Как да превърнем старата дневна в наистина модерен хол?

Публикувано на 17/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/05/2017 | Видяно 16 284 пъти

Пролетта е точното време не само за цялостно почистване на дома, но и за неговото пълно преобразяване! Защо да не започнем от дневната, като я превърнем в едно много по-гостоприемно и хармонично пространство? Запознайте се с изпитаните съвети на интериорните дизайнери за създаванетo на по-уютна обстановка в модерния хол, който днес се отличава с невероятна функционалност и завидна красота. От избора на подова настилка до подбора на декорации – тук ще откриете всичко необходимо за създаването на една наистина модерна, но и удобна дневна! Кои са вашите трикове за успешно освежаване на дома? Споделете с нас своите идеи, а при нас ще откриете опитен майстор, който да сбъдне желанията ви без компромиси в качеството и сроковете за изпълнение!


Заложете на приятни и ненатрапчиви нюанси за стените и обзавежаднето

Модерната дневна е семпла, красива и изключително приветлива. За този ефект основен принос има изборът на цветове, който е решаващ за първото впечатление, което ще направи помещението на вашите гости. Интериорните дизайнери съветват да се сбогувате с ярките мебели в червено и синьо например, да ги замените с изчистено обзавеждане в топли и ненатрапчиви нюанси, които предразполагат към отмора и релакс. Заложете на близки цветове, които не създават твърде отчетливи контрасти, като например бежово, сиво, кафяво, както и някои разновидности на жълтото. В комбинация тези цветове ще създадат една наистина уютна и гостоприемна обстановка, както в просторната и понякога студена дневна, така и в малкия градски хол.

Виж още: Вдъхновяващи малки дневни, които ще ви помогнат да откриете своя стил


Дървото присъства осезаемо в модерната дневна

Дървото присъства като материал за изработка на различни елементи в интериора при много от популярните стилове. Той преобладава и в модерния хол, като обхваща подовата настилка и голяма част от обзавеждането, което тук е ориентирано към постигането на впечатляваща функционалност в рамките на изчистения дизайн. Основните предимства на този материал са неговата удивителна здравина, както и характерното усещане за уют и топлина, което внася във всяко помещение. Модерният стил повелява дървото да изглежда възможно по-естествено и изчистено от богата орнаментика. То се превръща в основа за изработката на красиви холни секции, стенни рафтове, шкафове за телевизор, холни масички и много други, като обхваща и голяма част от семплите декоративни елементи.


Мебелите притежават изчистени линии и завидна функционалност

Изчистените линии са на почит в модерния стил в интериора, като допринасят за това дори малките помещения да изглеждат по-просторни и хармонични. Ето защо е важно да избягвате твърде ярки десени за мебелите и богато украсени тапети за стените, които на пръв поглед биха могли да направят помещението артистично, но по-често само го смаляват визуално. От гледна точка на обзавеждането, специалистите съветват да подберете мебели, които се отличават със завидна функционалност и семпъл дизайн. Представете си само – елегантен разтегателен диван в неутрални нюанси, съчетан с обла дървена масичка и красива бяла етажерка за книги и декорации, която се слива със светлата стена зад нея. И това, ако не е перфектното кътче за отмора след дългия работен ден!


Не подценявайте големия ефект от интригуващите осветителни тела

Противно на очакванията, осветителните тела в модерния хол съвсем не са семпли и незабележими. Напротив, те се превръщат в ярък акцент от интериора, като в по-съвременните жилища биха могли дори да присъстват под формата на скрито осветление в многостепенния таван от гипсокартон. Тук осветлението е не само функционално, но има и изцяло естетична функция, поради което много дизайнери залагат на класическите извити лампи, които често са разположени в ъгъла на помещението или в близост до удобното меко кресло. И тъй като осветителните тела в модерния хол често са вдъхновени от различни геометрични фигури, те се превръщат в основа на техния дизайн. Това обяснява и защо в този тип помещения все по-често откриваме интригуващи полилеи, които разчупват изчистената визия на мебелите и приковават вниманието още от прага на дневната.

Виж още: Преобразете старата холна секция с някоя от тези 7 практични и оригинални идеи


Обърнете внимание на детайлите – изберете ефирни завеси и мек килим за пода

Преобразяването на дневната в модерен хол включва не само подмяна на обзавеждането, но и закупуване на нов килим и завеси, които да подчертаят красотата на помещението. Тук разполагате с два варианта – единият е да оставите подовата настилка открита, така че да акцентирате върху уютното излъчване на естествения паркет или ламинат. Друга подходяща идея, която ще стопли мигновено помещението, е поставянето на мек килим в неутрални нюанси, който да кореспондира с останалата част от обзавеждането. Забравете за шарените килимчета, ярките мокети и богато украсени пердета, които биха стеснили визуално помещението. Вместо това, заложете на ефирни и леки завеси, които ще допускат естествената дневна светлина в помещението, като едновременно с това ще допринесат осезаемо и за неговия по-гостоприемен облик!

Виж още: Винтидж тенденции при обзавеждането на дневната


Декорациите са вдъхновени от различни геометрични фигури

Изчистената обстановка в модерния хол несъмнено се нуждае от артистична нотка, която да вдъхне живот на семплото помещение. В този смисъл интериорните дизайнери съветват да заложите на фини детайли с метален отблясък, които да създадат впечатление за лукс и елегантност. Независимо дали ще заложите на красиви медни вази с цветя или пък очарователна холна масичка с метална основа, едно е сигурно – тези акценти ще разчупят визуално помещението и ще го направят много по-гостоприемно. Правилният подбор на декоративни елементи също е от значение при обзавеждането на модерна дневна. Тук специалистите съветват да заложите на картини и украшения, вдъхновени от интересни геометрични фигури, които притежават по-смели и наситени нюанси.

Използвайте тези съвети, за да преобразите стария хол в една наистина приятна и модерна дневна! За качественото изпълнение на този проект пък разчитайте на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка безплатно още сега и се запознайте с техните оферти, профили и оценки от предишни клиенти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта