат на температурата и препаратите, с които ще ги третирате.


Грижа и съхранение

Съхранявайте уреда в сухо и тъмно помощение - шкафовете в кухнята са идеални за целта. Ако не го използвате често, най-добре го приберете в плик, за да не хваща прах. Обърнете внимание дали в помещението, на което ще го приберете, не се е образувала плесен, тъй като това е уред, с който ще приготвяте храна, и е важно да си осигурите безопасно ползване.

Време е да ви представим няколко варианта на кухненски роботи, всеки от които има своите особености и се различава по функционалност или дизайн от останалите.

Разгледайте ги и си изберете най-подходящия за вас, а ние ви пожелаваме приятно вихрене в кулинарния свят!

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Семпъл вариант с една купа и вертикален дизайн

Източник

Този вертикален кухненски робот е изключително удобен, тъй като заема малко място на плота ви по време на готвене. Вариантът с една купа ви спестява място в шкафа, а функциите му определено не са малко - той може да рендосва, кълца, разбърква и стърже, дори има приставка за тесто.


Робот и сокоизтисквачка в едно

Източник

Този уред притежава всички стандартни функции, но освен това има приставка за изстискване на пресни сокове, както и блендер-кана за смутита, крем супи и шейкове. Освен всичко, той има стилен дизайн с елегантни обли форми в черен цвят. Красивият му вид, определено ще внесе доза лукс в кухнята.

Виж още: Как да изберем кухненски нож


Удобен дизайн, разкриващ огромен потенциал

Какво по-хубаво от това да притежавате робот с вертикален дизайн и много разнообразни функции? Едновременно пестите място, но се наслаждавате и на един помощник, който ще свърши 90 процента от мръсната работа вместо вас.


Един истински професионалист

Източник

Съществуват и кухненски роботи, които отвеждат готвенето на едно съвсем различно ниво. Рязане, кълцане, месене, миксиране, изстискване на сокове, разбиване, пюриране, стъргане. Още дълго можем да изреждаме, но едва ли е необходимо - единственият начин да се убедите в мултифункционалността им е да се сдобиете с един такъв у дома. Ако спестите средства от хилядите други уреди, които един подобен робот включва в себе си, и ако си спечелите повече време за посвещаване на развитие в работата и споделени мигове със семейството, определено би могло да се окаже, че инвестицията си струва напълно.


Кухненският робот - допълнение към всяка модерна кухня

В крайна сметка най-важно е да изберете робот, който наистина ще ви влезе в употреба и ще ви служи вярно години наред. Ако смятате, че многото функции единствено оскъпяват уреда, вземете си някой по-малък и икономичен, но потребен и необходим за домакинството. Грижете се за него, като го почиствате редовно и го съхранявайте правилно, за да си осигурите възможно най-дълъг срок на износване. А ако имате нужда от още подобрения в кухнята, потърсете помощ от професионалистите, които ще ви осигурят мечтания интериор, изпълнен с удобства и практичност. Публикувайте безплатна заявка и сравнете оферти от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта