Телевизор или проектор - какво да изберем за невероятно кино изживяване у дома?

Публикувано на 26/01/2018 от Елица Мартинова | Последна редакция на 24/02/2021 | Видяно 5 309 пъти

Уикендът често ни предразполага към отмора и релакс пред телевизора, в компанията на топло одеяло, кутия пуканки и любимия филм или сериал. Ако и за вас този метод за почивка не е непознат, то е време да преосмислите качеството на своето кино изживяване у дома! Нашият практичен съветник ще ви помогне в избора на качествен телевизор или система за домашно кино, така че вечерите, прекарани на дивана, да бъдат още по-приятни и пълноценни! Сравнете особеностите на тези функционални джаджи, които намират място във всяко съвременно жилище, а качествената поддръжка на техниката у дома поверете на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Какви удобства предоставя телевизорът?

Предимствата на телевизорите днес са добре познати на всяко домакинство. Ако обаче сте решили да създадете впечатляващ кът за домашно кино у дома, най-вероятно ще трябва да се огледате за телевизори с големина над 65 инча, което ще оскъпи закупуването на този вид техника. При съвременните технологии по-високата инвестиция ще ви донесе устройство, което ще има 3D функция, WiFi, възможност за smart контрол и др. Някои производители предлагат серии от телевизори с голям размер, които са по-семпли откъм функции. При тях се залага на красотата на изображението, а не на допълнителните екстри. Тези серии са предназначени за ценителите на качественото изображение в големи размери, които не желаят да плащат за опции, които не биха използвали.

Виж още: Как да превърнем старата дневна в наистина модерен хол?


Телевизорите обаче често притежават твърде висока цена

Съвременните телевизори притежават някои неоспорими качества, сред които невероятно удобство при управление и кристално чистото изображение. Основният недостатък на големите телевизори обаче е по-високата им цена, която е непосилна за някои домакинства. Другият сериозен проблем е, че големите устройства от този вид заемат много място в дневната или спалнята, което ги прави не особено практичен вариант за компактни жилища. Ето защо все повече производители залагат на възможността да монтирате телевизора си директно на стената, така че да е на оптимално разстояние от дивана и успешно да допълва визията на вашия хол.


Качественият проектор ще ви осигури страхотна прожекция в домашни условия

Проекторите са сравнително нов начин за осигуряване на максимално приятно кино изживяване в домашни условия. Тези устройства работят на принципа, на който и проекторите в киносалоните. На пазара се предлагат нисък клас проектори, които ще ви впечатлят със своята невероятна практичност и ниска цена. Те обаче най-често се използват за презентации и показване на статични изображения пред публика. Най-важният показател при избора на система за домашно кино е разделителната способност. За гледане на филми е препоръчително да изберете проектор с разделителна способност от поне 1280 х 800. На пазара се предлагат също Full HD, 4K и 3D проектори, като цената на най-скъпия проектор е доста по-ниска от тази на телевизор с еквивалентни функции и големи размери.

Виж още: Време ли е за нов телевизор в дома ви?


Кино ценителите винаги залагат на проектор

Проекторите ви дават възможност да пренесете любимите си кино класики в собствената си дневна, при това без да се налага да печелите от лотарията или да влагате солидна инвестиция. Някои домакинства подхождат по-дръзко и напълно изключват закупуването на екран от бюджета си, а прожектират филми директно на изчистената бяла стена в хола! Важно е да отбележим обаче, че при този вариант качеството на картината значително се понижава. Друго преимущество, според повечето любители на проекторите, е различното усещане, което гледането на филми чрез проектор създава. Причина за това е фактът, че в този случай филмите задължително се гледат в затъмнени помещения и феновете на тази технология твърдят, че усещането е несравнимо.

Виж още: 8 хитри изобретения в кухнята на бъдещето


Обърнете внимание на звука и затъмняването на помещението

Необходимостта от пълно затъмняване на помещението е недостатък, който често може да бъде преодолян само чрез поставянето на качествени щори или плътни завеси. Ето защо редица домакинства се въздържат от инсталирането на проектор у дома, който крие и още няколко ключови недостатъка. Сред тях е необходимостта от периодична подмяна на лампата на проектора, като тази операция трябва да извършвате поне веднъж или два пъти годишно в зависимост от конкретния проектор. Поставянето на проектор трябва да е съпроводено и от инсталирането на подходяща звукова уредба, която да ви донесе пълноценно кино изживяване!

Изборът на телевизор или проектор е само първата стъпка от изграждането на система за домашно кино у дома. За качествения монтаж на тези и всички други устройства, потърсете съдействие от квалифицираните професионалисти за ремонт на техникаПуснете заявка напълно безплатно и изберете точния майстор за своя интериорен проект!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта