Преобразете старата холна секция с тези 7 практични и оригинални идеи

Освежете дома по всяко време на годината, като вдъхнете нов живот на старата холна секция. За целта разгледайте тези невероятни предложения, споделени в най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам", където ще откриете невероятно лесни и бързи идеи за обновяване на дома и градината. На помощ в избора на мебели и декорации пък идват опитни професионалисти, регистрирани в MaistorPlus, които ще ви изненадат с изумително функционални идеи за интериора!

Придайте на секцията нов впечатляващ нюанс

Придайте на секцията нов впечатляващ нюанс

Един от най-лесните и изпитано ефектни начини да освежите вида на холната секция е като й придадете нов интригуващ нюанс. Преди да преминете към същинското боядисване обаче е необходимо да почистите внимателно секцията, да премахнете неравностите с фина шкурка, след което да изтриете прахта и да грундирате. Специалистите от форума съветват също да съобразите вида боя с материала, от който е изградена секцията, както и да нанасяте цветовете с малък валяк, вместо с четка. По този начин боята ще се разнесе по-равномерно, без да оставя следи по повърхността.

Сбогувайте се със скърцащите вратички на холната секция

Сбогувайте се със скърцащите вратички на холната секция

Вдъхнете нов живот на любимата секция, като замените старите вратички на лицевата част с нови. Тук трябва да съобразите избора на материал и цвят с основата на секцията, като не забравяте предварително да измерите необходимата големина за всички нови елементи. При реализирането на тази идея е желателно да боядисате основата на секцията в същия нюанс, като новите врати, така че да избегнете дори минимални разминавания в дизайна на двата типа елементи. Или пък да заложите на контрастиращи елементи и да направите по-свежа и пъстра дневната.

Икономично освежаване на секцията с подмяна на дребни елементи

Икономично освежаване на секцията с подмяна на дребни елементи

Ако търсите наистина лесен и бърз начин да обновите холната секция, просто сменете дръжките на вратичките и чекмеджетата. По този начин ще освежите вида на цялата дневна, без да се налага да инвестирате в подмяна на обзавеждането й. Комбинирайте тази идея с предложението на майсторите за боядисване на модула и се уверете сами, че понякога ключът към успешния интериорен проект се крие в малките детайли.

Виж още: 11 уникални дизайнерски нощни шкафчета и масички

Създайте артистичен винтидж ефект в дневната

Създайте артистичен винтидж ефект в дневната

Винтидж елементите в обзавеждането ще внесат артистичност и настроение във всяко помещение. Ето защо специалистите от форума съветват да приложите подобни ефекти и към дизайна на старата холна секция. За целта те препоръчват да използвате акрилни бои в различни цветове и шкурка или мек парцал за създаването на оригинални шарки. А вие бихте ли заложили на подобни интригуващи детайли за своята секция?

Практично и лесно - покрийте секцията с фолио за мебели

Практично и лесно - покрийте секцията с фолио за мебели

Самозалепващото се фолио за мебели е достъпен и практичен вариант за много домакинства, които търсят оптимално лесен начин за освежаване на дневната. То пресъздава разнообразни шарки и мотиви, като може дори успешно да имитира дърво. За да бъде този творчески проект успешен обаче, трябва предварително да отстраните всички неравности и замърсявания по повърхността, която ще обработвате.

Виж още: 9 цветни идеи за мебели от палети

Заменете дървените вратички със стъклени

Заменете дървените вратички със стъклени

Друга интересна идея за освежаването на секцията, споделена във форум "Направи сам", е подмяната на някои от старите вратички с такива от стъкло, обкантени с алуминиеви профили. По този начин не само ще разчупите дизайна на секцията, но и ще създадете усещане за повече простор и хармония в дневната. Повече за избора и монтажа на подобни вратички за секция прочетете тук.

Виж още: Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите

Изберете отворените рафтове пред скучните шкафове

Изберете отворените рафтове пред скучните шкафове

Изпитана идея, особено подходяща за компактни помещения, е премахването на някои вратички на секцията, така че на тяхно място да се разкрият отворени клетки и рафтове. По този начин не само ще създадете повече място за поставянето на красиви декорации в дневната, но и ще разчупите нейната визия, без да инвестирате в закупуването на допълнителни елементи. Споделете с нас своите интерпретации на подобни творчески проекти, а ремонта и обзавеждането на дома оставете на най-добрите специалисти в областта! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно още сега!